跳至

首頁

尾頁

大宅

之前一旱已經買咗combi學習杯#2, 亞女唔鍾意用, 之後再買#3配件, 但亞女一直都唔識用, 而且當玩具係度fing到成身濕哂 , 而家諗住再買多一隻平平地, 同combi果隻交替用, 咁想問下各位用學習杯俾bb飲水, 咩牌子用得過? 可唔可以steam?

大宅

其實NOW重要STEAM咩?

我連MILK樽都冇STEAM啦, 但用之前會用hot水 "long"下個樽law

大宅

原文章由 iamchingching 於 08-4-9 16:53 發表
之前一旱已經買咗combi學習杯#2, 亞女唔鍾意用, 之後再買#3配件, 但亞女一直都唔識用, 而且當玩具係度fing到成身濕哂 , 而家諗住再買多一隻平平地, 同combi果隻交替用, 咁想問下各位用學習杯俾bb飲水, 咩牌子 ...

講起呢隻杯我都有問題呀?? 原本阿b用#1奶咀形時係冇問題喎, 但依家轉咗#3飲管時成日都漏水, 係唔係要原套連杯買先ok呀, 但上次個sales叫我唔駛買個杯, 任何stage都啱用喎, 真激死!

大宅

原文章由 junejune123 於 08-4-9 17:11 發表

我連MILK樽都冇STEAM啦, 但用之前會用hot水 "long"下個樽law

奶樽要喎, 你唔驚有細菌呀, 我咩都仲有steam....

大宅

吓, bb仲咁細, 我會繼續steam奶樽, 同埋d食具, 只不過1日1次, 好方便同安心d喎!

不過知道平d$學習杯好多都唔可以steam, 都會考慮買

大宅

原文章由 Stepy 於 08-4-9 17:16 發表

講起呢隻杯我都有問題呀?? 原本阿b用#1奶咀形時係冇問題喎, 但依家轉咗#3飲管時成日都漏水, 係唔係要原套連杯買先ok呀, 但上次個sales叫我唔駛買個杯, 任何stage都啱用喎, 真激死! ...

我都有漏水問題, 好實好難攪, 都唔好用嘅:;pppp:

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 junejune123 於 08-4-9 17:11 發表

我大仔E+ 2.5YRS都有STEAM架,安心D好!!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 iamchingching 於 08-4-9 17:35 發表

我都有漏水問題, 好實好難攪, 都唔好用嘅:;pppp:

其實裝得好係唔會漏架喎......杯蓋條膠邊要唔好甩,白手柄邊"目盛"喺後面,杯頂個制要LOCK好,得閒要留意BB有無咬爛飲管.......

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 醜樣豬 於 08-4-9 17:38 發表

小K 3.5我都有steam呀
(豬, 我哋係咪好鬼變態??)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 iamchingching 於 08-4-9 16:53 發表
之前一已經買咗combi學習杯#2, 亞女唔鍾意用, 之後再買#3配件, 但亞女一直都唔識用, 而且當玩具係度fing到成身濕哂 , 而家諗住再買多一隻平平地, 同combi果隻交替用, 咁想問下各位用學習杯俾bb飲水, 咩牌子 ...

旱就唔會漏水啦

王國長老

原文章由 小倩 於 08-4-9 20:51 發表

小K 3.5我都有steam呀
(豬, 我哋係咪好鬼變態??)

大家咁話 我會steam到佢k2-k3架 一日一次之嘛

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我阿囡都係用combi,由2號用到3號,除非反轉個杯,否則都未試過漏水!

王國長老

原文章由 tszwan123 於 08-4-9 21:23 發表
我阿囡都係用combi,由2號用到3號,除非反轉個杯,否則都未試過漏水!

我反轉都唔漏喎......

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 醜樣豬 於 08-4-9 21:32 發表

me too
杯蓋上面有得lock架,lock 實左,反轉都唔會漏水

王國長老

原文章由 醜樣豬 於 08-4-9 21:32 發表

你想點反轉呀?
倒立

珍珠宮

我家姐個仔三歲半仲steam緊喎...安全啲好

原文章由 醜樣豬 於 08-4-9 17:38 發表

別墅

我想問個奶樽或奶咀咪要半年或者一年玩一次既,咁學習杯使唔使架? 因為都成日stream.
mamyf

大宅

原文章由 醜樣豬 於 08-4-9 17:43 發表

其實裝得好係唔會漏架喎......杯蓋條膠邊要唔好甩,白手柄邊"目盛"喺後面,杯頂個制要LOCK好,得閒要留意BB有無咬爛飲管.......

但係我同工人好認真咁研究咗好耐, 已經對哂位lock住, 不過一打斜就漏啦 , 但我又冇留意杯蓋條膠邊, 今晚又check吓先.
另外, 阿b好多時用飲管都係飲啲又吐啲出嚟, 咁算唔算識用飲管呀??

大宅

原文章由 Stepy 於 08-4-10 09:24 發表

但係我同工人好認真咁研究咗好耐, 已經對哂位lock住, 不過一打斜就漏啦 , 但我又冇留意杯蓋條膠邊, 今晚又check吓先.
另外, 阿b好多時用飲管都係飲啲又吐啲出嚟, 咁算唔算識用飲管呀?? ...

同妳一樣, 已經做哂所有野, 唯有條膠邊? 我都會再睇下

大宅

原來大家都用 combi, 但全日用1個杯?
我用combi + 奶樽, 不過d奶樽到期要換, 所以諗住轉買多1個學習杯, 而且亞女成日攞黎玩, 會跌落地 , 要多1個同combi果隻交替用:;pppp:

有無媽咪用tt? 見佢好平同可以steam......

首頁

尾頁

跳至