美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

自從八月開始轉用pola, 唔經唔覺買咗咁多。以下是我用咗三個幾月的小小分享:
Ba系列分黑白紅,黑/白好快吸收,黑較潤,白較爽(適合夏天用),紅吸收較慢,有啲笠痴痴

黑ba 系列--抗衰老美白緊緻集一身,全set除了按摩膏未試,其他的效果都非常好,用量好少,我大約八月到而家都用緊samples, 相信貨裝可以用三四個月,緊緻效果比fs還要好,皮膚狀態非常穩定,就算經常出trip搭飛機,或病咗,都唔會出現殘樣。最貴的serum, 我未捨得入手,試緊samples, 好work, 用完連cream都唔使搽~ 特別推介the lotion, 如果大家要初試pola, 必定要由呢支開始~

對於乾肌的我,其實早上用milk都夠,唔使搽cream, 當然太乾時,我會加day mask保濕。

白ba lotion, milk, day mask, protector, 除了lotion太酒精,其他都會再買。protector呢支防晒唔適合夏天用,但冬天用就非常好,滋潤得嚟唔笠痴痴。

紅ba, 新的抗壓煥肌系列麻麻,覺得舊好好多,吸收好慢,笠痴痴。

美白呢,全面美白我用唔work, 不過clear serum就非常work. 二月會出新配方,希望唔好好似red ba咁轉咗反而唔好用>_<

secrethk    發表於 14-12-21 18:23

侯爵府

蜜雪兒 發表於 14-12-13 19:30
Thanks for your sharing
我仲未清櫃,一大堆cdp可能要用來搽手腳之後先入Pola~

...
你試過就會迷上~~~~

侯爵府

kapo 發表於 14-12-13 19:40
我下星期去日本想入手,但唔識買邊d
你想買FULL SET定小試?日本近來有黑BA LOTION SET, 送半支EYE CREAM, 我覺得超抵入.
另外, 如果唔係乾肌, 咁只入MILK就可以, 唔一定要入CREAM~

侯爵府

:)123 發表於 14-12-13 19:53
您好好心機打評語,

我都係用SAMPLE7月用到依家,貨裝到現在都未開。
我覺得舊RED BA都幾好, 係無黑白咁快吸收, 但都OK.好後悔之前COUNTER八折無入貨, 嗰陣諗住試新LINE.
點知新LINE唔好用.

我想朝早做RED BA, 平啲嘛, 如果日夜用黑BA都幾貴喎~

侯爵府

kapo 發表於 14-12-13 20:49
可以係日本邊到買到?thanks
你可以喺POLA JP官網搵店地址.有JM講成田機場DUTY FREE最平

侯爵府

ethan1002 發表於 14-12-13 20:58
我而家都係用緊舊紅ba,幾好,果時就係見佢八折先入手~下年四月去東京,聽你地咁講,去到點都要入下貨,如果 ...
係呀, 喺日本買仲平過COUNTER買八折, 所以一定要入貨.

侯爵府

ethan1002 發表於 14-12-13 21:08
個朋友幫我買一支紅ba洗面,三百幾,香港賣緊$490
下次你一定要試黑BA, 真係好正~

侯爵府

chunlim 發表於 14-12-13 21:15
Kay, 前幾日我收到生日優惠,買貨8折外,購物淨價滿2500送舊紅BA Lotion set (價值890),我會買重點美白果 ...
邊個COUNTER有咁的PROMOTION? 我上星期先買完DAY MASK咋.

侯爵府

:)123 發表於 14-12-13 21:19
COUNTER 無舊RED BA賣了? 大熱店好像仲有,但您好像只係COUNTER 買。

您KEEP 開同後生都應該OK ...
我都有入LOTION SET呀, 真係抵, 送半支EYE CREAM.
我好怕麻煩, 如果網店買要約時間交收, 我情願行過PP買算, 唔使就人時間.
同COUNTER都多SAMPLE, 我近排都係等VIP DAY先買嘢

侯爵府

涼宮春日 發表於 14-12-13 21:27
pola eye cream麻麻。好彩無買貨裝。我覺得overall日本牌子eye cream都係唔夠歐洲牌子好。

...
好耐無見你喇~~~
KEEP住用POLA定全轉了VALMONT? 有無VALMONT用後感分享下呀?

侯爵府

wingsiu613 發表於 14-12-13 21:31
我想問你覺得支spot 有冇效??
WHITE SPOT SERUM我覺得無乜效, 對我嚟講, 白唔到.但支CLEAR SERUM (重點美白) 就好WORK, 明顯斑係淡咗好多, 不過當然係搽咗三個月 日搽夜搽先見效~~~

侯爵府

chunlim 發表於 14-12-13 22:04
TST Sogo
佢送咩舊RED BA SET呀? 你買多SET黑BA咪可以試下囉~ 生日八折梗係買黑BA SET啦, 抵咁多~

侯爵府

chunlim 發表於 14-12-13 22:21
舊紅full size lotion + 細 size milk + 2 枝細size洗面,我已買咗黑BA refill set + lotion eye cream set ...
點解出粒粒架?

侯爵府

FennieMan 發表於 14-12-13 22:33
請問黑ba 支serum 幾錢?
COUNTER賣7000$呀~

侯爵府

chunlim 發表於 14-12-13 22:39
唔知點解,我現在只用黑lotion + valmont 24 cream, 另外FS個set都唔敢開嚟試。
不如試下單一品牌用, 試真邊個牌子令你出粒粒先, 可以POLA搭VALMONT唔夾~

侯爵府

FennieMan 發表於 14-12-13 23:15
下星期去日本仲諗住買黎試下,但太貴喇!或者睇下有咩Xmas set

...
X'MAS SET有SERUM 26粒加2塊MASKS, 你可以試呢套, 試過正先考慮買SERUM貨裝

侯爵府

chunlim 發表於 14-12-13 23:22
咁我再試吓先,雖然出粒粒,但我覺得塊面光澤咗,無咁黃
我覺得用POLA塊面緊緻咗, 同無咁易因為攰/病而變殘.

侯爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 00:32
我覺得眼部護膚品都係la prairie或valmont最好。
你講完好想試VALMONT~~~

侯爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 00:30
早排比較忙,又去左轉旅行,所以少左上BK。 宜家淨係keep住用黑BA水,精華無日日用,因為間住用valmont金色 ...
我近排用黑BA水+MILK+DAY MASK, 朝早到黃昏就開始乾, 可能真係要用SERUM先得~
VALMONT金色支SERUM叫乜名呀? 等我下次睇下先~

侯爵府

涼宮春日 發表於 14-12-14 00:35
你用唔用得含礦物油護膚品? valmont 好多cream,包括24hr cream,都有礦物油,仲係成分表排得好前下。 如 ...
你咁講, 我其實無留意礦物油... 咁POLA係咪無架?
ANYWAY, THANK YOU FOR UR SUPPORT~
我近排都少上BK留言, 不過前日病咗, 見有時間就打下POLA用後感~
近排BK好靜, 好多JM都潛水, 等大家留下言都好~~~

首頁
12345...8

尾頁

跳至