跳至

首頁

尾頁

別墅

之前sarah 提過可以help us book會所攪活動, 我覺得呢個提議唔錯, 起碼bb有得玩之餘又唔使成日屈係架bb車入面, 又可以學下社交, d mami又可以傾下謁...

我今次想自己一班人攪playgroup, 琴日我同個仔去玩playgroup, 個導師吹d bubbles 出來, d bb個個都好興奮, 追住d bubbles 走, 我個仔平時唔肯行都因為掛住追波波而行左好多步(佢唔記得左自己唔識行), 好攪笑!! so我會同大家d bb玩呢個活動, 另外, 我想參加gei各位每人都諗個活動一齊玩, 比bb多d唔同gei 次激,
希望有8-10個bb, 會優先比參加過既mami

別墅

希望係星期一,二,五, 因為我個bb其他日子要上堂 ^_*

珍珠宮

2024年龍年勳章

有興趣, 但要睇咩地區攪and價錢.

原文章由 suprajess 於 08-4-6 16:33 發表
希望每天開心渡過 ;-)

別墅

我地全職媽媽自組ga, 唔使錢. but 可能要share 租場費用, 地點未firm, 你有冇suggestion?

男爵府

我都有興趣,不過都係會睇吓地區先!

原文章由 suprajess 於 08-4-6 16:33 發表

大宅

好媽媽勳章

對不起 ! ! 這麼遲才回覆. 因小豬女枳欣打了疫苗; 前幾天都有發燒. (昨天開始比較好D啦 ! !) 故沒法出席參加7/4日星期一之活動.

好呀 ! ! 我可代訂深井浪翠園四期會所宴會廳
(如你方便做統籌, 其他媽媽又沒問題到深井的話)

之前我也有在深井浪翠園四期會所宴會廳攪過活動.
場地及景觀都唔錯. (只是地點比較遠. 擔心 D 媽媽唔方便)

*** 可在1個月前預訂埸地
*** 有影音設備借用. (需自備 CD 或 DVD 播放)
*** 埸地收費HKD60.00/1小時
*** 場地可容納60-70人. (我建議最多可預20個BB就夠了. 因可比多D地方給他們活動. 因有機會2個大人; 什至3個大人才帶1個BB參加)
*** 停車場收費HKD10.00/1小時
*** 荃灣有小巴96; 96M 可到浪翠園四期
*** 葵芳廣場有302小巴也可到浪翠園四期
*** 或巴士52X; 53; 962B 都可到浪翠園四期

*** 扣除場地租金費用及如有媽媽有遊戲要買材料後. 之餘款可用來買些飲品及小食.

如有問題, 請幫忙提出. 謝謝 ! !

謝謝 ! !

Sarah

原文章由 suprajess 於 08-4-6 04:32 PM 發表
之前sarah 提過可以help us book會所攪活動, 我覺得呢個提議唔錯, 起碼bb有得玩之餘又唔使成日屈係架bb車入面, 又可以學下社交, d mami又可以傾下謁...

我今次想自己一班人攪playgroup, 琴日我同個仔去玩playgroup, ...
有時人哋睇唔起你,反而會推動你做到一啲你認為自己做唔到嘅事。
"People putting you down
can drive you to do things
you didn't even think
you could do yourself."

~ 吳枳欣 / IrisNg ~ 是07年02月11日嘅小豬女

大宅

大家好,我仔仔都係2007年3月bb

第一次黎,miss咗次前的活動tim。係呢,之前玩過d乜?

我都有興趣帶bb一齊玩呀。定咗日期、時間通知我丫!

別墅

Sarah,
thanks for your help. Most of the mama think 深井 is too far away. As we all are living here and there of Hong Kong, so its better to choose a place in between. Kowloon shoud be much better.
we now have 2 choices:
1. clubhouse near olympia station ($180-200/hr)
2. according to zoesychan, 康文署舞蹈室(花園街體育館)
(over 100平方米 $75/hr ; below 100平方米 $47/hr)

we are going to hold on monday to friday. And if it is successful, I hope we can have it once or twice a week like normal playgroups.

people confirmed to come:
1.suprajess
2.小笨豬
3.joanlung
4.小賓女
5. zoesychan
6. irissarahjohn

people not yet confirm
1.littebd
2.wynonamama
3.lentimama

people who are interested
1.applecarey
2.jessicaha
3.jessy
4.晉晉BB
5.yukyukma
6.bb2ling

大宅

suprajess, Sarah,

唔該哂你地的安排呀! 我四月尾後一至五都ok.

