興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人有一機兩鏡但唔知買邊隻相機袋最好,請問有冇好介紹?

大宅

用緊Lowepro Format 140,某本地網上 Outlet 有得賣, 218@

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

seal6 發表於 14-12-9 10:20
本人有一機兩鏡但唔知買邊隻相機袋最好,請問有冇好介紹?

每個人的需要都唔同, 好難講何謂最好...

不如你上 lowepro 的網站睇下有無邊款啱, 跟住再去旺角/尖沙咀的攝影器材店舖試下實物...
又或者睇下 thinktank 的袋又得...不過 thinktank 好似香港唔係太多地方有得賣...

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好難講, 袋由幾十都幾千都有, 人人唔同習慣. 初學唔好買太貴既, 多D去賣相機袋地方睇下開下D袋睇間隔, 見得多就可以大慨知自己要D乜. 如果習慣帶大袋出街可以考慮買D內胆袋就咁放入平時用開既袋.

下面有篇文可以參考下.
http://www.fotobeginner.com/2331/how-to-choose-camera-bag/

最近Y 字頭團購都有個T 字牌相機袋賣, 百鬆D就有個, 可以睇睇.

禁止訪問

回覆:相機袋問題

複式洋房

我本地就用billingham,去旅行就背囊加內膽

大宅

回覆:相機袋問題

有無邊個牌子相機袋較輕便?

大宅

回覆:seal6 的帖子

一機兩鏡唔難放,可以考慮買個內膽,外面配咩袋都可以。

差~

首頁

尾頁

跳至