美容扮靚

跳至

首頁
12345...29

尾頁

侯爵府

自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。以下是我用咗三個幾月的小小分享:
Ba系列分黑白紅,黑/白好快吸收,黑較潤,白較爽(適合夏天用),紅吸收較慢,有啲笠痴痴

黑ba 系列--抗衰老美白緊緻集一身,全set除了按摩膏未試,其他的效果都非常好,用量好少,我大約八月到而家都用緊samples, 相信貨裝可以用三四個月,緊緻效果比fs還要好,皮膚狀態非常穩定,就算經常出trip搭飛機,或病咗,都唔會出現殘樣。最貴的serum, 我未捨得入手,試緊samples, 好work, 用完連cream都唔使搽~ 特別推介the lotion, 如果大家要初試pola, 必定要由呢支開始~

對於乾肌的我,其實早上用milk都夠,唔使搽cream, 當然太乾時,我會加day mask保濕。

白ba lotion, milk, day mask, protector, 除了lotion太酒精,其他都會再買。protector呢支防晒唔適合夏天用,但冬天用就非常好,滋潤得嚟唔笠痴痴。

紅ba, 新的抗壓煥肌系列麻麻,覺得舊好好多,吸收好慢,笠痴痴。

美白呢,全面美白我用唔work, 不過clear serum就非常work. 二月會出新配方,希望唔好好似red ba咁轉咗反而唔好用>_<

secrethk    發表於 14-12-21 18:23

侯爵府

回覆:用咗三個月pola分享

Thanks for your sharing
我仲未清櫃,一大堆cdp可能要用來搽手腳之後先入Pola~

secrethk    發表於 14-12-21 18:23

侯爵府

蜜雪兒 發表於 14-12-13 19:30
Thanks for your sharing
我仲未清櫃,一大堆cdp可能要用來搽手腳之後先入Pola~

...
你試過就會迷上~~~~

複式洋房

引用:自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。

原帖由 KAY+2 於 14-12-13 發表

自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。以下是我用咗三個 ...
我下星期去日本想入手,但唔識買邊d

侯爵府

kapo 發表於 14-12-13 19:40
我下星期去日本想入手,但唔識買邊d
你想買FULL SET定小試?日本近來有黑BA LOTION SET, 送半支EYE CREAM, 我覺得超抵入.
另外, 如果唔係乾肌, 咁只入MILK就可以, 唔一定要入CREAM~

男爵府

KAY+2 發表於 14-12-13 19:25
自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。以下是我用咗三個幾月的小小分享:
Ba系列分黑白紅,黑/白好快吸 ...
您好好心機打評語,

我都係用SAMPLE7月用到依家,貨裝到現在都未開。

clear serum真係轉新配方呀 我都驚轉咗反而唔好用,我最需要去班。

RED BA 我新舊都未用,因為黑BA 覺得好好唔想轉。

男爵府

KAY+2 發表於 14-12-13 19:46
你想買FULL SET定小試?日本近來有黑BA LOTION SET, 送半支EYE CREAM, 我覺得超抵入.
另外, 如果唔係乾肌, ...
AGREE ,黑BA LOTION 同MILK 係首選。

侯爵府

:)123 發表於 14-12-13 19:53
您好好心機打評語,

我都係用SAMPLE7月用到依家,貨裝到現在都未開。
我覺得舊RED BA都幾好, 係無黑白咁快吸收, 但都OK.好後悔之前COUNTER八折無入貨, 嗰陣諗住試新LINE.
點知新LINE唔好用.

我想朝早做RED BA, 平啲嘛, 如果日夜用黑BA都幾貴喎~

複式洋房

引用:Quote:kapo 發表於 14-12-13 19:40 我

另外, 如果唔係乾肌, ...
可以係日本邊到買到?thanks

侯爵府

kapo 發表於 14-12-13 20:49
你可以喺POLA JP官網搵店地址.有JM講成田機場DUTY FREE最平

男爵府

引用:Quote::)123+發表於+14-12-13+19:53+您好好

我覺得舊RED BA都幾好, 係無黑白咁快吸收, 但都OK.好後悔之前COUNTER八折無入貨, 嗰陣諗住試新LINE.
點知新 ...
我而家都係用緊舊紅ba,幾好,果時就係見佢八折先入手~下年四月去東京,聽你地咁講,去到點都要入下貨,如果唔係好似對唔住自己

男爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+14-12-13+發表你想

原帖由 kapo 於 14-12-13 發表
我上次有朋友幫我去新宿間高島屋買洗面膏⋯佢都有送samples(紅、黑ba包裝samples各一set)

侯爵府

ethan1002 發表於 14-12-13 20:58
我而家都係用緊舊紅ba,幾好,果時就係見佢八折先入手~下年四月去東京,聽你地咁講,去到點都要入下貨,如果 ...
係呀, 喺日本買仲平過COUNTER買八折, 所以一定要入貨.

男爵府

引用:Quote:ethan1002+發表於+14-12-13+20:58+我

係呀, 喺日本買仲平過COUNTER買八折, 所以一定要入貨.
個朋友幫我買一支紅ba洗面,三百幾,香港賣緊$490

侯爵府

ethan1002 發表於 14-12-13 21:08
個朋友幫我買一支紅ba洗面,三百幾,香港賣緊$490
下次你一定要試黑BA, 真係好正~

公爵府

引用:自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。

自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。以下是我用咗三個 ...
晚上單搽serum,乜都唔搽,得吗?
Serum可否搽眼位?

男爵府

引用:Quote:ethan1002+發表於+14-12-13+21:08+個

下次你一定要試黑BA, 真係好正~
原本好想叫朋友幫我買黑ba set,不過果時買護膚品買得太多,比老公話,惟有等到旅行先買
我老公知去到日本買平好多,叫我等到去先好買wor

子爵府

KAY+2 發表於 14-12-13 20:19
點知新 ...
Kay, 前幾日我收到生日優惠,買貨8折外,購物淨價滿2500送舊紅BA Lotion set (價值890),我會買重點美白果枝,如你有興趣你買埋餘數及攞埋份舊紅Ba set.

男爵府

KAY+2 發表於 14-12-13 20:19
點知新 ...
COUNTER 無舊RED BA賣了? 大熱店好像仲有,但您好像只係COUNTER 買。

您KEEP 開同後生都應該OK.

我要改善所以要揼本D,但我覺得唔比我之前用的貴同起碼覺得感覺良好先,所以都接受到她的售價,最多等有PROMOTE 先買, 平返D. 我今次XMAS SET 都入左唔小LOTION SET , 有排用。

男爵府

ethan1002 發表於 14-12-13 21:14
原本好想叫朋友幫我買黑ba set,不過果時買護膚品買得太多,比老公話,惟有等到旅行先買
我老公知去到日本買 ...
依家XMAS 抵好多 LOTION SET 送半枝貨SIZE EYE CREAM , 差不多值一仟蚊。

首頁
12345...29

尾頁

跳至