跳至

首頁

尾頁

別墅

bb於一月出生時已接種了卡介苗,手臂上一直都有一粒紅豆般的點點,沒有任何變化。但這個星期開始發大及含膿,為甚麼呢?不是兩三星期便會有反應了嗎?為何現在會這樣呢?擔心。
我們愛,因為神先愛我們。

子爵府

原文章由 agneslee28 於 08-4-5 21:14 發表
bb於一月出生時已接種了卡介苗,手臂上一直都有一粒紅豆般的點點,沒有任何變化。但這個星期開始發大及含膿,為甚麼呢?不是兩三星期便會有反應了嗎?為何現在會這樣呢?擔心。 ...

我個女都係甘,我仲見到有膿液添,於是帶佢睇醫生,醫生話係甘,呢支針會比較遲出現呢類徵狀。佢仲講如果你驚搵d紗布同藥性膠紙貼住,過雨日會好。點知真係過雨日無事,不過果幾日比較扭,唔知係未掂到佢感覺痛。
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

別墅

原文章由 waiwai1234 於 08-4-5 22:47 發表

我個女都係甘,我仲見到有膿液添,於是帶佢睇醫生,醫生話係甘,呢支針會比較遲出現呢類徵狀。佢仲講如果你驚搵d紗布同藥性膠紙貼住,過雨日會好。點知真係過雨日無事,不過果幾日比較扭,唔知係未掂到佢感覺痛。 ...

等我試試先,謝謝你!^^

男爵府

好媽媽勳章

我個仔都係咁,係呢兩週倒先係咁,
紅紅腫腫咁,但無濃

別墅

我個大孖都係咁呀, 我帶佢去e生到話佢發炎抹藥膏, 一星期後仲未收晒就同咗佢返健康院, 姑娘話係好正常, 有d細路係會慢d發出黎, 佢睇過話阿女果粒已經收緊, 唔好整佢就會自己好.

複式洋房

我個女都係,前2日先流膿&血,嚇死我地。。。姑娘話。。。清潔就得喎。。。
www.fotop.net/hoisuet

別墅

bb前日爆膿,我用清水同bb清潔,保持乾爽。呢兩日開始結焦,收收地,希望佢唔會好痛呢。

原文章由 moneytim 於 08-4-8 11:53 發表
我個女都係,前2日先流膿&血,嚇死我地。。。姑娘話。。。清潔就得喎。。。

首頁

尾頁

跳至