夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩生左大約兩個月,終於明白咩係十個月女皇,呢十個月暫時係人生最快樂既時候。

C6一向被屋企錫到燶,但生之前c6會幫我磅鞋帶,會幫我做好多平時唔做既野,例如裝飯洗碗等等,我話想食咩即刻會買,或者當晚即興就出去食,夜晚晚晚都摸住我個肚同我傾計,入睡時從後攬實我訓,放假一早醒左同我出街食野,所以我日日心情都好好,覺得好幸福。

生左之後我訓出面佢訓入面,從來夜晚只有我一個餵奶,即使生完傷口好痛既0個幾日,再無攬住我訓,放假好似驚左湊仔定唔知因為夜晚太嘈,所以好遲先起身,以前去到邊都拖實我,自從我一出街都要抱bb,連間中唔使抱bb出去時佢都已經忘記要拖住我,晚晚佢上床就禁電話,好少同我傾計,我依家每一日既生活都係圍繞住bb,雖然有左呢個仔真係好開心,但老公好似忽然離我好遠,好孤獨既感覺。

我呢排都好唔開心呀

Jolin_Yuen    發表於 14-12-16 16:11

大宅

想生BB熱投 BK Milk勳章

回覆:生前生後真係兩回事

有冇同你老公傾吓?可能他未知道你傷口好返未唔敢掂你呢,他自己又未處理過初生BB又唔敢某某然接觸,驚整親BB。
之前他無微不至照顧你及未出世的BB,一下間未能適應由2人世界變3人行,多多及好好溝通吧。加油

大宅

我同你一樣,岩岩生完滿左月。
以前老公日日煮野比我食,拖地,同我傾計。而家塊地只係拖過1次甘大把,我去邊電話都冇個不聞不問。 我同bb 返左娘家都冇話主動睇過我,次次都要我叫。

大宅

引用:有冇同你老公傾吓?可能他未知道你傷口好返

原帖由 EJ-bb811 於 14-12-15 發表
有冇同你老公傾吓?可能他未知道你傷口好返未唔敢掂你呢,他自己又未處理過初生BB又唔敢某某然接觸,驚整親 ...
我知佢係唔習慣呢0的生活,無哂出街時間,放假都要陪我湊仔,老公始終都覺得女人湊仔係應該既,少爺性格改唔到,佢係少爺,我當初何嘗唔係公主呢?

大宅

引用:我同你一樣,岩岩生完滿左月。+以前老公日

原帖由 NagiTsui 於 14-12-15 發表
我同你一樣,岩岩生完滿左月。
以前老公日日煮野比我食,拖地,同我傾計。而家塊地只係拖過1次甘大把,我 ...
我產後檢查完,佢隔左幾日先問我檢查成點⋯好傷心,我唯有安慰我自己佢感冒食左藥⋯同埋我自己睇得自己太重要

瑪瑙宮

Hippo323 發表於 14-12-15 19:11
岩岩生左大約兩個月,終於明白咩係十個月女皇,呢十個月暫時係人生最快樂既時候。

C6一向被屋企錫到燶,但 ...
我見好多男人抱 B/孭住 BB 出街, 我細佬都係咁架, 您訓練佢負責抱/孭 BB, 咁您可以有手拖佢/橋佢, 唔好成日您抱 B , 佢响隔離好似旁觀者. 佢唔記得拖您就您拖佢, 我見過 D 夫婦囝囡好大都係手牽手, 我諗唔一定係老公做主動 ge, 同埋上床佢禁電話, 您咪問下, 老公您有無野想同我講呀, 或者, 老公, 我有野想同您講, 點解您咁靚仔? 諸如此類喇, 唔係佢唔講, 您又唔講, 以後少溝通好多架.

