跳至

首頁

尾頁

子爵府

hi all,
細佬出左世啦~~~~
今胎生得好快呀,不過就痛過焯瀅個時好多啦~~~
4月6號個朝7點半痛醒左,咁就諗住睇定D先啦,去到8點半就5min痛一次,咁就叫醒老公入院啦~~~
搞得黎去到產前房都9點幾啦,之後個姑娘問我幾min痛一次,我就同佢講我3,4mins痛一次,見紅~~
跟住佢又問我登記左未,咁我就即刻同佢講我第2胎,仲feel想屙添,之後佢就即刻捉我入去check啦(個時仲有2,3個媽媽係度等緊)~~
老公就去登記~~
點知一check就話我開到6度啦~~~
冇等老公就要去產房啦~~~
去產房途中仲穿埋水添呀,到產房check已經開8度,個時9點8度,老公黎埋,咁姑娘就叫我試下屙,但係試左2次都唔得,咁佢就幫我剪會陰就生左啦~~~
細佬重3.485kg,成7.6磅,痛到我c~~~~
我到依家都係餵緊全人奶,暫時都ok~~~
等我再up 細佬D相上黎啦~~~~

子爵府

原文章由 crystal618 於 08-4-8 14:31 發表
hi all,
細佬出左世啦~~~~
4月6號個朝7點半痛醒左,咁就諗住睇定D先啦,去到8點半就5min痛一次,咁就叫醒老公入院啦~~~
搞得黎去到產前房都9點幾啦,之後個姑娘問我幾min痛 ...

嘩...恭喜恭喜, 又係一個好字
細佬仔好重ar...勁
好多人都話第2個好快就生到la....但想知姐姐果時用左幾耐時間ar?

侯爵府

原文章由 cwol888 於 08-4-8 14:44 發表

嘩...恭喜恭喜, 又係一個好字
細佬仔好重ar...勁
好多人都話第2個好快就生到la....但想知姐姐果時用左幾耐時間ar? ...

後生女果然快手... 公始公始.... 勁 !
小 心 take care 自己 & 細佬呀.... 加油

公爵府

原文章由 crystal618 於 08-4-8 14:31 發表
hi all,
細佬出左世啦~~~~
搞得黎去到產前房都9點幾啦,之後個姑娘問我幾min痛 ...

小老,

恭喜恭喜~又係一個好字呀

嘩.......乜咁驚險呀, 細佬咁快咁心急要出世啦, 真係錫錫媽咪唧, 乖乖咁快就出黎, 同埋都好有分量吓 bor:loveliness: :loveliness: :loveliness:

咁果時焯瑩有幾重呀 呀, 係咪第2胎真係會早過預產期架

再恭喜恭喜~

休息多 d 呀, 大人小 b 都要 take care ar~:loveliness: :loveliness: :loveliness:

[ 本文章最後由 貓貓媽咪 於 08-4-8 14:54 編輯 ]

伯爵府

congratulations 祝一家4口身體健康,開開心心

子爵府

carol,
姐姐用左6個鐘,今次3個鐘~~~

貓貓,
個時焯瀅得2.72kg咋~~~
好多人都話第2胎會早,不過好難講~~~~

all,
thx~~~

男爵府

hi all,
細佬出左世啦~~~~

小老

恭喜恭喜!祝細佬聰明健康,你就極速修身成功
細佬好鍚住你,痛幾粒鐘就出世!抵鍚!

禁止訪問

大宅

CRYSTAL,
congratulations, 祝一家4口身體健康,開開心心 2個小寶快高長大,聰明伶俐.
家姐~妹妹

伯爵府

Crstal

恭喜晒 !!

果然係後生女......
話咁快就生到 ~~~ 勁 ~~~

希望妳唔好...好似我咁湊到傻晒啦

男爵府

咁快攪掂, 真令人羨慕~我個大頭b整定要開刀

伯爵府

公喜晒,
話咁快就生多個~勁~~~