單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

唉, 見咁多人想申請綜援你估我唔想,
可以自己教小朋友唔好咩,
不過有時真係覺得如果香港人人都咁,
世界重得了既,
我打一份工前夫比小小,
照顧得一個又照顧唔到第二個,
尤其學業上, 我真係好累好累了....
開開心心又一天

大宅

回覆:我都想申請綜援丫~~~~~

有需要有資格就申請,吾洗理黎個世界得吾得,最緊要自己個小朋友,你吾做大把人做,最重要係你真的有需要

別墅

回覆 HAPPY_YY 的帖子

有需要就填表啦,唔好辛苦自己,因為你同果D人唔同嫁

大宅

回覆:我都想申請綜援丫~~~~~

same case, 大囡都係得3歲人仔,我都好想搵工自己養自己,但兩個小朋友唔知俾邊個湊,申請綜援又怕將來佢地會俾人歧視,好矛盾

民房

我申請左,喺11月中批左,我BB而家6個月大,有終媛幫補下都好D,不過大家唔好諗住有好多,我搞左好耐先申請到,其實連奶粉錢都唔夠買...又唔可以做嘢~
如果唔係單親又冇人幫我湊到BB我都唔會申請

子爵府

引用:我申請左,喺11月中批左,我BB而家6個月大,有

原帖由 wingyan-0714 於 14-12-17 發表
我申請左,喺11月中批左,我BB而家6個月大,有終媛幫補下都好D,不過大家唔好諗住有好多,我搞左好耐先申請到,其 ...
其實一大一細有幾多?可以pm話我知嗎?我都係未揾到嘢做

男爵府

月餅勳章

有需要,咪去申請囉,總之「真係有咁既需要」,唔係濫用

講真,一大一細所得唔會多,分分鐘出去打工仲多過佢

首頁

尾頁

跳至