派對情報

跳至

首頁

尾頁

別墅

Anyone try it before ? Is it good ?
Any good cake shop suggest for me ?
My daugther's first B-Day on early of May, now I'm still looking for birthday cake ar...if you know it , tell me more la..

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

I try before 好睇唔好食.

複式洋房

原文章由 fskaren2002 於 08-4-15 11:41 發表

oh, 唔好食架 ?

大宅

原文章由 fskaren2002 於 08-4-15 11:41 發表

我都諗住訂fancy cake, 但點差法

複式洋房

今年我bb生日 我都係幫Fancy Cakes 訂左個3D蛋糕,佢地整得真係好麗 ,我一拿個蛋糕出嚟個個都話好麗呀! 影相又麗 ,但個蛋糕就比較甜左少少。

原文章由 Alexquin 於 08-4-10 14:04 發表
Anyone try it before ? Is it good ?
Any good cake shop suggest for me ?
My daugther's first B-Day on early of May, now I'm still looking for birthday cake ar...if you know it , tell me more la..:call ...

男爵府

I had bad experience. They confirmed my order, then they told me they couldn't make cake to me since they were very busy in coming week.

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

個cake係幾靓,3d lai, 不過交到我手時已經溶溶地!
雖然影相時大人同细路都wa wa sang話靓,不過食就真係好麻麻,→cake好甜同好孩囉, 一d都唔似正常果d cake
不過都算la, 落order嘅小姐remind咗好多次係會咁喎! 最緊要d相影出lai好靓啫!

男爵府

之前睇左呢個 Topic 真係好驚,唔想呢度訂蛋糕,不過去左貴族睇過,佢地無晒 D 2D 蛋糕,去楓葉又話截左 order 做唔切比我,但我又唔想去美心訂 D 咁普通蛋糕,所以最後都去左 Fancy Cake 訂蛋糕!!!
咁近呢兩個月我調左去火炭返工,我又好怕隔山買牛咁買野,所以我打完電話同個小姐傾完約左下午六點半前上去佢地公司,佢地網上寫係收七點,但當日由於都幾多野做,攪到我差不多成七點先去到 Fancy Cake 好彩佢地等我,仲無比面色我睇mouth: mouth: mouth: !!!原來先前同我傾電話果個小姐就係 Fancy Cake 主持人郭小姐,佢真係好好傾,我本來諗住做個相片蛋糕,但係原來我囝囝張相太細,佢擔心做出黎會唔靚,最後我同佢講,其實我囝囝係鍾意 Ben 10,不過我諗香港都未流行呢套卡通,唔會有呢種蛋糕,點知個郭小姐好熱心,立即上網搵,最後佢搵到 Ben 10  Wallpaper,仲幫我用呢個 Wallpaper 做左個 Ben 10 蛋糕,可能係我上去佢地工場原固,所以郭小姐解釋得好清楚佢地蛋糕比我知!!我好唔比面咁話網上 D 人話妳 D 蛋糕好靚,但係太甜同太乾喎,佢就比 D 蛋糕我試,原來佢地蛋糕做法好外國家庭式,D蛋糕質地就好似我以前個挪威人鄰居請我食佢做 cake 咁質地同口感,佢蛋糕有分牛油蛋糕或者海綿蛋糕,牛油蛋糕係會乾 D 好似食美心條形果種牛油蛋糕質咁,所以用黎做生日蛋糕內面蛋糕會乾好多,而海綿蛋糕就同一般生日蛋糕無分別,會香港人口味D,至於D 人話太甜係因為佢地表面所有裝飾都係用糖霜做,唔係用 cream 所以一定係甜好多,甜度有 D 似 D 意太利餅師傅做果 D 五顏六色好係粉餅咁甜品咁甜,亦即係好似我地細個食果 D 花塔餅咁甜。同郭小姐傾完一輪,我已經無咁驚,我仲即時比晒錢訂餅,不過我當時都話要同 hb 商量下究竟用邊質地蛋糕!!同 hb 講完,hb 話生日會請咁多小朋友,唔好博,都係做海綿蛋糕,最後我 call 郭小姐做海綿蛋糕,而佢就建議我做朱古力味蛋糕加鮮芒果,我雖然覺得咁配給怪怪地(朱古力味多數做黑森林蛋糕係配 jelly),不過我都接納佢建議!!佢仲話個蛋糕唔會做咁甜,咁樣食埋蛋糕面 D 糖霜都唔會太甜。驚驚地,但又好期待囝囝見到個蛋糕會開心成點!!!
今日,終於到個蛋糕,囝囝無諗過會係 Ben 10 蛋糕,佢開心到飛起 ,連佢 D 同學仔、家長都嘩嘩聲話個蛋糕好靚 ,其實當時我都驚驚地 D 人話個蛋糕唔好食mouth: mouth: ,不過食落都好好味喎,個蛋糕質感原全唔似食一般海綿蛋糕,係有少少鞋同埋比較乾 DD...DD,但係好有 Home made feel 喎 ,而且仲有好多家長讚個蛋糕好好味,仲有兩個家長問我 Fancy Cake 地址, 連一向唔鍾意食甜野(但鍾意食芒果) hb,都讚個蛋糕好好味,我有留意到差不多每個人都食晒佢地件蛋糕,我好開心無選擇錯誤!!!到我地離開麥當當時,我見有八小件派剩蛋糕,我就叫麥當當姐姐幫我包返好返屋企,今晚食完晚飯,囝囝囡囡就話要食蛋糕做甜品,最後生日會食剩兩盒八件蛋糕就比hb、囡囡、囝囝成功消滅晒!!!
我好開心,我問囝囝到佢正日5歲生日果日,仲駛唔駛再買蛋糕呀??佢話唔駛買喇,妳訂多個 Ben 10 蛋糕喇,好好味呀!!!連囡囡都不停 !!!
我都考慮緊,好唔好訂個細細地蛋糕,但就試下用牛油蛋糕,不過我又怕唔佢地口味,會破壞佢地對呢間餅店美好印象喎!!!

