想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

M23~27號,cycle day 29~34,算準。尋日睇中醫,竟然話我未排?
今日day 22, temp 36.3, 都吾知排左卵未?
一路都keep住低溫,36.3~36.6, 想點?

大宅

今日升溫到36.6, 是否已排卵呢?

禁止訪問

大宅

回覆 lasatam1004 的帖子

Ai... 今个cycle都無希望,呢兩日跌溫,意味著就M到。

男爵府

回覆:體溫低

咁低溫 一定未排啦 我今日都day21 都係keep住低溫 無端端呢個月無排到卵

大宅

應該排左,前兩日高溫過,尋日低溫,今日又高溫,都吾知想點

複式洋房

回覆:cmy624 的帖子

淨係高兩日??係黃體素唔夠?

大宅

回覆 jlovebaby 的帖子

中醫有敢講過,但食中藥追理左兩三个月,都攪吾掂。最近轉左个醫師,但佢勁難book, 所以吾知點算好。

複式洋房

回覆:體溫低

其實吾好大過倚賴體温去猜測黃體素是否足夠、如果擔心、去睇婦科要求抽血驗黄體酮、知道數據自己安心、有問題再中醫調理

大宅

回覆 23moonbb 的帖子

Tks for yr advice.已book婦科驗查,但要等到06 Jan.

複式洋房

到時將以往半年m come 平均週期同醫生講、話伛知你keep check温、但偏低而擔心黃體素不足、希望抽血驗、甘伛到時會幫你計day幾去抽血。另一方面,先生有冇check精?如有report带定俾醫生review下lor...生育係睇雙方、男女都要check...吾可單方面評估

另外,既然一切要等、開心放鬆過christmas and new year la...话吾定good news at 2015, 加油!

大宅

回覆 23moonbb 的帖子

22號due day, 奇怪,呢兩日高溫,有36.9, 可能M小姐就黎探我。
多謝你,我量體溫我3个月炸,不過會照比醫生睇。我叫左我隻C6一齊睇,佢大男人,怕羞。
依家無唸lu, 鍾意食咩就食咩,去邊就去邊,隨遇而安啦!

複式洋房

你同伛分析返冇得怕吾怕羞、早D一齊check find out問題好過check完一個再一個side 時間,anyway good luck

大宅

Wl try to convince him to check with me la.
Thanks again!

首頁

尾頁

跳至