跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係法國醫院生,預產期7月2日,仲有無mummy 就近日子呀?

大宅

我預產期7月4日, 不過已經book左6月21日法國開刀.

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係7月5日..都叫近呀~

你地開始買野咪呀? 我只係買左4Milk bottles .. 今個星期六會去照4D 你地有無照?

大宅

畀面勳章

原文章由 fre124124 於 08-4-10 14:49 發表
我係7月5日..都叫近呀~

你地開始買野咪呀? 我只係買左4Milk bottles .. 今個星期六會去照4D 你地有無照?

我就7月7日, 已買/訂了8,9成的野了, 趁天氣仲未好熱,同埋可以早些周圍去夾價嘛, 而且聽講有些牌子開始缺貨兼會加價, 有些鋪頭又盤點,都會減價清貨,所以趁呢段時間買都有些著數的,個肚又未係好大時,都唔駛咁辛苦

大宅

我7月28號, 但有好多野唔買, 呢個月要加下油先得啦~ 但可能最近工作好忙, 一到假期又要做吓家務又想休息吓, 所以懶惰左好多~~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 lusea_88 於 08-4-10 14:59 發表

我就7月7日, 已買/訂了8,9成的野了, 趁天氣仲未好熱,同埋可以早些周圍去夾價嘛, 而且聽講有些牌子開始缺貨兼會加價, 有些鋪頭又盤點,都會減價清貨,所以趁呢段時間買都有些著數的,個肚又未係好大時,都唔駛咁辛苦 ...

你已經買左咁多野啦.. 我都有四圍格價... 但見到不是差太遠..同埋其實..好似唔係好多野買... 不過我做完4D 都會開始買野...

你講話有些牌子開始缺貨兼會加價? 係咩呀..講來聽聽..

複式洋房

我應該最近啵. 我預產期都係7月2日, o係法國生 ^^ 不過唔知會唔會早呢, 因為bb上次檢查已經大左近2個weeks呢.....

複式洋房

原文章由 dicktracy 於 08-5-1 00:49 發表
我應該最近啵. 我預產期都係7月2日, o係法國生 ^^ 不過唔知會唔會早呢, 因為bb上次檢查已經大左近2個weeks呢.....

咁好!唔知到時會唔會見到你呢?你知唔知我地要預備d乜入院呀?

複式洋房

似乎比想像中少野要拎入院, 例牌按金單, 入院信果d. 走佬袋就拎少好多野, 首先bb野唔使拎. 出院果日先叫屋企人帶bb出院衫果d就ok. 住院期間費用已包尿片同香港奶粉. 自己就帶要著ge睡衣,內衣,外衣,拖鞋,盒裝紙巾. 醫院本身會有包好似酒店果d 個人護理用品, 有牙膏牙刷沐浴露果d野. 另有2條網褲,衛生巾唔記得1定2包,同生理瓶果等等, 可以唔使自己帶,除非你驚唔夠用. 日用品方面(沐浴露,牙膏果d), 如果你驚醫院果d唔岩用, 當然自己帶埋去啦, kaka 另外其他就睇你自己想帶咩, 有人會帶埋d面部護理ge野去, mask ar 洗面護膚品等等果d野, 消閒用品等等 ^^

大宅

畀面勳章

原文章由 fre124124 於 08-4-11 16:51 發表

你已經買左咁多野啦.. 我都有四圍格價... 但見到不是差太遠..同埋其實..好似唔係好多野買... 不過我做完4D 都會開始買野...

你講話有些牌子開始缺貨兼會加價? 係咩呀..講來聽聽.. ...

好似我買"NUK" 的消毒奶樽器, 好多都無得單買,因為無哂貨,(例如:護協,吉之島),結果係某分店的荷花買,當時都只剩下一兩個咋, 以上的售貨員都話唔知幾時再返貨, 而且都話會加價喎,依家出面大都係套裝連奶樽, 我覺得唔抵, 差唔多成七百蚊

洋房

我預產期都係7月28日呀, 我無買野呀, 因法國醫院都有齊晒,只係帶吓紙巾..自己衣服呀.. 如有特別野, 請交留吓... 謝謝! : )

原文章由 littlehei2008 於 08-4-11 15:47 發表
我7月28號, 但有好多野唔買, 呢個月要加下油先得啦~ 但可能最近工作好忙, 一到假期又要做吓家務又想休息吓, 所以懶惰左好多~~~

複式洋房

原文章由 dicktracy 於 08-5-2 12:20 發表
似乎比想像中少野要拎入院, 例牌按金單, 入院信果d. 走佬袋就拎少好多野, 首先bb野唔使拎. 出院果日先叫屋企人帶bb出院衫果d就ok. 住院期間費用已包尿片同香港奶粉. 自己就帶要著ge睡衣,內衣,外衣,拖鞋,盒裝紙巾. ...

原來咁方便,咁真係好!!咁你會唔會join 佢地個生仔package? 會唔會join package 先包咁多野?我而家仲心大心細,有D mummy 就話唔 join package會抵D…我都唔知點好

男爵府

唔join package平d
正常普通冇用特別護理同貴價藥(就算package都係另計)
散計比package平到成仟幾2仟架

好難逐樣細數點平,但package好多野用唔到都已收左$$,散計用幾多收幾多,彈性好多

大宅

原文章由 maymay1973 於 08-5-2 15:00 發表
我預產期都係7月28日呀, 我無買野呀, 因法國醫院都有齊晒,只係帶吓紙巾..自己衣服呀.. 如有特別野, 請交留吓... 謝謝! : )

maymay1973, 我意思係未買bb用既野, 自己入院既野其實上次入院落訂個陣姑娘都話包左好多了, 如果想用番自己既日用品就自己帶去, 我可能會帶歌仔去聽吓放鬆吓自己個心情咁喇~

咁妳地會唔會join package呢? 我都無咩idea??

複式洋房

我諗我唔會join package lu, 我都係睇到好多mummy講話唔join抵d, 不過我都會聽下醫生意見, 如果大吉利是唔可以順產, 要開刀生的話,先會諗join package. 因為順產ge話, 住3日都已經好夠, 再講,都想快d帶bb返屋企同老公一家痴實嘛, 老公咁多日先可以掂到bb好慘呢~~

原文章由 kwanlam818 於 08-5-3 11:24 發表

原來咁方便,咁真係好!!咁你會唔會join 佢地個生仔package? 會唔會join package 先包咁多野?我而家仲心大心細,有D mummy 就話唔 join package會抵D…我都唔知點好 ...

複式洋房

我預產期7月1日, book左6月22日開刀。

大宅

我係 7/28 預產期, 諗住順產, 睇吓下星期見過醫生再問吓佢得唔得先... 好緊張丫, 個肚愈來愈大啦, 連透氣都有點困難, 好想快些生小b出來...

首頁

尾頁

跳至