懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hello! 有冇4月預產期既媽咪而且又會o係仁安生,無論你生左或正在等緊,大家一齊傾下計啦!

我依家37週,預產期4月23日,會順產生,都未有動靜。

洋房

咁Q!我預產期都係4月23日,昨晚3時見紅肚痛今朝6時入院,但醫生話只開咗1度,到中午1時無動靜就出院LU。真係俾BB玩謝呀.....

不過醫生話見紅的話都會LEE幾日生。mouth:

我覺得仁安都幾舒服,好似酒店咁。同埋如果JOIN PACKAGE,只要帶睡衣和個人用品都夠喇。

原文章由 puffpuff 於 08-4-6 13:07 發表
Hello! 有冇4月預產期既媽咪而且又會o係仁安生,無論你生左或正在等緊,大家一齊傾下計啦!

我依家37週,預產期4月23日,會順產生,都未有動靜。 ...

大宅

eolhc,

你甘快就有跡象生得,我都冇咩動靜。

你個肚有幾痛要入醫院?我係睇廬醫生,佢叫我如果見紅(好多),穿水或15分鐘痛一次先入院,我都驚到時未生得,又要返屋企等。

仁安真係咩都有齊晒,我個走佬袋都冇咩野要執,我諗最緊要都係條束腹帶,因為順產唔包而且醫院賣個啲又未必岩用。

原文章由 eolhc 於 08-4-6 15:52 發表
咁Q!我預產期都係4月23日,昨晚3時見紅肚痛今朝6時入院,但醫生話只開咗1度,到中午1時無動靜就出院LU。真係俾BB玩謝呀.....

不過醫生話見紅的話都會LEE幾日生。mouth:

我覺得仁安都幾舒服,好似酒店咁。同埋如果JOIN PACKAGE,只要帶睡衣和個 ...

子爵府

醒目開學勳章

puffpuff & eolhc,

妳地好嗎? 我都是預產期在23號呀! 會在仁安生呀! 近排子宮收縮多咗呀! 個肚時常都好硬! 好唔舒服!
在星期四產檢時醫生話我大約會在38週尾生呀! so仲有大約1個week咋! 已經拾好走佬袋啦! 不過未買束腹帶呀! 因為唔知自己可不可以順產呀! 如要開刀的話, package有束腹帶的! so到時是可以順產先至叫我老公幫我買!

eolhc,
請問妳個次入院是怎樣計妳的錢呢? 是不是在package裡扣一日?

大宅

Imagist,
你好!又多個姊妹係23號。

我近星期子宮都開始多左收縮,夜晚開始訓得唔係甘好,隻腳又開腫到著唔到鞋,都好想bb快啲出世。

因為朋友介紹左我係媽咪屋買隻日本出既束腹帶,話好透氣同舒服,唔會甘容易焗到敏感,所以我就買左先。

Imagist & eolhc,

你地會join幾多人房?

原文章由 Imagist 於 08-4-6 18:40 發表
puffpuff & eolhc,

妳地好嗎? 我都是預產期在23號呀! 會在仁安生呀! 近排子宮收縮多咗呀! 個肚時常都好硬! 好唔舒服!
在星期四產檢時醫生話我大約會在38週尾生呀! so仲有大約1個week咋! 已經拾好走佬袋啦! 不過未買 ...

洋房

最主要係要有規律既肚痛,我住上水,比較遠,姑娘叫我如果之後肚痛有規律10﹣15分鐘痛一次,就要番醫院,如果住得近,可以5﹣10分鐘痛一次先番醫院。
同埋可以打電話問醫院先決定,唔駛急。
我喺觀察室見到一位媽媽7時到入院,痛到要坐輪椅同聞氣,到我要走時姑娘話佢既子宮頸都係開咗少少,跟住我聽到個媽媽問會唔會今日之內生,姑娘話好難講,可能要到晚上11、12點先生得。我聽完都有啲驚,因為我問個媽媽既親友,佢話個媽媽已經喺入院前痛咗6、7個鐘頭。

我臨走時姑娘叫我行多啲,會快生啲。

我番到屋企休息一陣跟住落街食飯行多啲,我真唔想“OUT“
咁耐先生得

我宜家仲流緊啡,但又無肚痛,唔知幾時先生得...

原文章由 puffpuff 於 08-4-6 18:11 發表
eolhc,

你甘快就有跡象生得,我都冇咩動靜。

你個肚有幾痛要入醫院?我係睇廬醫生,佢叫我如果見紅(好多),穿水或15分鐘痛一次先入院,我都驚到時未生得,又要返屋企等。

仁安真係咩都有齊晒,我個走佬袋都冇咩野要執,我諗最緊要都 ...

洋房

另計,唔係在package裡扣㗎,“方“租+醫生FEE+入院FEE+TREATMENT+儀器FEE...
差唔多$2300

我都好猶疑唔知去唔去好,但擔心BB,所以都決定去。

原文章由 Imagist 於 08-4-6 18:40 發表

eolhc,
請問妳個次入院是怎樣計妳的錢呢? 是不是在package裡扣一日?

洋房

標準4人房,都OK呀。

原文章由 puffpuff 於 08-4-6 18:47 發表
Imagist & eolhc,

你地會join幾多人房?

子爵府

醒目開學勳章

嘩! 要$2000多呀! 不過都沒有辦法啦! bb重要呀!

我都是join4人房呀! 唔知我地會唔會住埋同一間房呢?

返多兩日工就放產假啦~! 希望大家&bb都身體健康啦!

妳們的bb是仔or女呀? 我的bb是女呀!

洋房

哈哈!都有可能住埋同一間房,如果你見到一個剪ONE﹣LENGTH頭細細粒既媽咪同大大份既老公,咁應該係我,我嗰個係頑皮仔。

祝大家順順利利!!!

原文章由 Imagist 於 08-4-6 23:22 發表 嘩! 要$2000多呀! 不過都沒有辦法啦! bb重要呀!我都是join4人房呀! 唔知我地會唔會住埋同一間房呢?返多兩日工就放產假啦~! 希望大家&bb都身體健康啦! 妳們的bb是仔or女呀? 我的bb是女呀! : ...

大宅

eolhc,
如果係我,因為安全起見,都會入醫院。

我都好怕痛,睇書講,成個產程真係要痛成12個鐘,都幾嚇人!你地會唔會打無痛?

我既係bb女。

[ 本文章最後由 puffpuff 於 08-4-7 10:41 編輯 ]

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我EDD係4/18, 聽日仲會去做檢查, 唔知幾時先生得~
不過我仲返緊工, 個人希望佢下星期先好出世啦~ 我又唔係好心急佢要而家出o黎呀!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Will you join package or not?

大宅

竹兒,
你EDD好近wor! 醫生有冇講約幾時生得?

原文章由 竹兒 於 08-4-7 13:56 發表
我EDD係4/18, 聽日仲會去做檢查, 唔知幾時先生得~
不過我仲返緊工, 個人希望佢下星期先好出世啦~ 我又唔係好心急佢要而家出o黎呀!

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 puffpuff 於 08-4-7 10:09 發表
eolhc,
如果係我,因為安全起見,都會入醫院。

我都好怕痛,睇書講,成個產程真係要痛成12個鐘,都幾嚇人!你地會唔會打無痛?

我既係bb女。 ...

我不會試無痛啦!~ 因為止終會有機會有後遺症呀! mouth:

首頁

尾頁

跳至