自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BB時期都可以接受到既,到而家k1,大個左
唔鐘意係臉書po小朋友d相,雖然話臉書的都係朋友
但有d跟本已無聯絡,又未去到要un fd 既地步
唔想小朋友個樣個個都睇到

我知唔鐘意咪唔好po,我只係想分享下我自己既感受

有無jm都好似我咁

伯爵府

回覆:其實我唔鐘意係-臉書-放小朋友相

唔想小朋友比人評頭品足,又唔知d相會去左邊,睇既人係咩心態

大宅

我介意,所以唔po相!

男爵府

畀面勳章

係,我自小自我保護意識好強,我連自己相,家人相,咩相都唔放,會好不安,但自問自己不是得罪人多,但總之點都會好不安

子爵府

我add得既大多9成熟,大家知大家乜水,
應該唔會有人咁口嗅對小朋友評頭品足嘛

伯爵府

引用:係,我自小自我保護意識好強,我連自己相,

原帖由 GIBAI 於 14-11-29 發表
係,我自小自我保護意識好強,我連自己相,家人相,咩相都唔放,會好不安,但自問自己不是得罪人多,但總之 ...
我都係一樣,成日好驚d人唔知用咩心態睇,驚外流左d相,對小朋友安全有威脅
但我連d唔係太熟既夫家親戚,都唔想比佢地睇po d 相,係咪過份擔心

伯爵府

引用:我介意,所以唔po相!

原帖由 BABYANGLE 於 14-11-29 發表
我介意,所以唔po相!
因放係臉面,方面自己睇相
電話sd卡成日爆,要delete晒d舊相
放係臉書,就可以得閒睇返d相
但又唔想比其他人睇到,又怕網絡安全問題

伯爵府

引用:我add得既大多9成熟,大家知大家乜水,應該

原帖由 coolcats 於 14-11-29 發表
我add得既大多9成熟,大家知大家乜水,
應該唔會有人咁口嗅對小朋友評頭品足嘛

...
就係有嗰一成唔熟嘛

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我依家都少咗放相

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

引用:BB時期都可以接受到既,到而家k1,大個左唔

原帖由 yani8322 於 14-11-29 發表
BB時期都可以接受到既,到而家k1,大個左
唔鐘意係臉書po小朋友d相,雖然話臉書的都係朋友
但有d跟本已無聯 ...
出街都會比三五識七嘅人評頭品足架啦,又唔係家財萬貫,又唔會比人綁票,我又無乜所謂,得閒update下小朋友近況比親戚朋友睇,有啲親戚朋友可能1年見幾次,都係靠fb睇相關心下小朋友近況。

男爵府

BK Milk勳章

莫講話小朋友,我連自己野都唔post 啦,好無安全感

男爵府

回覆 yani8322 的帖子

同意,fb有好多已冇聯繫,唔需要比佢地知屋企野,喺熟嘅新戚朋友會另外whatsapp send 相

水晶宮

我唔想俾99,姑9睇到然後見親阿仔就冷係知行程咁話我地去左邊到邊到,好似俾人監視咁

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 GIBAI 於 14-11-29 發表係,

原帖由 yani8322 於 14-11-29 發表
我都係一樣,成日好驚d人唔知用咩心態睇,驚外流左d相,對小朋友安全有威脅
但我連d唔係太熟既夫家親戚,都 ...
我好明白,我咩都唔中意比人知嫁,我細細個同阿媽行街都好驚見到同學仔

男爵府

畀面勳章

個女bb時放好多,但宜家好少,一年都放唔到一兩次,好似乜都比人知道晒咁,睇人地嗰啲就ok不過本身都好少上fb

珍珠宮

畀面勳章

我放上D相上去,不過係鎖晒得自己睇到

珍珠宮

只影食物寵物街景地方等

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 yani8322 於 14-11-29 發表BB

原帖由 LIME_BABY 於 14-11-29 發表
出街都會比三五識七嘅人評頭品足架啦,又唔係家財萬貫,又唔會比人綁票,我又無乜所謂,得閒update下小朋友 ...
agree

大宅

我都已有好幾年冇post相,冇update自己既野,個FB都好似已廢左,因為覺得係FB post自己既野好唔secure。依家多數用whatsapp同人聯絡。見有朋友經常係FB post自己去左邊,覺得咁做好似暴露哂自己既行蹤俾人知,感覺唔係好舒服。其實都好想delete成個FB,但唔知點搞又怕得罪人!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我放上D相上去,不過係鎖晒得自己睇到

原帖由 天佑我們 於 14-11-29 發表
我放上D相上去,不過係鎖晒得自己睇到
呢個好,我當寫日記,haha

首頁

尾頁

跳至