婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說我七月就生,但我自己都未知係仔定女,一來上一兩次都照唔到,二來我無再刻意比多啲$日照夜照,話晒$600一次,知道健康OK咪得囉!留番啲$買嘢比BB好過啦!但係6299就一味同姪仔講係細佬細佬,我都唔想呃小朋友架!又在行街我去睇Hello Kitty衫仔時,佢哋又話,睇呢啲嚟做咩!都唔啱,之後叫我唔好睇!(其實本人係Hello Kitty Fans),講真,雖然佢哋唔係大聲鬧我,又偈都唔傾多句,但我就好唔鍾意,覺得好大壓力…
有時我仲會諗,若果出來的是女,他們一定望都唔望一眼,又會屈我呃佢,令佢哋落空!生女真係咁唔得人尊重?我同老公講,老公就話:老人家講咪由得佢講囉,阻又阻唔到…..~始終都唔明我感受!

大宅

原文章由 Irismammy 於 08-4-1 10:47 發表
話說我七月就生,但我自己都未知係仔定女,一來上一兩次都照唔到,二來我無再刻意比多啲$日照夜照,話晒$600一次,知道健康OK咪得囉!留番啲$買嘢比BB好過啦!但係6299就一味同姪仔講係細佬細佬,我都唔想呃小朋友架!又在行街我去睇He ...

咁似我62ga,我個仔未出世前,佢成日都咁講野,我99一睇下d女仔野,佢就鬧99,一日未照到,一日都唔死心,成日話係仔,我陀bb個陣,雖然成日安撫自己,唔好理會佢點睇,仔女都係我同c6 ga寶貝,但係個心始終都有d唔舒服lor,只解咁在乎仔女?仔女都係跟佢地姓,成日係大肚婆面前咁講野,會影響大肚婆心情

別墅

我呢.. 就 99 好恨仔既, hooo...點知我生左個女 wor, 但係我好開心呀!! 因為我中意女.
佢呀!! 成日叫我生多個, 我就係唔生! 吹咩!!! 佢呀, 話呀: 拿, 第日你地(同我 c6 講) 生個仔呢, 我就比個金觀音佢帶.
chur!! 我心諗, 係呀!! 我真係好恨你個金觀音呀!!! chur!

大宅

我係已經生咗女嘅媽咪

同你一樣,未知BB性別之前,個兩位大帝就俾好大壓力,一日到黑打長途電話來(佢地唔係香港),乜都要管,要我唔好出街唔好去旅行日日要吃四餐(槽豬嗎?),連BB名都代我地改埋......

結果,一知道係女,就消聲匿跡,連BB幾時出世都唔知。

所以如果你唔想壓力,可以直接同佢地講BB99.99999%係女,起碼生之前你都可以耳根清靜。如果係仔,咪當送過驚喜俾佢地囉~~~

p.s.我係snoopy迷,我囡囡都成日著男仔snoopy衫,不知幾得意

大宅

我都係七月生, 三月話俾99聽有bb. 老公講明'已經係女', 99當堂無表情, 佢超級恨仔,
成日話'女無用, 係外嫁, 仔就係自己', 恨仔恨到上腦,
結果,我生女, hohohohohoo

大宅

我成日都唔明點解D人甘鐘意仔, 62 就無得好講喇, 佢都係男人, 但係唔該 D 99 唔好都係甘諗喇, 妳都係女人黎架. 妳唔好將妳上一代所受壓力同遭遇套用落我地LEE代到喇. 仲有呀, 生唔到仔既唔好話個我地LEE D 做媳婦架喇, 要話就話下妳個仔喇. 我地D女人都係用個肚生架咋. 成日話我地唔爭氣, 妳甘爭氣既妳而家即該生返個仔出黎睇下丫. 一係就即刻比六百萬我先好叫我生.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我6299都係超恨男孫, 話晒第一個孫喎, 咁我本身想要女多d, 照到話多數係仔, 咁我都叫c6唔好同佢地講, 怕個少數如果係女的話佢地會失望(ps, 我同6299家的關係ok架, 佢地都好錫我同bb), 點知c6忍唔住講左, 好彩真仔仔啫....唔係老人家要空歡喜, 不過佢地恨還恨, 從來冇係我地面前講, 當然我都冇話比佢地知我想生女多d啦...

大宅

如果你地有睇開我個post, 就知道我個賤人9962又係超勁恨仔, 我已經生了一個仔, 算係有交代啦, 點知, 我5月再生, 佢地又要仔, 上一胎係我面前講, 我已冇理佢地, 今次又講, 就比我小到佢地7彩, 我仲要到現在都唔講比佢地知都係仔, 等佢地"羅羅luen"

別墅

因為我地未有BB
6299成日一見到BB廣告就話得意,又話如果係屋企可以聽到細路仔聲就好喇wor
99成日同人講話仔女都冇問題,最怕d後生唔生wor
99仲同我地講話如果唔係62好,一早鬧咗我wor(因為未有BB):;pppp:

大宅

原文章由 KT二少奶 於 08-4-1 14:48 發表
因為我地未有BB
6299成日一見到BB廣告就話得意,又話如果係屋企可以聽到細路仔聲就好喇wor
99成日同人講話仔女都冇問題,最怕d後生唔生wor
99仲同我地講話如果唔係62好,一早鬧咗我wor(因為未有BB):; ...

