單親天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:angelaJJ 發表於 14-12-11 14:36 睇

原帖由 dordor1207 於 14-12-11 發表
離婚後呢幾年, 佢無返去睇自己亞媽!! 眼中就只有大陸雞... 所以我好安心比亞仔返去過夜..

我都想透透氣. ...
可以好多可能拎著數,例如公屋多個名!總之,唔俾見就唔俾見,叫佢跟協議,夠薑就入稟法庭再爭撫養權,到時佢一家都無得見。
至於\"家禽類\",夠薑要你個仔叫\"阿姨\",同佢講:我媽媽無家禽類妹妹,何來阿姨?

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

angelaJJ 發表於 14-12-11 14:53
勁賤男, 眼中只有大陸雞........, 六親不認......... 佢可以系響親生仔身上拎什麼著數
??
睇隻大陸雞拎左身 ...

AT LEAST..佢可以用亞仔個名申請宿舍囉... 三人家庭麻...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

好媽媽勳章

dordor1207 發表於 14-12-11 15:28
AT LEAST..佢可以用亞仔個名申請宿舍囉... 三人家庭麻...
咁一定唔好比佢見.....正瘟神...

侯爵府

chowqv 發表於 14-12-11 15:16
可以好多可能拎著數,例如公屋多個名!總之,唔俾見就唔俾見,叫佢跟協議,夠薑就入稟法庭再爭撫養權,到時 ...

唔得架.. 對家有合理的探視留宿權利..

不過, 我真係有諗過取消架, 因為亞仔年紀漸大有正常社交, 朋友仔約會...

返左去那邊又唔可以同朋友仔玩, 一係就玩完急急腳仆返去.. 但.. 我心腸太軟啦... 暫時我仔係獨享爺爺麻麻既愛, 同埋老人家重有幾多日子見呢???

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

angelaJJ 發表於 14-12-11 15:31
咁一定唔好比佢見.....正瘟神...

我梗係唔想見啦, 但係亞仔都有權見..不過, 我昨晚問佢, 聽完佢既答案我覺得又令到佢難受囉..

見又死, 唔見又死... .

大宅

好媽媽勳章

dordor1207 發表於 14-12-11 15:32
我梗係唔想見啦, 但係亞仔都有權見..不過, 我昨晚問佢, 聽完佢既答案我覺得又令到佢難受囉..

見又死, 唔 ...
如果你囝想見佢, 真系有D KICK手, 只有你同小朋友解釋下利害問題, 你仔幾大? 不過都應該未識分別真假....

侯爵府

angelaJJ 發表於 14-12-11 16:15
如果你囝想見佢, 真系有D KICK手, 只有你同小朋友解釋下利害問題, 你仔幾大? 不過都應該未識分別真假....
...

我仔想見又唔想見囉.. 佢 9 歲識分辨真假既

大宅

好媽媽勳章

dordor1207 發表於 14-12-11 16:33
我仔想見又唔想見囉.. 佢 9 歲識分辨真假既
9歲仲有幾年上中學, 到時彩佢老豆都傻.....加油呀.....避得就避.....

男爵府

dordor1207 發表於 14-12-11 08:36
早晨呀....

我拒絕佢呢次之後只係怕往後有手尾跟....

唔駛怕架...判撫養權果時, 個官講明不影響小朋友生活及學業為先, 你今次唔比佢見, 係因為亞囝就考試, 怕影響佢學業, 所以絕對有理由拒絕, 放心。

BIGPAT    發表於 14-12-12 17:13
RSG媽媽    發表於 14-12-12 11:09

侯爵府

感激各位姊妹支持呀~~

呢幾日心情真係麻麻地又病病地... 本身感冒一直都未清到, 耐唔耐感冒菌發作...

忽冷忽熱, 無心機, 無精神做野~~ 佢既出現真係好影響我既生活呀~~~

伯爵府

回覆 dordor1207 的帖子

唔好喊, 加油! 3年無見見唔見都擺
開開心心又一天

大宅

引用:我而家心好痛, 又流眼淚!! 足足三年無見過

原帖由 dordor1207 於 14-12-10 發表

我而家心好痛, 又流眼淚!!
而家唔好比佢見,因為要考試
之後都要問下個仔
原因係,擔心你前奶奶嗰邊人會亂講嘢
萬一你個仔相信你就會好唔開心
所以問下佢
呢幾年你嘅付出
呀仔一定知道
但小朋友好易厄
提防下

好明白你感受
啲衰人就係咁衰
只顧自己
想點就點
不知所謂!
加油呀

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

dordor1207 發表於 14-12-11 08:36
早晨呀....

我拒絕佢呢次之後只係怕往後有手尾跟....
跟足判令你比仔去前99屋企過夜 唔係其他時間要求見面你有權拒絕咩

侯爵府

RSG媽媽 發表於 14-12-12 11:08
跟足判令你比仔去前99屋企過夜 唔係其他時間要求見面你有權拒絕咩
...

係噃.................. 多謝姊妹提醒..

但我知條友咪自己死返去屋企睇仔囉.. 唔通那班人唔比佢入門口咩.....

呢樣就係我最擔心既事, 前 99 一早已經當左我係外人啦, 佢梗係幫自己個仔同埋大陸雞新抱啦....

大宅

回覆:dordor1207 的帖子

呀仔嘅意願先最重要, 撫養權話搶就搶咩, 問下個仔呢幾年跟邊個生活先啦!! 多多媽同佢死過, 唔洗淆佢底架!!!! 有野諗唔通上黎出個帖, 大把姐妹幫你見招拆招!!!

侯爵府

Ning媽 發表於 14-12-12 12:42
呀仔嘅意願先最重要, 撫養權話搶就搶咩, 問下個仔呢幾年跟邊個生活先啦!! 多多媽同佢死過, 唔洗淆佢底架!! ...

多謝你既支持...

我而家都無咁驚佢告我玩野既... 好彩過往日子我都算遵守法庭判令, 有多無少去那邊住咋...

不過, 條氣點都頂住囉....

大宅

引用:+本帖最後由+dordor1207+於+14-12-10+17:06

原帖由 dordor1207 於 14-12-10 發表

我而家心好痛, 又流眼淚!!
我果個都系咁 話細佬結婚要帶佢出席 我彩佢都傻

侯爵府

引用:Quote:原帖由+dordor1207+於+14-12-10+發表

原帖由 21pat 於 14-12-12 發表
我果個都系咁 話細佬結婚要帶佢出席 我彩佢都傻
叫佢自己生多件啦!

珍珠宮

我那個死賤人都係一個WHATSAPP都無比個仔,以後唔洗有得見,好彩我仔女大了,佢地有話事權話跟邊個...
佢地知邊個係衰人囉..

珍珠宮

其實如果我係你, 我會等仔仔考試後,
同距坦白感受, 距9歲已明白..
我會解決距聽當初點解會分開.
同埋講出媽媽係呢幾年點涯過去.
等距有個概念, 爸爸係衰人( 衰D 都係咁話)

因為好大可能, 你前夫番黎係拎JETSO.
咁你仔仔知道媽媽付出, 會識企係你個邊.

因為你前夫都有機會灌輸仔仔,
話係當初你唔岩, 仔仔信左就麻煩

首頁

尾頁

跳至