男爵府

有冇相,我想睇吓
[email protected]
原文章由 basbyy 於 08-8-4 02:46 發表
之前睇左呢個 Topic 真係好驚,唔想呢度訂蛋糕,不過去左貴族睇過,佢地無晒 D 2D 蛋糕,去楓葉又話截左 order 做唔切比我,但我又唔想去美心訂 D 咁普通蛋糕,所以最後都去左 Fancy Cake 訂蛋糕!!!
咁 ...

男爵府

遲 D 喇!!因為開生日會時我忙住招呼囝囝 D 同學&家長,所以叫左表哥幫手影相,而家等緊表哥 send 返 D 相比我!!

原文章由 amon28 於 08-8-4 23:43 發表
有冇相,我想睇吓

男爵府

已經 send 左相比你喇,你睇下收唔收到!!!

原文章由 amon28 於 08-8-4 23:43 發表
有冇相,我想睇吓

大宅

can you send the photos to me too? my email address is [email protected]

原文章由 basbyy 於 08-8-10 00:08 發表

複式洋房

Can you send the images to me also? My address is : [email protected]

I am considering to buy one in my girl coming birthday (3 years lar).... thanks.

原文章由 basbyy 於 2008/8/10 00:08 發表

男爵府

已經 send 左相比你地喇,你地 check 下收唔收到!!!

男爵府

原文章由 basbyy 於 08-8-11 01:08 發表
已經 send 左相比你地喇,你地 check 下收唔收到!!!

我都相睇下 d 相呀, pls mail to [email protected]

別墅

畀面勳章

回覆 #8 basbyy 的文章

Hi 我都想睇吓個cake呀....

大宅

收到了.thanks

原文章由 basbyy 於 08-8-11 01:08 發表

別墅

原文章由 basbyy 於 08-8-4 02:46 發表
咁 ...

Hi,
我訂同你一樣 Ben 10 Cake 呀 ! 8月尾取 , 可否send photo 給我看看好嗎?

別墅

畀面勳章

唔好意思,我都想睇吓個cake呀....

男爵府

已經 send 左相比你喇,你 check 下收唔收到!!!

原文章由 chankomi 於 08-8-11 22:52 發表

我都相睇下 d 相呀, pls mail to [email protected]

首頁

尾頁

跳至