美容扮靚

跳至

首頁
34567...29

尾頁

侯爵府

netnetbaby 發表於 14-12-14 09:20
Kay +2, 我之前都日日加day mask, 吾知係米我吾化妝感覺吾到有咩特別,你覺得day mask work 嗎?

...
我試咗兩日, 一日有化妝, 妝係好貼, 同有亮澤感.一日無化妝, 到黃昏就開始乾... 不過都好過單搽MILK好多.

大宅

引用:你覺得收毛孔嘅話,Pola定fs好d

原帖由 hazel228 於 14-12-14 發表
你覺得收毛孔嘅話,Pola定fs好d?
我用過fs緊緻精華,收唔到毛孔,唔知pola得唔得

侯爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 10:33
仲要有好多男仔share護膚心得,又guerlain,又la mer咁,同女人一樣講究

...
係呀, 仲有好多HK無乜講的牌子佢哋都講, 好勁~

大宅

引用:Quote:涼宮春日+發表於+14-12-14+10:33+仲

原帖由 KAY+2 於 14-12-14 發表
係呀, 仲有好多HK無乜講的牌子佢哋都講, 好勁~
睇到佢地讚revive超掂,不過joyce beauty mark up太貴,我未有動力去試。加埋joyce beauty個姐姐仔話黎緊就算jb改制無左member九折優惠,變做買滿一定金額就送少得可憐嘅coupon,更加無意欲買啦。(其實我十年前用過revive全basic line,又唔覺特別。不過宜家年紀試antiaging精華又可能好好。)

侯爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 10:45
睇到佢地讚revive超掂,不過joyce beauty mark up太貴,我未有動力去試。加埋joyce beauty個姐姐仔話黎緊就 ...
我年初都諗住轉REVIVE EYE CREAM, 不過後來又見有人話唔好, 所以無買.POLA EYE CREAM我唔覺好有用... 下次試VALMONT先~

大宅

引用:Quote:netnetbaby+發表於+14-12-14+09:20+K

我試咗兩日, 一日有化妝, 妝係好貼, 同有亮澤感.一日無化妝, 到黃昏就開始乾... 不過都好過單搽MILK好多.

...
day mask我上年用過一支貨裝,我覺得適合夏天,用左塊面乾爽好多,所謂lift up效果我見唔到,所以用完呢支無再買喇。

男爵府

月餅勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:netnetbaby 發表於 14-12-14 09:20 K

...
我覺得呢個天氣Lotion →Milk →The protector 較好及夠潤,the protector 包含day cream 功能,夏天用佢+milk 有機會lup

大宅

引用:Quote:涼宮春日+發表於+14-12-14+10:45+睇

我年初都諗住轉REVIVE EYE CREAM, 不過後來又見有人話唔好, 所以無買.POLA EYE CREAM我唔覺好有用... 下次 ...
其實eye cream我覺得la prairie魚子eye essence同魚子eye cream呢pair最好。不過我中意一條line甘用,所以宜家用valmont。

男爵府

引用:Quote:原帖由 KAY+2 於 14-12-14 發表我試

原帖由 涼宮春日 於 14-12-14 發表
day mask我上年用過一支貨裝,我覺得適合夏天,用左塊面乾爽好多,所謂lift up效果我見唔到,所以用完呢支 ...
我都覺ar

侯爵府

netnetbaby 發表於 14-12-14 10:55
我覺得呢個天氣Lotion →Milk →The protector 較好及夠潤,the protector 包含day cream 功能,夏天用佢+m ...
我其實係LOTION->MILK->DAY MASK->ROTECTOR都唔係好夠潤.可能要用埋SERUM先得.

大宅

引用:Quote:原帖由 KAY+2 於 14-12-14 發表我近

原帖由 netnetbaby 於 14-12-14 發表
Kay +2, 我之前都日日加day mask, 吾知係米我吾化妝感覺吾到有咩特別,你覺得day mask work 嗎?

...
day mask 即係咩野?有咩攻效?

大宅

引用:Quote:原帖由 KAY+2 於 14-12-14 發表我年

原帖由 涼宮春日 於 14-12-14 發表
其實eye cream我覺得la prairie魚子eye essence同魚子eye cream呢pair最好。不過我中意一條line甘用,所以 ...
你覺得係咪會淡左紋?

大宅

引用:Quote:原帖由+涼宮春日+於+14-12-14+發表我

原帖由 littlemelody 於 14-12-14 發表
有邊幾個微博好睇?
我無睇死邊幾個weibo,通常諗起乜牌子就search下揀黎睇咋。

男爵府

引用:Quote:原帖由 netnetbaby 於 14-12-14 發表

原帖由 wingsiu613 於 14-12-14 發表
day mask 即係咩野?有咩攻效?
SA 話day mask 有提升但我吾係覺,同化妝會貼d,但我吾化妝
但kay 話係貼d

大宅

引用:Quote:原帖由+涼宮春日+於+14-12-14+發表其

原帖由 wingsiu613 於 14-12-14 發表
你覺得係咪會淡左紋?
我無乜眼紋,可能因為廿頭就開始用靚eye cream啦。

男爵府

回覆:netnetbaby 的帖子

同day mask 都係壓縮泡泡,敷約1min 就得

男爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 10:45
睇到佢地讚revive超掂,不過joyce beauty mark up太貴,我未有動力去試。加埋joyce beauty個姐姐仔話黎緊就 ...
如果想試 revive , 在space uk 買抵好多,应该就 sale可以平到 hk jb 三份一價錢, box set最抵 入門首選。renew cream 用過覺得比較薄身,同有換膚功效。

男爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 00:30
早排比較忙,又去左轉旅行,所以少左上BK。 宜家淨係keep住用黑BA水,精華無日日用,因為間住用valmont金色 ...
我用 valmont 除左 renew pack有 encore, 其他覺得麻麻地。幾年買 左 xmas set, eye cream 有D拿拿地,可能因為缺水掛?
其他cream 覺得難吸收,同樣樣野一樣味。

但我無試過金色 line, 只聽聞好貴,粉底要二仟。

男爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 00:32
我覺得眼部護膚品都係la prairie或valmont最好。
la prairie 我有興趣試,聽聞有枝 眼精華唔太貴又唔錯,但需要再查 eye cream, 你有無用過?

男爵府

引用:Quote:涼宮春日 發表於 14-12-14 00:30 早

原帖由 :)123 於 14-12-14 發表
我用 valmont 除左 renew pack有 encore, 其他覺得麻麻地。幾年買 左 xmas set, eye cream 有D拿拿地,可能 ...
真係要夾人,個個話 la prairie魚子好,但我眼面都敏感,唉,仲好貴tim

首頁
34567...29

尾頁

跳至