美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:謝分享。等我都買反支看門口先&

原帖由 G.B 於 14-12-11 發表
謝分享。等我都買反支看門口先😊想問如果想去印擦邊隻好
咁我唔知啦!唔敢亂推介俾你啊。

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

子爵府

引用:我用過,但對我來說是人生中用過最糟的暗瘡

原帖由 Seilunica 於 14-12-11 發表
我用過,但對我來說是人生中用過最糟的暗瘡膏,搽了的地方又紅又腫,大範圍脱皮,皮膚乾到裂開!用了兩次便 ...
吓~乜會咁架?!

black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

子爵府

引用:Quote:原帖由 呀咩956 於 14-12-11 發表e生

原帖由 lost_sheep 於 14-12-12 發表
萬0有2.5%架 $80幾 未用過唔敢亂試
咁貴咩,但5%只係$49喎。

大宅

引用:Quote:原帖由+lost_sheep+於+14-12-12+發表

原帖由 呀咩956 於 14-12-12 發表
咁貴咩,但5%只係$49喎。
同你一樣大wor

子爵府

引用:Quote:原帖由 呀咩956 於 14-12-12 發表咁

原帖由 lost_sheep 於 14-12-12 發表
同你一樣大wor
哦,收到。

男爵府

大宅

回覆:超work暗瘡膏

朋友比我用過另一支,好得下,例如剛起,重點搽厚少少已經謝左,不過而家用晒唔知係邊度有得買

子爵府

引用:朋友比我用過另一支,好得下,例如剛起,重

原帖由 wwyee 於 14-12-12 發表
朋友比我用過另一支,好得下,例如剛起,重點搽厚少少已經謝左,不過而家用晒唔知係邊度有得買
呢隻我未見過喎

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我用過, 有時有用 (可以消到粒瘡), 有時冇用 (繼續谷住)

但勁乾, 會甩皮

所以我都用tea tree oil 搽多
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

子爵府

引用:我用過, 有時有用 (可以消到粒瘡), 有時冇

原帖由 meia 於 14-12-12 發表
我用過, 有時有用 (可以消到粒瘡), 有時冇用 (繼續谷住)

但勁乾, 會甩皮
teatree我用會搽到敏感丫

男爵府

引用:Quote:原帖由 meia 於 14-12-12 發表我用過

原帖由 呀咩956 於 14-12-12 發表
teatree我用會搽到敏感丫
我都係,茶樹油敏感,搽完第二朝,一大忽係又紅又鞋咁,唔敢再用。

大宅

引用:Quote:原帖由 Pollyowen 於 14-12-11 發表

原帖由 呀咩956 於 14-12-11 發表
唔覺乾,支嘢寫住主要成份係benzoyl peroxide,應該唔係A酸啩。
Benzoyl peroxide會甩皮㗎喎!佢主要係吸乾裡面啲水,細菌無得滋生。 Oxy咪就係呢個成份囉,唔好擦甘大達添,會影響埋周邊皮膚甩皮。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Seilunica 發表於 14-12-11 23:02
我用過,但對我來說是人生中用過最糟的暗瘡膏,搽了的地方又紅又腫,大範圍脱皮,皮膚乾到裂開!用了兩次便 ...
我都唔係好work

子爵府

引用:Quote:原帖由 呀咩956 於 14-12-11 發表唔

原帖由 misspsy 於 14-12-13 發表
Benzoyl peroxide會甩皮㗎喎!佢主要係吸乾裡面啲水,細菌無得滋生。 Oxy咪就係呢個成份囉,唔好擦甘大達添 ...
哦~原來係咁,唔知関唔関我油性皮肤事,我搽就唔乾又冇甩皮。

公爵府

引用:我用過,但對我來說是人生中用過最糟的暗瘡

原帖由 Seilunica 於 14-12-11 發表
係咪搽得太多?其實薄搽已經可以,搽太多反而會唔好

伯爵府

引用:朋友比我用過另一支,好得下,例如剛起,重

原帖由 wwyee 於 14-12-12 發表
呢個係thai prand ar,我有佢既洗面同暗蒼膏

子爵府

回覆:超work暗瘡膏

特麗仙暗瘡水好work,初起時即擦,好快好番,唔會甩皮,藥房有得賣,大約$80一支

子爵府

引用:特麗仙暗瘡水好work,初起時即擦,好快好番

原帖由 ee915 於 14-12-14 發表
特麗仙暗瘡水好work,初起時即擦,好快好番,唔會甩皮,藥房有得賣,大約$80一支
ok~等我都買番支試吓先。

子爵府

引用:Quote:原帖由 ee915 於 14-12-14 發表特麗

原帖由 呀咩956 於 14-12-14 發表
ok~等我都買番支試吓先。
記得係水,唔係膏

大宅

引用:特麗仙暗瘡水好work,初起時即擦,好快好番

原帖由 ee915 於 14-12-14 發表
係咪俗稱叫T水呀?

首頁

尾頁

跳至