跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

大宅

好媽媽勳章

今天生日的小朋友

生日快樂!

就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

大宅

好媽媽勳章

一姐今天在學校甩了第一隻牙了,你地的寶寶開始換牙/已換第幾隻呢?

仲有,我想請問下隻牙仔應該用什麼保存最好呢?

大宅

祝4月小魔怪們:

生日快樂~~
身體健康~~

大宅

原文章由 cacalam 於 08-4-2 18:08 發表
一姐今天在學校甩了第一隻牙了,你地的寶寶開始換牙/已換第幾隻呢?

我大仔果時就只係洗一洗, 吹乾後就放入盒. 唔g咁樣保存得唔得呢

男爵府

我家的一姐還未換牙.
聽說坊間有一些膠盒, 有多小格,
each tooth一格,專為保存 bb
teeth用的,好似會印埋門牙, etc 之類.

原文章由 cacalam 於 08-4-2 06:08 PM 發表

[ 本文章最後由 prettywife 於 08-4-5 12:00 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

我都見過放牙仔的盒,但都係放一隻,係邊度可以買到放咁多格牙仔的盒呢?

原文章由 prettywife 於 08-4-5 11:57 發表
我家的一姐還未換牙.
聽說坊間有一些膠盒, 有多小格,
each tooth一格,專為保存 bb
teeth用的,好似會印埋門牙, etc 之類.

大宅

好媽媽勳章

我细佬都有儲,我就係見佢就咁放係個盒到,個d血績好鬼核突.....

原文章由 tin_tin 於 08-4-4 23:15 發表

我大仔果時就只係洗一洗, 吹乾後就放入盒. 唔g咁樣保存得唔得呢

大宅

祝各位四月馬仔/女,
健康快樂, 平平安安!!!

大宅

瑤瑤o岩o岩換o左第二隻下門牙, 同埋下面最後o個對六歲齒亦都準時面世.

大宅

原文章由 cacalam 於 08-4-5 22:58 發表
我都見過放牙仔的盒,但都係放一隻,係邊度可以買到放咁多格牙仔的盒呢?

我見BK有人賣e隻

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1173111&extra=&page=2

大宅

好媽媽勳章

天星媽,
,唔該晒呀!$58都可以接受wow!

大宅

好媽媽勳章

今晚見到個朋友,佢話我曬黑佐好多呀...大家有冇發現自己曬黑佐呀???

別墅

happy birthday
歡迎大家Click去睇Celia&Amelia's Blog ******************************************************* :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

男爵府

真係快...9月上小學啦

大宅

大宅

希望小學之後,大家多d入黎分享小學生活,呢度就黎變左烏克蘭貨船喇!(直插海底)

大宅

好媽媽勳章

hihi,

原文章由 aves_y 於 08-4-11 16:23 發表

真係快...9月上小學啦

大宅

原文章由 cacalam 於 08-4-2 18:08 發表

hi咁多位媽咪
我囡囡19號就六歲啦!下兩隻門牙都已長晒出嚟啦!三月中到上門牙已換,新牙已長了些少,依家就連下門牙隔嚟嗰隻都甩了.計埋意外撞甩嘅門牙總共甩咗五隻啦!我都係响BK媽咪購買$58嘅牙盒保存咋!都ok嫁!
牙醫嘅姑娘教我先用水冲走血漬,然後用漂白水加水浸一晚取出冲洗再風乾後保存.

男爵府

原文章由 anitalui 於 08-4-16 00:42 發表

hi咁多位媽咪
我囡囡19號就六歲啦!下兩隻門牙都已長晒出嚟啦!三月中到上門牙已換,新牙已長了些少,依家就連下門牙隔嚟嗰隻都甩了.計埋意外撞甩嘅門牙總共甩咗五隻啦!我都係响BK媽咪購買$58嘅牙盒保存咋!都ok嫁!
牙 ...

我o個個仲未有動x甩牙~~

首頁

尾頁

跳至