婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人知道自己有呢個病心情很低落,因為我好仲意小朋友,希望過来人姊妹可以介绍好既中醫俾我,九龍區會方便d, 有無什麽要注意呢?謝謝妳們啊!

大宅

你既子宮內膜異位係咩情況,我自己就有朱古力瘤,都可以成功自然懷孕。

複式洋房

沙律、魚生、冷飲、嘆冷氣、低胸露臍等……性感裝扮,造成腸胃濕氣太重及子宮太寒。

子宮太寒,做成經痛、血崩或子宮肌廇、朱古力瘤、子宮內膜異位、子宮下垂、卵巢水廇等……婦科病。宮寒也會做成不孕。

平時注重保暖, 調理好身体便可隨心所欲。

別墅

回覆 VickyRicky 的帖子

好的!謝謝妳啊!

別墅

我都有朱古力廇,我就不會做手術,因身边太多朋友手術后再生,有些朋友整個子宮也割了,有些朋友子宮卵巢也切除,但后遺症多得很,eg. 內臟下垂、容顏衰老、体能轉差 …… etc.

大陸D女人生子宮肌廇、朱古力廇 …… 都是看中E 食桂枝茯苓湯,及在家自己做艾灸。

男爵府

回覆 neowneowcat 的帖子

係 ?! 自己在家做邊隻艾灸 ? 用棒定用盒架 ? Thx

別墅

回覆 coffeebabe 的帖子

妳好!我上年8月做完手術到現在買未能懷孕啊!

大宅

引用:本人知道自己有呢個病心情很低落,因為我好

原帖由 emilylau1124 於 14-11-27 發表
本人知道自己有呢個病心情很低落,因為我好仲意小朋友,希望過来人姊妹可以介绍好既中醫俾我,九龍區會方便 ...
我去睇婦科時醫生話我開刀生BB有這種情況都好普遍!(子宮內膜異位症)!叫我唔使太擔心!如果再想要BB的話就快D!暫時問題不大!不過當情況越來越嚴重越來越痛!就要做手術食藥了!

首頁

尾頁

跳至