嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小兒咳嗽超過2個月,醫生話用類固醇穩定啲咳,我仔無喘氣,但瞓到半夜同瞓醒都有咳,醫生話氣管敏感即喘,我同老都無呢個病,但老公有鼻敏感,有無媽媽分享下心得,一定要用藥嗎。一

大宅

畀面勳章

回覆 chungpo2012 的帖子

我仔11個半月大,啱啱睇醫生,話佢氣管炎,話佢如果一直咳,咳到2歲就轉個名叫哮喘!!其實係咪真係甘嚴重架?

別墅

引用:小兒咳嗽超過2個月,醫生話用類固醇穩定啲咳

原帖由 chungpo2012 於 14-11-28 發表
小兒咳嗽超過2個月,醫生話用類固醇穩定啲咳,我仔無喘氣,但瞓到半夜同瞓醒都有咳,醫生話氣管敏感即喘,我同 ...
我老公又係有鼻敏感,個仔又係敏感底,由半歲開始到而家兩歲半,不停番發氣管炎,佢係咳同喘,住過幾次醫院,要聞氣。我好似你咁,一開始唔太接受,同唔想佢聞咁多氣同食藥。但為左佢快d好返,一定要聽醫生建議,小朋友仲細,唔好俾佢咳得咁耐。

禁止訪問

回覆:chungpo2012 的帖子

別墅

引用:我小朋友1歲半時醫生話佢有喘,一病就要

原帖由 MOORE.MOORE 於 14-12-09 發表
我小朋友1歲半時醫生話佢有喘,一病就要通常都要病一個月 睇2至3次醫生,有時訓覺果時咳到嘔,半夜起身洗 ...
咩精油?可改善氣管咳喘嗎?可否pm 給我,thx thx!!!!!

大宅

回覆:chungpo2012 的帖子

唔飲生冷野 飲下鱷魚湯 返風冬天條頸一定要包頸巾 唔好凍親頸同背
一定要攪好佢 我自己都有哮喘 但係因為凍親攪到氣管敏感變支氣管炎 最後變哮喘
仲要係小六時沖涼暈左入院先發現變左哮喘

大宅

回覆:MOORE.MOORE 的帖子

邊隻精油?有冇相睇下

男爵府

回覆:兩歲半童哮喘

精油味道濃嗎?揮發性嘅氣味會令哮喘發作架

男爵府

回覆:MOORE.MOORE 的帖子

有哮喘唔應該用香薫機

禁止訪問

回覆:PINGADA 的帖子