美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

近期勁興海藻矽針, 本人亦都認唔住買左2盒海藻矽針 lipodermis黎幫朋友及自己做, 我覺得自己對美容li方面既知識絕對比得上出面既美容師, 我試講講我曾經做過D咩先啦.
1.)大家聽落去好恐怖既啪骨 16次
2.) DR.RXXXXX既C6打斑 5次
3.) MUXXXXXX脫毛療程 一世任做
4.) 第X彩光打斑 6次
5.) CXXXX注射透明質酸 打了2次
以及無數咁多間既美容院FACIAL

而每次我做LI D療程前我亦都會周圍RESEARCH一下, 可唔可行?會唔會有事?有關做過既SIS效果. 我一概會研究.

前排買左2套海藻矽針 lipodermis, 但因本人前排要去打斑所以一路無做, 所以幫朋友做左先(當佢白老鼠). 第一位朋友佢皮膚好好, 只有少量暗粒, 我覺得用長針佢已經ok, 步驟如下

1.幫她清洗臉部, 假如有洗面機更加好, 本人推介clarxxxxxc mia, 因為真係洗得好乾淨
2.渣上b5精華慢慢按摩
3. 我覺得用手直接渣打圈按係最好, 因為帶手套按得唔夠貼, 鼻翼旁一定要用手按先感覺到.
4.打圈打3分鐘然後一下一下按. 令針入皮膚
5. 靜待十分鐘後清水洗淨
6.敷上蠶絲面膜
7.半小時後渣上精華油及保濕面霜. 我推介bioxxxxxx溫泉系列, 真係好潤架:)
大功告成

事後朋友說都幾刺, 不過唔痛, 仲話我按得非常好, 好過出面做FACIAL. 更係啦, 我用心做架嘛:)
紅了數小時, 第3天出現脫皮, 我朋友話好似雞蛋咁靚******咁誇張!!!我都好想做, 不過要等多一星期先.

幫第一個朋友做完, 佢即刻周圍唱話我幫佢做好好, 另一位朋友又狂WHATS APP 我要我幫佢做. 唯有去佢屋企幫下佢做. LI個朋友皮膚真係幾差, 因為佢係sales, 日日要化妝, 成面暗粒又有暗瘡印. 我都驚幫佢做整痛佢. 但佢同我講佢做過, 話無問題, 咁我就幫佢用長短針做, 其實事前我都同佢講叫佢前一晚敷定masks 先, 做既方法同第一個一樣.做完佢就非常明顯有效, 我諗佢D暗粒即時無左7成. 勁勁勁神奇****佢都話勁, 咁今日係佢做完第5日, 佢SEND WHATS APP 比我話皮甩得7788, 暗瘡印淡左好多, 比起第一次係美容院做好好多. 我覺得應該係關用邊隻矽針事. 佢仲話唔駛再比900比美容院lu.
哈哈!!!但我又點會成日咁得閒幫你做?盡能力啦. 好期待下星期自己做:)

各位放心!!!!我唔係hardsell 自己, 因為我正職係OL. 我只係分享.

chanms    發表於 15-5-12 13:08

民房

Hello ,可以pm係邊到買到呢set 海藻矽針療程嗎??
同埋想問你,有冇聽過matrigen呢隻brand??

大宅

回覆:自家做 海藻矽針 lipodermis

請問做完矽針用普通保濕mask好呢?點解要用co2,同可以邊到買?

複式洋房

回覆 Smile2014 的帖子

收毛孔-Fractional Laser去印- C6 laser

大宅

回覆 Lwy=3= 的帖子

係,lipedermis

民房

kaka0818 發表於 15-5-28 21:49
回覆 skyfree333 的帖子

2樓,又平又開左好多年果間
係咪d野擺到好亂果間?係邊隻牌子?thx

大宅

angelbeauty 發表於 15-1-15 02:08
$1400都貴,我個邊買$1000
我想知邊度買 pm plz thanks

伯爵府

請pm

大宅

回覆:琛瑤 的帖子

你都做過laser facial?我只想收毛孔去印,你覺得兩者點選擇?價錢多少?喺邊度做?謝謝

男爵府

回覆 jb-bb 的帖子

Hello, 可以給我買針資料嗎?謝謝。

大宅

idolna 發表於 14-12-11 10:39
近期勁興海藻矽針, 本人亦都認唔住買左2盒海藻矽針 lipodermis黎幫朋友及自己做, 我覺得自己對美容li方面既 ...
想問下我做完矽針一個星期, 日日keep住full 補濕mask,同搽B5 GEL, 頭2-3日塊面有少少紅, 冇乜甩皮, 但就KEEP住好乾, 眼附近出咗好多乾紋. 一般乾嘅情況會keep幾耐呢?

禁止訪問

大宅

我都喺葵涌廣場2樓買咗, 200蚊1SET, 加4塊蠶絲面膜,25蚊1塊, 第一次做佢話最好用長針冇咁痛, 但返到屋企先發現係"TA", 係咪即係長短針呢?

琴晚試做, 按摩3MINS, 等咗約7MINS 直接FULL蠶絲面膜, 邊FULL邊按約20MINS 用濕綿花抺走, 等30MINS 先搽保濕.
唔知係唔係咪太細力(因為之前上網見D人講到好痛好似介傷咁痛), 塊面除非用手摸, 如果唔係都冇乜感覺.

今朝都只係用水洗面, 同只按印咁搽B5, 塊面只有少少紅同鼻2邊得少少甩皮, 但唔明顯. 係咪要按得唔夠力同唔耐所以冇乜效果定正常呢?

伯爵府

idolna 發表於 14-12-11 10:39
近期勁興海藻矽針, 本人亦都認唔住買左2盒海藻矽針 lipodermis黎幫朋友及自己做, 我覺得自己對美容li方面既 ...
蠶絲面膜請問用咩牌子?

大宅

2樓,又平又開左好多年果間

公爵府

引用:回覆 skyfree333 的帖子葵涌廣場。

原帖由 kaka0818 於 15-05-28 發表

葵涌廣場。
葵涌廣場幾樓啊?

大宅

葵涌廣場。

公爵府

引用:回覆 angelbeauty 的帖子我買一套$1080炸,

回覆 angelbeauty 的帖子

我買一套$1080炸,好平。
好平 係邊買啊

大宅

回覆 christinefh 的帖子

葵涌廣場

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆 angelbeauty 的帖子我買一套$1080炸,

回覆 angelbeauty 的帖子

我買一套$1080炸,好平。
請問邊度買??好平

首頁
12345...7

尾頁

跳至