跳至

首頁

尾頁

民房

size: 80, 90, 95, 100, 110

$139.00
睇啱有discount

[ 本文章最後由 kawaiilei 於 08-4-10 23:55 編輯 ]

男爵府

今日帶左BB去泳池玩水.一開始帶佢去BB池玩,一落水就扁晒咀.之後去訓練池果邊玩,佢就玩得好開心.

別墅

好媽媽勳章

話時話, 我真係咪打開黎睇過喎 。等我打開黎睇完再同大家匯報吓!

原文章由 cherylyau_b 於 08-4-10 18:58 發表

我未買呀!!我都打算買,但係你有冇打開來看看係點嫁!!因為我剩係唸住佢話係游水片片咋,所以唸住要買坎游水,其實都唔知係點既??

大宅

但係個班由5個月到5歲, 得唔得架?

原文章由 蜜蜂仔 於 08-4-10 16:19 發表
基督教服務處有親子游泳班,大家有無諗住帶BB去學呀?

大宅

有呀,我已經fax咗form去添了 ,不過頭兩堂會和我的幼潛班over左,所以我同廖太傾過,佢話會睇下有幾多人報名再adjust下d class喎,你快d打去查詢下啦,聽廖太講都好似有幾多mami有興趣咁。

原文章由 蜜蜂仔 於 08-4-10 16:19 發表
基督教服務處有親子游泳班,大家有無諗住帶BB去學呀?

大宅

最好參加BB親子游泳班(4個月-2歲半)嗰個,你申請做會員,咁咪係中心會員,可以join嗰班囉........

原文章由 tanton3399 於 08-4-11 15:46 發表
但係個班由5個月到5歲, 得唔得架?

大宅

又係喎 , 唔知 full 左未添!

原文章由 AS_Baby 於 08-4-11 15:52 發表
最好參加BB親子游泳班(4個月-2歲半)嗰個,你申請做會員,咁咪係中心會員,可以join嗰班囉........

子爵府

我想報,但老公又話怕BB太細,驚泳池DIRTY 有菌 , 又話怕BB個頭浸落D水到會唔識呼吸,會"續"親 !!!
所以我都唔知點好 !! 心大心細想報名 !mouth:

別墅

好媽媽勳章

想問下係邊度可以睇到BB親子游泳班的資料呀? 我上佢地個網同埋見今期個leaflet都無講的。我想知係邊度上堂, 同埋有乜時間選擇呀。

原文章由 AS_Baby 於 08-4-11 15:52 發表

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

請問有無tel#可以打去問, 我都有興趣 ! thanks !

原文章由 AS_Baby 於 08-4-11 15:50 發表
有呀,我已經fax咗form去添了 ,不過頭兩堂會和我的幼潛班over左,所以我同廖太傾過,佢話會睇下有幾多人報名再adjust下d class喎,你快d打去查詢下啦,聽廖太講都好似有幾多mami有興趣咁。

...

大宅

張leaflet係enclose响今期send來的通訊,上網可能冇。BB親子游泳班係專for基督教服務處d會員,因為泳班是由"卓倫游泳會"教授。有兩班:

hkc1
陸上理論課: 4/6(星期三) 7:00-7:45pm (1堂)
游泳課: 7/6-5/7 (逢星期六) 2:00-3:00pm (5堂)

hkc2
陸上理論課: 9/7 (星期三) 7:00-7:45pm (1堂)
游泳課: 12/7-9/8 (逢星期六) 2:00-3:00pm (5堂)

兩班都是$590 (不包括入場費),理論課在tst centre,游泳課在深水埗泳池。

你可以試下直接打去查詢,人多報名佢地可能會加班。

原文章由 KamMckay 於 08-4-11 17:35 發表
想問下係邊度可以睇到BB親子游泳班的資料呀? 我上佢地個網同埋見今期個leaflet都無講的。我想知係邊度上堂, 同埋有乜時間選擇呀。

...

別墅

深水埗泳池 is too far away for me

原文章由 AS_Baby 於 08-4-11 17:51 發表
張leaflet係enclose响今期send來的通訊,上網可能冇。BB親子游泳班係專for基督教服務處d會員,因為泳班是由"卓倫游泳會"教授。有兩班:

hkc1
陸上理論課: 4/6(星期三) 7:00-7:45pm (1堂)
游泳課: 7/6-5/7 (逢星期六) 2:0 ...

大宅

你打去2731 6374找廖太問下啦

原文章由 Tabo63 於 08-4-11 17:47 發表
請問有無tel#可以打去問, 我都有興趣 ! thanks !

複式洋房

我第一時間報咗喇!
我仲連續報兩個course到8月完... 後來佢地打比我話7月未仲會搞(下一期通訊會有info),唔駛bb有一堂連續上兩堂咁慘.. 所以bb會take a short break 先繼續
原文章由 AS_Baby 於 08-4-12 11:16 發表
你打去2731 6374找廖太問下啦

別墅

好媽媽勳章

返去睇過D游水片片LA, 它比平時D片個表面比較膠, 同埋它會薄身D, 估計係方便BB MOVE‧

原文章由 KamMckay 於 08-4-11 08:23 發表
話時話, 我真係咪打開黎睇過喎 。等我打開黎睇完再同大家匯報吓!

大宅

嘩,報兩個course咁厲害 點解會"有一堂連續上兩堂"既?你唔係報hkc1/hkc2嗰種咩

原文章由 cutepekkle 於 08-4-12 22:32 發表
我第一時間報咗喇!
我仲連續報兩個course到8月完... 後來佢地打比我話7月未仲會搞(下一期通訊會有info),唔駛bb有一堂連續上兩堂咁慘.. 所以bb會take a short break 先繼續
...

複式洋房

當然會啦!
其實除了私人教授的游泳班之外,康文署都有舉辦"幼兒水上安全班",適合0-4歲小朋友在家長陪同下參加,費用$100/10堂,不過好多人報,要抽籤囉!
詳情可以到呢個網址睇o下:
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/searc ... ng=b5&type=crsp

大宅

我都買左三點式比臻臻...http://byfiles.storage.live.com/ ... dP43LLqoBJ1IPO2S90I

爸爸話明天或者星期日去沙灘....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我都想帶囝囝豬去玩水但最近有EV71呀!唔知大家驚唔驚呢?

大宅

Strong sunshine may hurt our baby's skin. It's better to choose the one like diving suit with UV protection.

首頁

尾頁

跳至