自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

Ly1125 發表於 14-12-3 11:32
我諗係初生bb比較敏感,起碼都要過左幾個月先會要人讚
初生果D講反話無所謂啦,但係見到樓上有D成兩歲都唔讚得喎 咁個小朋友咪會覺得好奇怪囉?

同埋反話係咪只係做得好既情況先講?
例如小朋友食得多野,就話佢食得少..
如果小朋友食得少野,係咪唔會話佢食得多?
如果話佢食得多,會否越食越少?

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆:bb真係好小氣

個個b都有厭奶期,唔岩姐
食粥仔未?唔食奶咪加餐粥囉,仲好

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

好小事啫,過一排就無野啦

侯爵府

吾好諗咪一邊,食得太多奶都會濟,飯番開奶茶,老人家一般都迷信

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能咁啱姐, 好快會回復番, 唔好唔開心啦~

大宅

真係唔到我唔信,試過幾次都係咁,大女俾人話完好擦得,果晚開始唔食,第二朝塊面即刻細左,唔止我覺得,其他人都話明顯細左。

男爵府

我都信bb 小氣 之後唔好講就得

男爵府

真係好小器架!有次有人問我囡有無睇過醫生,我話無,果晚就病左啦!
又有一次,我讚囡囡一教訓天光,叻囡,跟住果晚就成日醒啦。。。

珍珠宮

引用:我覺得我女又唔會喎,佢而家一歲,無理由佢

原帖由 catcatcati 於 14-12-03 發表
我覺得我女又唔會喎,佢而家一歲,無理由佢做得好,乖乖都要話佢曳曳架? 小朋友做得好就應該讚佢,佢先會繼 ...
係囉

咁幾多歲先唔小器

大宅

我信,試過幾次都瀨野。

侯爵府

唔好咁迷信啦,我奶奶又係好似你咁,話唔好講阿仔食得多唔多野,重唔重等等…宜家差唔多5歲啦,阿奶奶都唔知我個仔其實食幾多野同有幾多磅…就係因為唔準提

男爵府

反而呢d我信,因為我仔細個果陣都好小病,有時同朋友講起佢都冇試過唔舒服,點知果晚漏夜都發燒比我睇。。

男爵府

係好邪㗎,有時諗下都出事。
不過應該冇事嘅,好快會正常。

大宅

引用:Quote:Ly1125+發表於+14-12-3+11:32+我諗係

原帖由 catcatcati 於 14-12-03 發表
初生果D講反話無所謂啦,但係見到樓上有D成兩歲都唔讚得喎 咁個小朋友咪會覺得好奇怪囉?

同埋反 ...
2歳以上既少d注重呢樣,我屋企好似係初生比較在乎。
不過我呀媽話唔係話時時都講反話
而係唔需要口多多
或者只做陳述
例如佢一日食幾多幾多,而唔係話食好多

大宅

引用:係好邪㗎,有時諗下都出事。不過應該冇事嘅

原帖由 arcBB 於 14-12-03 發表
係好邪㗎,有時諗下都出事。
不過應該冇事嘅,好快會正常。
諗下都出事咁誇張

首頁

尾頁