跳至

首頁

尾頁

大宅

可以分享下兆彼老師好嗎? 小朋友讀得開心嗎? 課程程度係咪淺? 係咪活動教學? THX~

大宅

回覆:有無讀緊兆彼嘅媽媽

女女今年k2 返得非常開心 老師好多愛心 校長無架子 ,係活動教學 從遊戲中學習。。。其實而家課程都唔算淺 不過家長都屋企都要多同小朋友練習

大宅

引用:可以分享下兆彼老師好嗎?+小朋友讀得開心嗎

原帖由 yeechai 於 14-12-03 發表
可以分享下兆彼老師好嗎? 小朋友讀得開心嗎? 課程程度係咪淺? 係咪活動教學? THX~ ...
我個大仔讀緊k3,有比較之下個人覺得有少少淺,但你要考慮你個小朋友既程度,可唔可以谷得?我當時唔覺,但一有比較就見真張,我細仔讀救世軍,呢間係有教無類既學校,但老師真係細心教每位小朋友,由我個仔咩都唔識,可以令到佢識個「腳」字,見到佢有進步好開心,但我個細仔只係讀緊n1

BB已經長大. . .

大宅

引用:Quote:原帖由 yeechai 於 14-12-03 發表可

原帖由 tomato5354 於 14-12-12 發表
我個大仔讀緊k3,有比較之下個人覺得有少少淺,但你要考慮你個小朋友既程度,可唔可以谷得?我當時唔覺,但 ...
救世軍上當年排幾多號先有得in?

大宅

回覆:Vicki622 的帖子

我大仔讀兆麟聖彼得,細仔宜家讀救世軍!

BB已經長大. . .

子爵府

畀面勳章

引用:我大仔讀兆麟聖彼得,細仔宜家讀救世軍!

原帖由 tomato5354 於 14-12-13 發表
我大仔讀兆麟聖彼得,細仔宜家讀救世軍!
可以分享下嗎

大宅

引用:Quote:原帖由+tomato5354+於+14-12-13+發表

原帖由 mybabycullen 於 14-12-13 發表
可以分享下嗎
兩間各有各好,要睇媽咪有冇咁多時間陪小朋友?

BB已經長大. . .

大宅

畀面勳章

回覆:有無讀緊兆彼嘅媽媽?

我女讀緊k1,好鍾意返學,老師都好好,因為係大女,課程我無同其他比較所以唔知係咪淺,宜家返左2個幾月,中文字暫時最深認到「吃」,返到黎有時會講少少英文同普通話,試過講一句日文,有時會唸唐詩。。整體上我都幾鍾意呢間學校

大宅

阿囡K1,初初頭一個月都唔習慣,話唔想返學,但而家就鍾意返,其實學校有提供家中延續教材(例如:字咭、故事), 我有同囡囡一起齊玩, 所以佢都已經認得爸、媽、哥、姐..及眼耳口鼻手腳..之類

大宅

回覆 tomato5354 的帖子

我小朋友都係有呢兩間offer... 呢家煩惱中...可以講多少少嗎?程度真係有差咁遠嗎? 咁英文呢? 因為兆彼係外籍老師教英文, 會唔會程度好d?

其實小朋友咁細, 我真係唔知佢谷唔谷到, 有好怕選擇錯... 可以請教你應該點觀察到?
又或者有咩意見俾我? Super thanks~

大宅

引用:回覆+tomato5354+的帖子我小朋友都係有呢兩

原帖由 yeechai 於 14-12-15 發表

我小朋友都係有呢兩間offer... 呢家煩惱中...可以講多少少嗎?程度真係有差咁遠嗎? ...
如果你要比較英文既一定係聖彼好,但如果上小學容易適應應該係救世軍

BB已經長大. . .

大宅

回覆 miki_loveless 的帖子

請問你小朋友讀 am 定 pm? 係咪日文得 pm 先有?小朋友會返黎唱英文歌/ 國語歌嗎?

大宅

真係有咁難適應嗎?救世軍係咪傳統教學, 要小朋友坐定定乖乖果d?

大宅

引用:回覆+tomato5354+的帖子真係有咁難適應嗎?

真係有咁難適應嗎?救世軍係咪傳統教學, 要小朋友坐定定乖乖果d?
唔係囉,都係活動教學,因為佢係長時間喺學校,所以佢地學習同活動既比例都多,但我細果個小朋友係讀緊n1班,我唔知佢到k1會係點,仲有呢間病既比例亦都會多些,所以你捨唔捨得佢病!

BB已經長大. . .

大宅

病就梗架啦! 返N 都係咁病~

大宅

畀面勳章

引用:回覆+miki_loveless+的帖子請問你小朋友讀+

回覆 miki_loveless 的帖子

請問你小朋友讀 am 定 pm? 係咪日文得 pm 先有?小朋友會返黎唱英文歌/ 國語歌 ...
英文歌/國語歌都有呀!日文我之前聽學校講係全日班先有,但如果學校有活動日都會接觸到

大宅

明白哂... 咁課程係咪真係坊間講咁淺?
d 人話淺過救世軍喎!

禁止訪問

引用:明白哂...+咁課程係咪真係坊間講咁淺?+d+人

大宅

回覆:有無讀緊兆彼嘅媽媽?

最近學校發生咗些事情,令到我覺得學校越來越欺善怕惡,對學校越來越失望

BB已經長大. . .

大宅

回覆:tomato5354 的帖子

咩事啊

首頁

尾頁

跳至