跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個囡就係啦,點都吾肯自己瞓,每次都喊到好勁,
可能我心軟LA!!結果就到宜家吾成功!!!

子爵府

我兩個仔都係呀! 唔一齊訓就會大喊, 叫 '媽媽'.
有時 tum 到浩揚同 daddy 訓, 佢半夜都會走返過黎我房同我訓.

男爵府

因為張床吾够3個人訓,所以搞到baba要去另一間房瞓,
baba話無所謂,但有時覺得baba好可憐!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

我個都仲係和我訓呀...

別墅

原文章由 chu87377 於 08-4-10 14:14 發表

我而家都係同緊囡囡瞓架.

別墅

我個囡由3月30號晚開始自己瞓一間房(無人陪的),其實之前我不斷咁同佢講果間是爸爸媽咪的房,呢間是佢自己的房,呢張是佢自己的床,有咩咩床單被被,有佢的公仔陪住佢,預先同佢講多D,等佢有心理準備先,佢之前都試過在自己的房瞓晏覺,慢慢試下。

我地之前係3個人訓1張床,我都係見baba好辛苦,轉身都唔敢,我先趕個囡去自己瞓。

原文章由 chu87377 於 08-4-10 14:14 發表
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

大宅

我而家係同女女訓大床先,佢sleep左抱佢去自己張床sleep,
都ok,訓到天光。

大宅

好媽媽勳章

阿雪而家已經自己訓一張床,開始時我會俾佢係自己床訓晏覺,慢慢夜晚都要佢訓自己張床,初時晚晚都要陪,咁通常我陪佢訓著左,我就會返自己房訓,但佢訓到半夜都會叫我,咁我就會陪到佢訓天光,到左而家,佢已經會自己入房,自己訓,唔使人陪,開頭佢真係好慘架,晚晚喊要我陪,但慢慢佢習慣左之後,就冇問題喇!不過有樣野好緊要,就係要夠狠心,如果唔係會好難先成功!
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

之前因為住果度細所以一路都冇地方比佢自己訓...
不過上年12月一搬左就比佢自己訓小童床...
但間唔時都會訓訓下走左上黎,哈哈~

因為我地2張床拍住...佢好鐘意個上身訓我地張床...下身訓自己張床...(兩張床落左成床肉後高度相若)

開頭佢都唔慣架...但慢慢就好d...
開頭唔肯自己訓...成日走過黎我地張床...
我試過好強硬要佢訓番自己張床...
但有次唔覺意咁,個人又眼訓,發覺如果佢見我地眼訓佢係唔會嘈話要過黎...
因為果次...我真係好眼訓...佢起身,坐左o係度喊話我想上黎訓呀...我真係眼訓到...拍左佢幾下就停左...冇拍因為好累,但隻手搭住佢大脾既...之後feel到佢訓番低...之後我開眼睇...佢就自己訓番,,,後黎幾次都係咁...我成日扮累...佢坐一陣就自己訓番...

呢排開始佢都好少上黎連夜晚成日大喊都好少...我有時終於可以一覺訓到2,3個鐘~
佢就o係自己床訓到打仗咁囉...

不過佢自己訓其實我重驚...因為佢係果d...可以訓訓下o係床頭打橫左咁訓/訓訓下個頭訓左去床尾/一係隻腳就半天吊咁突左出張床...等等...自己又衰,成日驚佢會跌落地所以成日紮醒睇下佢...

不過好彩暫時未跌過落地下...(嘘...唔好咁大聲,因為有個小氣鬼,哈哈)

[ 本文章最後由 kawai928 於 08-4-12 19:57 編輯 ]

男爵府

睇黎我真係要狠心d啦!!!

大宅

我好變態因為平時個仔都唔係痴我..所以唔想比佢自己訓..老公係到佢更加要個仔同佢一齊訓~~~再大d先啦~~~

男爵府

我個囡勁痴我,真係好過分甘痴!!!
原文章由 BERRYTOTO 於 08-4-15 14:20 發表
我好變態因為平時個仔都唔係痴我..所以唔想比佢自己訓..老公係到佢更加要個仔同佢一齊訓~~~再大d先啦~~~

子爵府

浩揚訓覺都好痴身架~ 又攬又要面貼面咁訓.......

呢兩晚, 細佬已經可以訓返 bb 床, 但浩揚勁醒訓.
隔 10-15 分鐘就醒一醒, 唔見媽媽就叫媽媽,
試過唔理佢, 佢叫幾次後就會喊.
但一喊, 就會嘈醒細佬一齊喊.
所以 ......... 繼續兩邊走住先(即 tum 佢訓左後, 我返自己房訓, 佢喊先過去再 tum 佢訓)~~~ 但, 真係好辛苦啊~
尋晚陪左佢 4-5 次後, 我已經投降, 但, 只得 1 點咋~
我真係唔知點先可以等到天光~~~~~

原文章由 chu87377 於 08-4-15 17:39 發表
我個囡勁痴我,真係好過分甘痴!!!

[ 本文章最後由 yau_grace 於 08-4-16 10:44 編輯 ]

複式洋房

曉嵐都係同我地訓......有時daddy都要去細房訓..... 曉嵐都係訓訓下o係床頭打橫左咁訓 最近plan 左買張小朋友床仔同我地同房唔同床試下先........:;pppp:

水晶宮

我囡囡都勁痴我,又要攪又要錫,要佢自己瞓是冇物可能.我地三個人一張床,老公日日都話唔夠瞓,最慘是囡囡仲要飲夜奶,我地兩個大人晚晚都冇覺好瞓.

民房

我囝囝現在仲係同我地瞓, 但我仲未諗幾時要佢自己一個瞓呀, 我諗住佢大d都會自己要求一個人瞓嫁啦

大宅

囡囡晚晚都要我講故事,同她一起訓,有時我做緊嘢,我老公入房講故事比囡囡聽,她會不停叫媽媽,我入了房囡囡會推開爸爸要他走, 囡囡會同我說:媽媽有位啦 聽到她這樣說我很心甜,我以習慣同囡囡訓呀,每當訓醒時見她熟睡的樣,真的很開心,,

男爵府

不過我都習慣左同囡囡瞓la!!一定要佢係我身邊瞓我先安心瞓!!!

大宅

我同你一樣呀,原先有間房係比個仔, 但係張床好高, 我諗起碼小學佢先訓倒,所以爸爸要訓住先,我同個仔訓,佢見唔倒我又係係咁叫"媽咪"

男爵府

我個囡同你個仔的情况一樣!!!
原文章由 建男媽咪 於 08-5-14 12:59 發表

我同你一樣呀,原先有間房係比個仔, 但係張床好高, 我諗起碼小學佢先訓倒,所以爸爸要訓住先,我同個仔訓,佢見唔倒我又係係咁叫"媽咪"

首頁

尾頁

跳至