論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

agent`兇\'佢話文件已做緊,如取消要佢畀6千蚊,佢回印後不回港可以嗎?但visa在agent手上。可以點做?

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

回覆:印印簽左新僱主,但諗諗下又唔想做。。。

請問有人知嗎?

伯爵府

引用:請問有人知嗎?

原帖由 LilianLegend 於 14-12-11 發表
請問有人知嗎?

禁止訪問

珍珠宮

引用:agent`兇\\\'佢話文件已做緊,如取消要佢畀6

原帖由 LilianLegend 於 14-12-10 發表
agent`兇'佢話文件已做緊,如取消要佢畀6千蚊,佢回印後不回港可以嗎?但visa在agent手上。可以點做?

...
邊有得咁架,新僱主比左錢咪好慘?

換轉係你自己點諗? 唔做就唔好簽呀嘛

伯爵府

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 14-12-10 發

原帖由 小mama 於 14-12-13 發表
邊有得咁架,新僱主比左錢咪好慘?

換轉係你自己點諗? 唔做就唔好簽呀嘛
係個agent衰,我工人好怕事,agent凶一凶佢就唔敢唔簽,但簽後諗落又好唔想做。

我叫佢(試下)回印尼放一輪假再試下申請黎做嘢。
因我見朋友d工人可以簽哂文件,但最後話唔黎就唔黎都得。

所以我就係想知咁做可以嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:LilianLegend 的帖子

可以 ,叫 back out.
我之前個衰菲就是這樣,同我續左第二張合約,在第二張合約生效前兩星期,話不想做。
我就 fax 表比入境處,終止那合約。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

LilianLegend 發表於 14-12-13 10:59
係個agent衰,我工人好怕事,agent凶一凶佢就唔敢唔簽,但簽後諗落又好唔想做。

我叫佢(試下)回印尼放一輪 ...
但個新僱主係無辜的,比左錢又無工人。你應該叫工人好好服侍新僱主

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

其實未必個agent衰。你工人咁大個人,無人可以迫佢簽約,簽左又想唔做,又唔想賠錢,不負責任

伯爵府

引用:可以 ,叫 back out.我之前個衰菲就是這樣

原帖由 olimo 於 14-12-13 發表
可以 ,叫 back out.
我之前個衰菲就是這樣,同我續左第二張合約,在第二張合約生效前兩星期,話不想做。
...
u renew via agent?why u can terminate by yrself?where I can get the form?
or just send a letter to migration Department?

伯爵府

引用:其實未必個agent衰。你工人咁大個人,無人

原帖由 wmkcnw 於 14-12-13 發表
其實未必個agent衰。你工人咁大個人,無人可以迫佢簽約,簽左又想唔做,又唔想賠錢,不負責任 ...
以妳既思維方法,單虐傭案個工人都咁大個人,無人迫佢留低畀人虐待咁耐。

事實係agent都可以有衰人,知道有d工人好怕事,就呃呃騙騙佢哋。

禁止訪問

男爵府

我覺得工人取消合約,好過上班第一天才辭職,到時僱主損失重大

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:貪靚媽 的帖子

對,既然覺得錯左一步,簽左約,就不要再下去。都無心做…即使去到新僱主那裏,都未必能做到約滿。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:LilianLegend 的帖子

是否經 agent申請 visa都唔關事。
終止合約是同入境處講,我有 fax 機,自己 fax都好方便。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:LilianLegend+發表於+14-12-13+10:59

原帖由 wmkcnw 於 14-12-13 發表
但個新僱主係無辜的,比左錢又無工人。你應該叫工人好好服侍新僱主
X2; 己所不欲呀

首頁

尾頁

跳至