樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

搬屋公司係未一同提供紙箱?

我搵左迦南,佢地只係問我要唔要紅白藍,

同埋約左時間,大約問左我要搬D咩,間屋幾大,報左價要2000

因為得半車野,由沙田搬去荃灣

佢無問我要唔要紙箱...其實紙箱係未一定會提供?

定係要開口問?

複式洋房

吓! 我哋一月份搬由九龍塘搬到大埔有60幾-70箱嘢, 又sofa3+1set(好大), 餐枱+4張椅, 一張queen size床, 地櫃, corner櫃, 衫(佢地比d通你掛), 1個衣櫃, 1個大鞋櫃. 佢地紙箱, 都係3500元, 仲好好service.
Dopey http://hk.myblog.yahoo.com/josiefung/

大宅

是搬屋公司提供的,你可以問他給你幾多個。

大宅

我月中都要搬屋呀,問過兩間搬運公司,佢地啲紙箱只會送10-20個,如果要再多啲就要畀錢買喎,佢地話因為啲紙箱唔會回收再畀另一個客用喎

伯爵府

原文章由 shamapple 於 08-4-1 11:50 發表
搬屋公司係未一同提供紙箱?

我搵左迦南,佢地只係問我要唔要紅白藍,

同埋約左時間,大約問左我要搬D咩,間屋幾大,報左價要2000

因為得半車野,由沙田搬去荃灣

佢無問我要唔要紙箱...其實紙箱係未一定會提供?

定係要 ...

依家通常都係提供紙箱多, 搬屋公司會問你要全新0既箱, 定係用環保箱(即係之前有人用過, 搬完之後循環再用), 我就未聽過用紅白藍袋, 佢地搬都唔係咁方便啦..........你得半車嘢, 用得佢幾多個箱呀

大宅

搬屋公司有好多做法.有d會有條理d.希望d客入晒箱,咁佢地會好搬d同快手d.有d就盡量節省成本.咩都唔俾.但價錢會平d.不過就大家會辛苦d.但係一定要記住.羊毛一定出在羊身上.但好似sham蘋果咁.半車冇紙箱提供要2000就高消費左小小.

複式洋房

我問左喇,比20個我....

首頁

尾頁

跳至