想問下1. clubhouse near olympia station 係咪即係奧運站附近呢? 2. 康文署舞蹈室(花園街體育館)近唔近地鑼站呢?

我住港島,地鐵去到就ok.

別墅

Hi all,
according to the vote result, most chose 旺角花園街體育館 and they prefer fridays. i will call and confirm the time frame later.

別墅

1. clubhouse near olympia station 係咪即係奧運站附近呢? YES
2. 康文署舞蹈室(花園街體育館)近唔近地鑼站呢? 近

原文章由 yukyukma 於 08-4-11 14:11 發表
suprajess, Sarah,

唔該哂你地的安排呀! 我四月尾後一至五都ok.

想問下1. clubhouse near olympia station 係咪即係奧運站附近呢? 2. 康文署舞蹈室(花園街體育館)近唔近地鑼站呢?

我住港島,地鐵去到就ok. ...

別墅

ZOE,
唔該晒你呀!
因為已經夾左係星期五, 我諗1hr玩住先, 如果等得到有2hrs就最好,
但我想提返各位, 我地係冇導師ga, 純full time mama自組gei gathering. 因為我地d bb係大仔, 我又唔想佢讀n1, 驚會成日病, 但曰日返playgroup會好貴, so 想將平時playgroup玩過gei野係gathering重溫, 阿仔有得玩, 荷包又慳到 , 不過1個人諗到gei遊戲始終有限, so希望大家各諗一個,又或者大家輪流攪一堂(但咁會好辛苦), 第一次gei活動我諗住會係
遊戲 時間 負責人 道具提供
1.吹波波 10分鐘 suprajess suprajess
2.聽音樂做動作 5分鐘
3.flash card 10分鐘
4.free play 10分鐘
5.執拾玩具 5分鐘 各位可帶小玩具一齊玩
6.講故事時間 5-10分鐘
7.檢討

複式洋房

hi, 你地好,我仔仔係2007年3月bb

你地活動開始左未? 好想join你地,但office hour我要返工, 請問日期、時間可以通知我嗎?

大宅

I am interested to join, please pm me, I am living in monkok. my BB girl is one year old.

大宅

hi all,

I received a PM for selecting the reponsible games. May I know when would the gaterhing hold (Which Thu)? As I am still a working until end of Apr.

Cheers!

原文章由 joyhk 於 08-4-14 09:27 發表
I am interested to join, please pm me, I am living in monkok. my BB girl is one year old.

別墅

遊戲 時間 負責人 道具提供
1.吹波波 10分鐘 suprajess suprajess
2.聽音樂做動作 5分鐘
3.flash card 10分鐘
4.free play 10分鐘
5.執拾玩具 5分鐘 小賓女 各位可帶小玩具一齊玩
6.講故事時間 5-10分鐘
7.檢討

剩番2,3,6未有負責人

別墅

I SEE., we are holding the gathering on the coming friday 2-3pm

原文章由 yukyukma 於 08-4-15 11:48 發表
hi all,

I received a PM for selecting the reponsible games. May I know when would the gaterhing hold (Which Thu)? As I am still a working until end of Apr.

Cheers!

大宅

Oh, I am still working in Apr. Sorry I can't join this time.

Wish the gathering a greast success! See you all next time!

原文章由 suprajess 於 08-4-15 13:24 發表
I SEE., we are holding the gathering on the coming friday 2-3pm

大宅

I will come to join, see you there.

別墅

原文章由 yukyukma 於 08-4-10 15:50 發表
大家好,我仔仔都係2007年3月bb

第一次黎,miss咗次前的活動tim。係呢,之前玩過d乜?

我都有興趣帶bb一齊玩呀。定咗日期、時間通知我丫! ...

我仔仔係07二月尾bb, 都係第一次黎,同你一樣,希望各媽媽有聚會都通知我,我想join,因miss 左成年la

首頁

尾頁

跳至