嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴日第一次見助產士,佢話QE支持餵母乳,所以生完bb會放喺我床邊方便餵奶,咁兩個都放晒床邊要自己揍?啱啱生完點搞呀?好擔心!
同埋因為琴日先通知QE我係孖胎,佢就轉介左我去多胎部,佢話嗰邊有高級醫生睇,有得照超聲波,想問吓喺多胎部係咪真係跟得足d?

別墅

回覆:有冇喺QE生孖b的媽媽可分享經驗?

當然啦,個度每次都照超聲波,如果普通產檢,最多都係聽胎心機咋,同埋睇嘅都係高級啲嘅醫生,唔會係助產士囉

複式洋房

我10月尾係QE開刀生孖胎,細孖因有氣喘要瞓箱,大孖就第二日開始跟我瞓我床邊,第一日因為未落得床所以姑娘會照顧住先架,淨係謂奶先ling 黎比我。唔清楚如果兩個都唔駛瞓箱會點。但放心啦,我覺得QED姑娘都好好人,攪唔掂的話一定會幫你的。

複式洋房

And 當然係去多胎部好,跟得好足的。每㳄都會照超聲波。

別墅

Qe多胎部跟到好足架!我25w開始而家已經每兩星期返去一次啦

別墅

聽到你地咁講我都安心d,唔該晒各位!

複式洋房

回覆:Dora526 的帖子

我一月頭將會喺QE生孖B,都好想知多D吖。
Dora 多胎部跟得好足,醫生又好人,不要擔心

男爵府

我都係QE生,因為早產左一個月,兩個B都要住NICU,但係QE所以我遇到嘅姑娘甚至嬸嬸都好好大,多胎部又跟得足,我三個月後,私家都冇去,只係QE睇。

別墅

Qe 好好架,上至醫生下至嬸嬸都好好,我10月尾開刀生,兩個b 都健康,但會先訓下暖箱。姑娘有問我餵唔餵人奶,但我最後選擇餵奶粉,但見d姑娘好幫人奶媽。我住左3日就出院。第一日只比返一個b 你餵奶,第二日就係探病時間比返兩個b 你,但會問你o 唔ok , ok 就推比你。過左探病時間後一陣就返bb 房了。我見人奶媽d b 就跟實媽咪。不過qe 床位好爆,以前生大女開刀住5日4夜,今次孖b 只住3日2夜。

禁止訪問

別墅

好緊張,今朝36w4見紅入院中

別墅

引用:好緊張,今朝36w4見紅入院中

原帖由 鈴瑾 於 14-12-21 發表
好緊張,今朝36w4見紅入院中
媽媽和bb們加油!生完有時間和我們分享啦!

複式洋房

引用:我都係QE生,因為早產左一個月,兩個B都要

原帖由 無飯主婦3 於 14-12-14 發表
我都係QE生,因為早產左一個月,兩個B都要住NICU,但係QE所以我遇到嘅姑娘甚至嬸嬸都好好大,多胎部又跟得 ...
早產一個月即係36週?36週都要住 NICU???

男爵府

回覆:dada728 的帖子

係呀!而且細佬得1.8kg , 要重d先可以出院

別墅

我36w4孖仔出世了,大孖2.31 kg,細孖2.62kg,剛夠重唔駛訓箱,大家加油呀

別墅

引用:我36w4孖仔出世了,大孖2.31+kg,細孖2.62k

原帖由 鈴瑾 於 14-12-27 發表
我36w4孖仔出世了,大孖2.31 kg,細孖2.62kg,剛夠重唔駛訓箱,大家加油呀

...
恭喜恭喜!大細孖的重量都好好

大宅

回覆:鈴瑾 的帖子

是開刀嗎?

別墅

引用:是開刀嗎?

原帖由 carryman 於 14-12-27 發表
是開刀嗎?
因本身都預約左開刀,所以早產都一樣照開刀

男爵府

回覆:鈴瑾 的帖子

恭喜您,好好養身

男爵府

引用:我10月尾係QE開刀生孖胎,細孖因有氣喘要瞓

原帖由 Hj2014 於 14-12-14 發表
我10月尾係QE開刀生孖胎,細孖因有氣喘要瞓箱,大孖就第二日開始跟我瞓我床邊,第一日因為未落得床所以姑娘 ...
請問QE 孖胎係咪多數開刀?

首頁

尾頁

跳至