美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

近期勁興海藻矽針, 本人亦都認唔住買左2盒海藻矽針 lipodermis黎幫朋友及自己做, 我覺得自己對美容li方面既知識絕對比得上出面既美容師, 我試講講我曾經做過D咩先啦.
1.)大家聽落去好恐怖既啪骨 16次
2.) DR.RXXXXX既C6打斑 5次
3.) MUXXXXXX脫毛療程 一世任做
4.) 第X彩光打斑 6次
5.) CXXXX注射透明質酸 打了2次
以及無數咁多間既美容院FACIAL

而每次我做LI D療程前我亦都會周圍RESEARCH一下, 可唔可行?會唔會有事?有關做過既SIS效果. 我一概會研究.

前排買左2套海藻矽針 lipodermis, 但因本人前排要去打斑所以一路無做, 所以幫朋友做左先(當佢白老鼠). 第一位朋友佢皮膚好好, 只有少量暗粒, 我覺得用長針佢已經ok, 步驟如下

1.幫她清洗臉部, 假如有洗面機更加好, 本人推介clarxxxxxc mia, 因為真係洗得好乾淨
2.渣上b5精華慢慢按摩
3. 我覺得用手直接渣打圈按係最好, 因為帶手套按得唔夠貼, 鼻翼旁一定要用手按先感覺到.
4.打圈打3分鐘然後一下一下按. 令針入皮膚
5. 靜待十分鐘後清水洗淨
6.敷上蠶絲面膜
7.半小時後渣上精華油及保濕面霜. 我推介bioxxxxxx溫泉系列, 真係好潤架:)
大功告成

事後朋友說都幾刺, 不過唔痛, 仲話我按得非常好, 好過出面做FACIAL. 更係啦, 我用心做架嘛:)
紅了數小時, 第3天出現脫皮, 我朋友話好似雞蛋咁靚******咁誇張!!!我都好想做, 不過要等多一星期先.

幫第一個朋友做完, 佢即刻周圍唱話我幫佢做好好, 另一位朋友又狂WHATS APP 我要我幫佢做. 唯有去佢屋企幫下佢做. LI個朋友皮膚真係幾差, 因為佢係sales, 日日要化妝, 成面暗粒又有暗瘡印. 我都驚幫佢做整痛佢. 但佢同我講佢做過, 話無問題, 咁我就幫佢用長短針做, 其實事前我都同佢講叫佢前一晚敷定masks 先, 做既方法同第一個一樣.做完佢就非常明顯有效, 我諗佢D暗粒即時無左7成. 勁勁勁神奇****佢都話勁, 咁今日係佢做完第5日, 佢SEND WHATS APP 比我話皮甩得7788, 暗瘡印淡左好多, 比起第一次係美容院做好好多. 我覺得應該係關用邊隻矽針事. 佢仲話唔駛再比900比美容院lu.
哈哈!!!但我又點會成日咁得閒幫你做?盡能力啦. 好期待下星期自己做:)

各位放心!!!!我唔係hardsell 自己, 因為我正職係OL. 我只係分享.

chanms    發表於 15-5-12 13:08

子爵府

你有冇試過R字頭果隻? 我都想自己喺屋企做, 但唔知邊度牌子好~

大宅

回覆:自家做 海藻矽針 lipodermis

我係出面美容院做過ronas矽針,佢係按完啲矽針後,直接full mask,full完先洗,其實得唔得?

大宅

我係美容院都係用呢隻,但係佢按完之後(3分鐘),再等多10分鐘再敷mask,佢係完晒先抹

大宅

回覆:good_yuyu 的帖子

我都係呀

複式洋房

回覆 !PO 的帖子

我無試過呀, 因為買比自己用, 所以買最好既, R字頭係最平. 同埋無長短針揀

複式洋房

kathykwok0412 發表於 14-12-11 16:29
我係美容院都係用呢隻,但係佢按完之後(3分鐘),再等多10分鐘再敷mask,佢係完晒先抹

...
其實兩者都得但我朋友第一次做, 我唔想太刺激

複式洋房

good_yuyu 發表於 14-12-11 16:28
我係出面美容院做過ronas矽針,佢係按完啲矽針後,直接full mask,full完先洗,其實得唔得?

...
得, 視呼你係咪第一次做, 如果係我建議唔好, 做過無問題就可以啦:)

大宅

邊度有得買咖??

伯爵府

koey_513 發表於 14-12-11 22:28
邊度有得買咖??
X2

別墅

回覆:PHOEBEANN 的帖子

邊度買?

複式洋房

koey_513 發表於 14-12-11 22:28
邊度有得買咖??
邊到買就唔方便講, 只可以話係我公司樓上有, $1400一套

複式洋房

複式洋房

我唔識POST 相. 如果你地有人肯教我, 我想post比大家睇

別墅

回覆:idolna 的帖子

我係yahoo 買左套返黎做。。無甩皮。。仲有暗粒。。。唔知係咪套野有問題
但做完係紅左成日。。同我之散係美容院做一樣

複式洋房

Ting0427 發表於 14-12-12 09:54
我係yahoo 買左套返黎做。。無甩皮。。仲有暗粒。。。唔知係咪套野有問題
但做完係紅左成日。。同 ...
應該係你本身底層污糟, 做前要深層清潔

別墅

引用:Quote:Ting0427 發表於 14-12-12 09:54 我

原帖由 idolna 於 14-12-12 發表
應該係你本身底層污糟, 做前要深層清潔
你覺得要幾耐做一次?我諗緊隔一星期夠唔夠。。
我好想白白滑滑過聖誕

大宅

大家聽落去好恐怖既啪骨 16次 --我反而對呢樣有興趣啊, 想問下係咪堅得?

大宅

引用:Quote:koey_513+發表於+14-12-11+22:28+邊

原帖由 idolna 於 14-12-12 發表
邊到買就唔方便講, 只可以話係我公司樓上有, $1400一套
1400一套做到幾多次?

男爵府

畀面勳章

I want to know, too

首頁
12345...7

尾頁

跳至