嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

Del

大宅

回覆 yukibabies 的帖子

我覺得孖B反而唔著數, 因為一收就收晒兩個, 一係就唔收, 如果1個表現好, 另1個表現麻麻, 我覺得係會兩個都唔收, 所以仲難左, 要兩個都表現好先有機會

lwylwck    發表於 14-12-5 17:09

別墅

引用:回覆 yukibabies 的帖子我覺得孖B反而唔著

原帖由 csc1150 於 14-12-04 發表
回覆 yukibabies 的帖子

我覺得孖B反而唔著數, 因為一收就收晒兩個, 一係就唔收, 如果1個表現好, 另1個表 ...
同意

伯爵府

回覆:孖B報幼稚園

有一間我一個仔喊一個仔無喊點知都收晒,我本來以為呢間無希望㗎喇,所以我覺得應該無咩著唔著數。

別墅

引用:有一間我一個仔喊一個仔無喊點知都收晒,我

原帖由 ilovemytwins 於 14-12-04 發表
有一間我一個仔喊一個仔無喊點知都收晒,我本來以為呢間無希望㗎喇,所以我覺得應該無咩著唔著數。

...
呢個好明顯就係一拖二入到,就是我想講的着數了

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ilovemytwins+於+14-12-04+發

原帖由 yukibabies 於 14-12-05 發表
可能係卦

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ilovemytwins 於 14-12-04 發

原帖由 yukibabies 於 14-12-05 發表
其實一定有好處同壞處,不如大家分享好與壞,好過只focus 有咩著數。

大宅

回覆 ilovemytwins 的帖子

我情況同你exactly一樣, interview當日, 大仔冇喊(但冇反應, 同老師零眼神交流), 細仔爆喊(我直頭想同老師講話我地唔in喇, 算啦!) 但最後都2個收咗, 不過, 我都覺得孖B都係冇咩著數!

大宅

就算分開報, 老師又會問點解,佢會否諗我收你,你都未必讀。我都係度頭痛緊。

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得唔著數 一間學校唔會收太多對孖 因為教學上係有少少要調教 咁如果d名校一年好多人報,又好多對孖,一定唔會收曬 我仔k2了。當年考其中一間,預左陪跑嘅學校,有個老師專見孖,我估佢一日見十對八對只會收一兩對,即係分開收
但著數就係 老師睇兩兄弟的互動,已經睇到埋佢地會點同同學相處 例如佢地肯一齊玩玩具,老師會鍾意

子爵府

ss_chiu 發表於 14-12-11 22:21
我覺得唔著數 一間學校唔會收太多對孖 因為教學上係有少少要調教 咁如果d名校一年好多人報,又好多對孖,一 ...
名校會收得少D,因為好少兩個一齊好叻又撞到個日表現好,亦不會比你一拖二,更不想收一個吾收一個,攬到你日日去lur。至於互動,合作個D就係,如果去到就即搶野玩打交就

複式洋房

引用:各位孖B媽咪,你哋認為孖B報讀幼稚園是否有

原帖由 yukibabies 於 14-12-04 發表
各位孖B媽咪,

你哋認為孖B報讀幼稚園是否有着數,會優先考慮嗎,點解呢?
我又覺得係有著數, 因比人有深刻印象, 老師實記得有in過

首頁

尾頁

跳至