乜你99咁講野架mouth: ,結左婚都唔代表一定要生bb ga woo...要唔要bb係睇父母想唔想要,未生就要鬧mouth:

大宅

原文章由 tokwawan 於 08-4-1 14:35 發表
如果你地有睇開我個post, 就知道我個賤人9962又係超勁恨仔, 我已經生了一個仔, 算係有交代啦, 點知, 我5月再生, 佢地又要仔, 上一胎係我面前講, 我已冇理佢地, 今次又講, 就比我小到佢地7彩, 我仲要到現在都唔講比佢 ...

你個99已經係婆媳版,成為左no:1 ga賤人99頭目,無人不識

大宅

我原本諗住生左過仔之後可以耳根清靜
但點知有一日同太99食飯既時候問我幾時生個女=.=

別墅

原文章由 hinhofion 於 08-4-1 14:52 發表

乜你99咁講野架mouth: ,結左婚都唔代表一定要生bb ga woo...要唔要bb係睇父母想唔想要,未生就要鬧mouth:

係啦,所以我冇理佢,由得佢講,佢呢D說話只會係我面前講,我老公係度佢就唔會講ga 因為如果我老公聽到既話會話佢,所以99好多時只會係得我同佢一齊既時侯話我 :;pppp:

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #3 hinhofion 的文章

係呀!!TOKWAWAN 個 99 已經係無人不識嘅賤人99
我都見議樓主直接講係女.(唔理係乜)講咗先.等佢哋無希望好過有期望,縱使照倒係仔萬一生個女,你個99都會嘈你架啦!咁不如直接講係女,到時你可以睇清楚人性嘅真面目.
我都係之嘛.不過我真係陀女.仲要喺6299面前表明我唔會追第二個,叫佢哋死心.我99真係眼都凸埋架我一講話唔再追.
我又唔係要滿足佢而生小朋友.佢冇男孫抱關我叉事.佢一開聲我諗我老公就會同佢開拖.到時可能佢仲心死...
爆愛車縫作

大宅

原文章由 nataliekyn 於 08-4-1 15:00 發表
我原本諗住生左過仔之後可以耳根清靜
但點知有一日同太99食飯既時候問我幾時生個女=.=

同我99一樣mouth: ,講左幾年架la,e+我肯生la,就成日話下一個一定係女woo.....次次見親面都係個句:有聲氣未呀?好煩喔 ,我夠想快d有la,佢估放屁咁易咩 ,好大壓力

大宅

原文章由 hinhofion 於 08-4-1 15:29 發表

同我99一樣mouth: ,講左幾年架la,e+我肯生la,就成日話下一個一定係女woo.....次次見親面都係個句:有聲氣未呀?好煩喔 ,我夠想快d有la,佢估放屁咁易咩 ,好大壓力 ...

佢哋會唔會同你講,唉!生得出就搞得掂啦,
天生天養,駛乜驚啫?!

天生天養? 人都癲!

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #1 wmpl 的文章

我成日覺得D 6299唔會再擺錢落恆生,因為係佢哋開口話生一個小朋友要用四百萬.
不過就係因為呢個廣告,可以頂住我6299叫我追多一個的要求
爆愛車縫作

大宅

原文章由 tokwawan 於 08-4-1 14:35 發表
如果你地有睇開我個post, 就知道我個賤人9962又係超勁恨仔, 我已經生了一個仔, 算係有交代啦, 點知, 我5月再生, 佢地又要仔, 上一胎係我面前講, 我已冇理佢地, 今次又講, 就比我小到佢地7彩, 我仲要到現在都唔講比佢 ...

no.1賤人99?

自己99攞呢d no.1?冇媳婦會想!

但睇怕甘(驚)典嘅99都好難再有人同佢爭第一!mouth:

大宅

回覆 #17 蜜棗 的文章

HaHa......,

我唔記得喺邊個topic度睇到,
話佢老公睇電視講一個小朋友值四佰萬,
叫佢攞阿b存落銀行度,再換番四佰萬 出嚟喎!

大宅

我99都好限抱男孫架,當初我有咗嗰陣,一早都照到係女,都有話俾佢聽架,不過佢就好似聽唔到咁,幫我個bb改咗個男仔名用 (仲話一家要用添)。
結果我生咗個女,佢到我bb差唔多1year old都唔知佢叫咩名,仲成日响我面前話b仔乜,b仔物添,激死!
唔通生個女就唔係人咩??都唔知啲人咩心態架!?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至