自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問,時運低係唔係代表會撞鬼,我近排成日feel到,一係就眼尾睇到d影飄過,我前晚去個fd屋企食飯,佢阿爸同我講,我眉心發黑,叫我咩都要小心d.........

禁止訪問

珍珠宮

近清明喎......小心......你有帶玉嗎? 帶D辟邪飾物吖~ 有D幫助架~

大宅

好彩我唔係自己屋企見,多數係公司,不過我屋企有開光觀音像,阿女就有戴又係開左光既觀音玉,我就無戴,不過我就有戴一串開左光既唔知叫咩既珠鏈囉,我唔明,點解都仲見到...

原文章由 Siuchoi 於 08-4-1 11:07 發表
近清明喎......小心......你有帶玉嗎? 帶D辟邪飾物吖~ 有D幫助架~

珍珠宮

唔洗驚啦~ 自問冇害過人.....佢都係路過啫....佢都唔想比你見到架~~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁你最好唔好俾D"陰"遮住個額頭, 唔好"嬲嬲休休"咁

如果可以的話, 戴對鑽石耳環/鑽飾, 或者戴條金鍊, "橙"番吓..

禁止訪問

大宅

siuchoi & kiki.kiki

人我就無害過喇,比人害就成日都有 ,我雖然有d陰係個額頭度,但係無嬲嬲休休既, 唉....我會小心d,可能係咁岩既o者,前日我個女粒玉條繩斷左,我即刻買番條幫佢穿番好,我唔係導人咪信,不過我覺得,寧可信其有,不可信其無,有時有d野做左,會心安d.....

kiki,我d金銀珠寶+鑽石手首,比以前個死佬偷晒喇,依家一件都無.....

原文章由 kiki.kiki 於 08-4-1 11:20 發表
咁你最好唔好俾D"陰"遮住個額頭, 唔好"嬲嬲休休"咁

如果可以的話, 戴對鑽石耳環/鑽飾, 或者戴條金鍊, "橙"番吓..

大宅

咁我肯定開左既,放心.....

原文章由 大眼肥妹 於 08-4-1 11:23 發表
你帶住唔等於你見唔到,只係佢埋唔到你身咋,不過你要肯定你所戴既真係開過光先好.

侯爵府

嘩...如果比我聽到, 我幾晚唔洗訓呀~

原文章由 yst424 於 08-4-1 11:03 發表
我想問,時運低係唔係代表會撞鬼,我近排成日feel到,一係就眼尾睇到d影飄過,我前晚去個fd屋企食飯,佢阿爸同我講,我眉心發黑,叫我咩都要小心d......... ...

禁止訪問

大宅

陪我就搵唔到人陪架喇,不過我會小心d,

原文章由 大眼肥妹 於 08-4-1 11:34 發表
咁你自己要小心d先至得啦,盡可以出出入入都搵人陪下你啦.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我個人嚟講無錢慘過見鬼
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁你日頭同晚黑都唔好行後巷, 小路, 就算要行多少少都要行大路, 唔好去D太僻靜嘅地方, 樣樣都小心D啦...

原文章由 yst424 於 08-4-1 11:36 發表
陪我就搵唔到人陪架喇,不過我會小心d,

大宅

唔好去咁多夜街,如果太夜最好搵人陪你返屋企,同埋唔好行埋d陰暗嘅路或街道。
路,雖然難行,我只要努力一定會成功。

大宅

咁我都係....

原文章由 juicypig 於 08-4-1 11:41 發表
我個人嚟講無錢慘過見鬼

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

又唔需要過份擔心,見到唔代表有咩的,只要你記住見到都當睇唔到,唔好係現場同人講你見到,如果唔係佢會跟住你的,近清明/鬼節好易見的,不要擔心^^

大宅

kiki & karen

我會架喇,不過我平時放工都唔會太夜返到屋企,我接埋個女,返到屋企都偽6點左右,夜街都唔係成日去,所以應該都ok既,我會小心d架喇, thx....

原文章由 karen_faifai 於 08-4-1 11:43 發表
唔好去咁多夜街,如果太夜最好搵人陪你返屋企,同埋唔好行埋d陰暗嘅路或街道。

大宅

可能係啦.....不過我不嬲都黑仔,呢排仲黑d 囉,不過我都無同人講我係邊度見到等等,我驚人地話我痴線, 同埋我都驚佢跟住我

原文章由 414928 於 08-4-1 11:44 發表
又唔需要過份擔心,見到唔代表有咩的,只要你記住見到都當睇唔到,唔好係現場同人講你見到,如果唔係佢會跟住你的,近清明/鬼節好易見的,不要擔心^^

首頁

尾頁

跳至