在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家做左全職媽媽2年,體重由,110磅增加到,今日破埋139。直達140磅大關啦,唉…真係要減,之前,跑步,都膝頭受晤住,痛,所以放棄了,而家想係飲食方面减,大家有冇好的餐單,謝謝

水晶宮

回覆:大家媽媽有冇好的減肥方法

太重唔好跑步住,游水會冇咁受壓,又減得快,而家冬天,食少d野減住先,食野慢d係一個幾好既方法,我冇減過肥,生完20個月,體重由116回落返去92到

珍珠宮

我由142減到113。
都係嗰啲,少油少糖,晚餐少飯,行多啲路,以前我仲試過3個月一日一餐 減到8磅,之後覺得有便秘就變返3餐,每餐食少啲。而家無節食得咁緊要,但日日行好多路,又訓得少。

大宅

結婚 109,生仔後 119,現在都係 119,要節制,唔好亂食,我通常過 120 磅就會減飯同食 oenobiol 控制體重,兩三個星期,磅數就可以回落,其實全職媽可以做運動架時間得好少。除非阿囝瞓左,或者返左學

複式洋房

回覆:泓媽媽 的帖子

我宜家開始晚餐戒米饭,肉类。。。

禁止訪問

男爵府

我都生完5個月由115升到145,超唔開心,
我前幾日開始每歺半碗飯,少肉多菜,少零食,中間做運動
訓前肚餓都唔食

我一定要4月前減20-25磅!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

留毛學野
我長期150
目標120,但距離我很遠

大宅

唉…我生完都3年幾,體重有增無減,夜晚,而家,我限制自己食一碗飯,因為晤食飯個人好似晤知點甘,慢慢keep

之前學人食藥,但夜晚完全瞓晤到,所以而家晤敢食
屋企c9特登買左部健身單車俾我,都一年,但開過10次都冇,因為懶,晤想開完又關,所以,衰懶

複式洋房

我未生110 有bb後去到150
生完就130 到自己湊囡同做家務
而家就107

複式洋房

呀囡而家十一個月了

水晶宮

引用:我未生110 有bb後去到150生完就130 到自己

原帖由 tungchun123456 於 14-12-17 發表
而家就107
我咪又係自己湊加全屋家務,又唔見我輕磅

水晶宮

引用:我由142減到113。都係嗰啲,少油少糖,晚餐

原帖由 咖央 於 14-12-11 發表
我由142減到113。
都係嗰啲,少油少糖,晚餐少飯,行多啲路,以前我仲試過3個月一日一餐 減到8磅,之後覺得 ...
勁!

水晶宮

有排我六點之後淨食素菜,無飯無肉,都輕左d, 如果keep住,加埋運動,應該可以輕多d

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

如果我減到120lb 的話真係一個奇蹟.... 結婚時減到 125lb, 塊面凹晒好肉酸, 不過個身仲係肥.

而家我肥到 bmi 開始超標, 我o岩o岩停左餵奶,都想減肥, 靠運動去減.

我食得少又唔掂, 轉頭肚餓摷野食就仲大鑊...

大宅

引用:如果我減到120lb 的話真係一個奇蹟.... 結

原帖由 bosch 於 14-12-17 發表

如果我減到120lb 的話真係一個奇蹟.... 結婚時減到 125lb, ...
我同一樣,情況,正餐食少左·但轉頭就叫老公買m記俾我食,根本就冇食少到,相反可能增加左

大宅

引用:我未生110 有bb後去到150生完就130 到自己

原帖由 tungchun123456 於 14-12-17 發表
而家就107
我都係自己湊,自己做家務,一腳踢啦,點解晤瘦阿,慘

複式洋房

回覆:泓媽媽 的帖子

我夜晚唔會食飯 只食餸 唔知有無關?

男爵府

我都食少左飯,忍下口,我幾日都跌左幾磅,
其實冬天忍口好易減架,因為天氣凍,身體要用自己D脂肪去制造熱能,抵抗外來既凍,係撚燒更脂肪架
冬天唔減,夏天仲難減

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

我生完都重左廿磅,試過學打拳2個月,1磅都無輕過

首頁

尾頁

跳至