懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我會在浸會生26/4,想b食森永+人奶,相信醫院唔會提供呢隻奶粉,攞罐奶粉去醫院比姑娘同佢講想b食呢隻有用嗎,定係一定要食醫院指定返屋企再轉返森永?

大宅

畀面勳章

Yes...they have this formula when I gave birth in late Jan

洋房

我1月生的時候就讓bb吃醫院的奶粉,然後回家後就轉番森永,阿b都沒問題。

洋房

原文章由 jenny.ho 於 08-4-16 18:03 發表
我1月生的時候就讓bb吃醫院的奶粉,然後回家後就轉番森永,阿b都沒問題。

你有冇餵人奶呀,如果我成功餵人奶+醫院奶粉,回家在轉森永,怕唔怕對bb唔好,浸會係唔係真係沒有森永,仲有你開刀定順產

複式洋房

no problem

我個BB 22/3浸會出世,e院無森永,我揀雪印思敏兒,番到屋企轉森永到而家。我開刀,有加人奶

洋房

原文章由 katming 於 08-4-16 18:31 發表
我個BB 22/3浸會出世,e院無森永,我揀雪印思敏兒,番到屋企轉森永到而家。我開刀,有加人奶

多謝回覆我都會同你一樣選擇雪印,你住左幾多晚,我26/4開刀生,好緊張第一胎,出院埋單幾多錢,同埋入院係唔係選擇3樓好d,聽人講睇bb果層好嘈,你住幾多樓.

複式洋房

原文章由 mcmk01 於 08-4-16 18:51 發表

多謝回覆我都會同你一樣選擇雪印,你住左幾多晚,我26/4開刀生,好緊張第一胎,出院埋單幾多錢,同埋入院係唔係選擇3樓好d,聽人講睇bb果層好嘈,你住幾多樓. ...

我21號入院.22號早上開刀...total4日3夜,not package我都係第一胎,埋單me30,000+ BB 6,200,2/F非常嘈!!
我住3/F,盡量放鬆啦~~

大宅

原文章由 mcmk01 於 08-4-16 18:51 發表

多謝回覆我都會同你一樣選擇雪印,你住左幾多晚,我26/4開刀生,好緊張第一胎,出院埋單幾多錢,同埋入院係唔係選擇3樓好d,聽人講睇bb果層好嘈,你住幾多樓. ...

咁啱我早妳一日入院,都係開刀呀!我打電話問過,浸會係無日本奶粉架!同埋係唔會俾我哋帶bb用品俾bb用!驚唔衛生喎!
如果三樓有三人房,我都會住三樓。因為二樓係bb房,會有好多人嚟睇bb。

洋房

原文章由 smileynemo 於 08-4-16 22:59 發表

咁啱我早妳一日入院,都係開刀呀!我打電話問過,浸會係無日本奶粉架!同埋係唔會俾我哋帶bb用品俾bb用!驚唔衛生喎!
如果三樓有三人房,我都會住三樓。因為二樓係bb房,會有好多人嚟睇bb。 ...

我個b係仔,你呢,執晒野未,剛放假,現在倒數入院時間.好驚.你有冇都好緊張.祝你bb健健康康

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Hi all mami,

請問係浸會 join o左佢 package, 咁走佬袋要預備甚麼 ?
謝謝 !!

大宅

原文章由 mcmk01 於 08-4-16 23:49 發表

我個b係仔,你呢,執晒野未,剛放假,現在倒數入院時間.好驚.你有冇都好緊張.祝你bb健健康康

揾唔番依個post,所以咁遲先覆,唔好意思!我個都係仔!啱啱返工返到星期五,我已經執好走佬袋喇!尋日開始有d有血絲嘅黏液,量唔多,問過醫生唔駛入院,老公依幾日都會好忙,我希望捱到25Apr喇!
祝妳都有個健康bb!大家到時醫院見!

洋房

原文章由 smileynemo 於 08-4-20 17:20 發表

揾唔番依個post,所以咁遲先覆,唔好意思!我個都係仔!啱啱返工返到星期五,我已經執好走佬袋喇!尋日開始有d有血絲嘅黏液,量唔多,問過醫生唔駛入院,老公依幾日都會好忙,我希望捱到25Apr喇!
祝妳都有個健康bb!大家到時醫院見! ...

大家個b都係仔,不過上次17/4復診b有6.20lb,比我想像中輕了一點,你阿b幾多磅,我肥左成35磅,仲諗住佢有成7-8磅

大宅

原文章由 mcmk01 於 08-4-20 19:34 發表

大家個b都係仔,不過上次17/4復診b有6.20lb,比我想像中輕了一點,你阿b幾多磅,我肥左成35磅,仲諗住佢有成7-8磅

我咁啱又係17/4覆駗噃!bb有6lb13oz,係中碼size。我都肥咗30lb,比上次覆駗仲輕咗。醫生都話以為我係大碼,攪到我又係幾失望!
妳會住幾多人房呀?會唔會住3/F?

洋房

原文章由 smileynemo 於 08-4-20 21:46 發表

我咁啱又係17/4覆駗噃!bb有6lb13oz,係中碼size。我都肥咗30lb,比上次覆駗仲輕咗。醫生都話以為我係大碼,攪到我又係幾失望!
妳會住幾多人房呀?會唔會住3/F? ...

我都希望到時會有3樓住,你的主診醫生叫咩名,我個叫鄧遠釗,你呢?你會幾點開刀,現在心情如何,好快就要再見同老公二人生活,加埋工人到埸,唉..真有點唔習慣,點樣先可以大家在醫院認識呢,因大家都好相似,幾有緣份

洋房

想知手術後幾時甦醒,我晚上7.00開刀,若果d屋企人想第一時間睇bb,係唔係我一開始佢地就要係手術室門口等ready bb出黎

洋房

我聽晚生b啦,想知每日餵bb時間,如果我晚上7.00開刀,正常第二日幾點落床,係唔係行得的話可即刻餵b,人奶會幾時開始有,我是全痳,聽人講唔好餵人奶住,要等d痳醉葯過,咁會唔會等到冇晒奶

公爵府

好媽媽勳章

浸會喂bb時間好似係8:00AM, 12:00PM, 4:00PM, 8:00PM
每日4次, 但呢個係喂人奶的時間表!
如果你晚上7.00開刀,正常第二日晚上7:00PM就可以落床, 因為通常係24小時就要落床架了, 到時你要自己去小便, 記住慢慢行, 唔好行咁快, 小心頭暈, 因為點都有少少暈的, 到時最好叫你老公OR家人扶下你啦...
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

公爵府

好媽媽勳章

全麻都係生完半小時之內就醒翻, 24 小時後落得床就可以喂人奶, D痳醉葯唔會持續24小時咁耐架!
祝你母子平安, 生個肥肥白白的健康小寶寶!

洋房

原文章由 mimi88 於 08-4-25 14:29 發表
全麻都係生完半小時之內就醒翻, 24 小時後落得床就可以喂人奶, D痳醉葯唔會持續24小時咁耐架!
祝你母子平安, 生個肥肥白白的健康小寶寶!

唔該晒,我都祝你bb健健康康

公爵府

好媽媽勳章

唔使唔該!好多謝你的祝福呀!

首頁

尾頁

跳至