跳至

首頁

尾頁

別墅

SYK,

我今天6w6d...

原文章由 SYK 於 08-4-7 10:43 發表
ulam
你咁快知道啦, 你係12月頭媽媽啦,
咁你現在幾多個星期呀?

別墅

我上一胎係浸會開刀, 今胎都應該係~

大宅

我昨日見過醫生, 因得5w多未照到心跳, 醫生收兩星期後再去照, 我個醫生未開醫生紙比我, 所以咩都做唔到. 由昨天開始突然嘔吐起來, 又頭痛, 又眼瞓, 大家有無呀?

大宅

原文章由 kitnat 於 08-4-15 22:45 發表

icic~~
瑪麗是否政府醫院呀?

係呀~~

大宅

原文章由 SYK 於 08-4-16 10:42 發表
我昨日見過醫生, 因得5w多未照到心跳, 醫生收兩星期後再去照, 我個醫生未開醫生紙比我, 所以咩都做唔到. 由昨天開始突然嘔吐起來, 又頭痛, 又眼瞓, 大家有無呀? ...

我個醫生都係要照到心跳先寫懷孕証明比我, 我e+ book 唔到e院, 但就 book 0左 威院OSCAR, 因為好多人 BOOK, 驚無位呀, 所以 BOOK 0左先, 佢地可以唔洗懷孕証明......

別墅

睛靈勳章

Hi Hi, 我是第二任媽咪,囝囝剛剛一歲,今胎自己計預產期3/12. Book了QE生.

別墅

睛靈勳章

原文章由 tulipsodas 於 08-4-16 12:19 發表

我個醫生都係要照到心跳先寫懷孕証明比我, 我e+ book 唔到e院, 但就 book 0左 威院OSCAR, 因為好多人 BOOK, 驚無位呀, 所以 BOOK 0左先, 佢地可以唔洗懷孕証明...... ...

我都BOOKO左威院OSCAR 23/5.

我仲未照U/S,但我之前只係睇普通醫生都肯寫証明俾我.我1/4去QE登記都要排到30/4先見姑娘,見完姑娘先又再排期見醫生,都唔知等到幾時.
你可唔可以搵其他醫生寫紙俾你排住先,可以快D.

別墅

睛靈勳章

原文章由 SYK 於 08-4-16 10:42 發表
我昨日見過醫生, 因得5w多未照到心跳, 醫生收兩星期後再去照, 我個醫生未開醫生紙比我, 所以咩都做唔到. 由昨天開始突然嘔吐起來, 又頭痛, 又眼瞓, 大家有無呀? ...

我由6W開始又係好唔舒服呀,又嘔, 又累,又無胃口,皮膚又差, 仲要湊仔,好辛苦呀!

不過有呢D反應証明D荷爾蒙WORK緊,我個MIDWIFE朋友話係好事,唯有咁樣安慰O下自己啦.

加油呀!

大宅

原文章由 avisf 於 08-4-16 13:00 發表

我由6W開始又係好唔舒服呀,又嘔, 又累,又無胃口,皮膚又差, 仲要湊仔,好辛苦呀!

不過有呢D反應証明D荷爾蒙WORK緊,我個MIDWIFE朋友話係好事,唯有咁樣安慰O下自己啦.

加油呀! ...

係呀,雖然我無嘔,但我都有d驚,點解我無呢d反應,係咪唔太好...mouth:

大宅

原文章由 ulam 於 08-4-16 07:54 發表
我上一胎係浸會開刀, 今胎都應該係~

請問你,浸會入面醫生&護士ok嗎?
你記唔記得第1胎用了幾多$? 因為我想做下預算先...
謝謝妳~

大宅

hi, kayingivy
My EDD also 12/07/2008...yesterday went to check up...already cc the heartbeat la....

you ng ?

原文章由 kayingivy 於 08-4-7 17:54 發表
me too, 我預產期係12月7日now 5 weeks and 1 day

大宅

原文章由 yatyat21 於 08-4-16 14:50 發表
My EDD also 12/07/2008...yesterday went to check up...already cc the heartbeat la....

you ng ?

嘩~睇到bb心跳喇?我都好心急睇呀,26號先去照

別墅

kitnat ,

浸會d護士...果時照顧我果d護士好好~
醫生...佢唔係浸會自己d 醫生, 係我睇開婦產科個醫生, 佢係浸會掛單ga~

如果我無記錯, 住左5日4夜大約3萬多d~

原文章由 kitnat 於 08-4-16 14:11 發表

請問你,浸會入面醫生&護士ok嗎?
你記唔記得第1胎用了幾多$? 因為我想做下預算先...
謝謝妳~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 yatyat21 於 08-4-16 14:50 發表

you ng ?

我無事呀,上一胎都無害喜,今胎暫時未有

大宅

原文章由 ulam 於 08-4-16 18:17 發表
kitnat ,

浸會d護士...果時照顧我果d護士好好~
醫生...佢唔係浸會自己d 醫生, 係我睇開婦產科個醫生, 佢係浸會掛單ga~

如果我無記錯, 住左5日4夜大約3萬多d~

...

哦!icic~
唔該晒你

大宅

Hello, 我在11/4 confirm bingo. 那時仲未照到, 我last m 在13/3, 約了医生24/4 返去check, 所以到現在都唔多清楚bb有冇在子宮內著床, 有d檐心!

我第一次有咗咋, 以後請多多指教

大宅

原文章由 christineho4003 於 08-4-17 09:58 發表
Hello, 我在11/4 confirm bingo. 那時仲未照到, 我last m 在13/3, 約了医生24/4 返去check, 所以到現在都唔多清楚bb有冇在子宮內著床, 有d檐心!

我第一次有咗咋, 以後請多多指教 ...

too early lah. don't worry.

usually 5wk--> doctor can see water bag
6wk--> can see bb
7wk--> can see heart beat

you still need to wait.

to me, i'm now 6wk, doctor can see water bag and
something like bb, but no heart beat yet. my LMD is
4/3/08

別墅

hi hi 各位0812媽咪, 我預產期係2/12, 第二胎啦, B女16個月大

首頁

尾頁

跳至