大宅

引用:Quote:原帖由+EJ-bb811+於+14-12-15+發表有

原帖由 Hippo323 於 14-12-16 發表
我知佢係唔習慣呢0的生活,無哂出街時間,放假都要陪我湊仔,老公始終都覺得女人湊仔係應該既,少爺性格改 ...
咁就冇計啦。家庭增添了新成員之後,其實已經完全唔同曬。BB才是一家之主,兩公婆變成BB工人就真。BB一出世,你們已經不再是公主及少爺了,因為e個身份已經是屬於BB。努力適應吧。

大宅

你老公未適應啫,我老公都係,而家阿仔5個月,佢好主動湊仔,但照舊無咩同我講,但我要返工,放工返來都好攰,無心理佢同唔同我講野了,我眼中只有我個宝貝仔。

你都睇開d,唔好再懷緬大肚時,老公對你的呵護,因為好似青春咁一去不返

子爵府

其實有好多男人都鍾意生唔會照顧,無法架啦....
愛一個人唯有忍....
未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

回覆:Hippo323 的帖子

我老公連我幾時產後檢查都吾知,我講左n次佢都好似聽吾到甘

大宅

引用:Quote:Hippo323+發表於+14-12-15+19:11+岩

原帖由 Nancy20090615 於 14-12-16 發表
我見好多男人抱 B/孭住 BB 出街, 我細佬都係咁架, 您訓練佢負責抱/孭 BB, 咁您可以有手拖佢/橋佢, 唔好成日 ...
我無買初生揹帶,暫時要手抱,有次叫佢抱,佢一陣就話好累

其實我平時都會主動,但佢明顯地唔記得左拖我所以有少少失望

大宅

引用:你老公未適應啫,我老公都係,而家阿仔5個

原帖由 blythe0824 於 14-12-16 發表
你老公未適應啫,我老公都係,而家阿仔5個月,佢好主動湊仔,但照舊無咩同我講,但我要返工,放工返來都好 ...
我都希望過多兩個月佢習慣左會變返以前禁

大宅

引用:Quote:原帖由+Hippo323+於+14-12-16+發表我

原帖由 EJ-bb811 於 14-12-16 發表
咁就冇計啦。家庭增添了新成員之後,其實已經完全唔同曬。BB才是一家之主,兩公婆變成BB工人就真。BB一出世 ...
你又講得岩!我個仔依家真係少爺仔,我再無得做女皇

大宅

引用:我老公連我幾時產後檢查都吾知,我講左n次

原帖由 NagiTsui 於 14-12-16 發表
我老公連我幾時產後檢查都吾知,我講左n次佢都好似聽吾到甘
其實我老公都係,只係佢一向都唔記時間

瑪瑙宮

Hippo323 發表於 14-12-16 16:54
我無買初生揹帶,暫時要手抱,有次叫佢抱,佢一陣就話好累

其實我平時都會主動,但佢明顯地唔記 ...
咁快 d 買孭帶喇. 大部份男人都唔會好似我細佬咁 ge, 出街一定佢孭, 攪個囡 d 野佢又會做埋, 換片, 沖涼, 沖奶, 攪粥仔, 佢係錫個囡, 我覺得係錫住個老婆, 有次我話, 您老婆又幾嘆架喎, 佢即刻攬佢老婆話: 佢响屋企有做 ge. 我都無咁好命嫁到咁好 ge 老公.

您都係起步, 慢慢 train 佢, 您抱下, 隔一陣, 您話: 老公, 你黎, 佢又抱下. 唔好做晒呀, 做做下佢就覺得係您做 ge .

大宅

引用:Quote:原帖由+EJ-bb811+於+14-12-16+發表咁

原帖由 Hippo323 於 14-12-16 發表
你又講得岩!我個仔依家真係少爺仔,我再無得做女皇
我兩公婆也是為了囡囡團團轉。所以,好好同你老公溝通吓如何可以令你家的小皇子快樂吧。

大宅

我同你情況一模一樣,我老公仲要有埋抑鬱(佢話因為工作壓力),我從來冇要求過佢要湊囡,佢比我自由,佢放工可以出去娛樂,我就湊囡,當然我享受o既,我成日都擔心生左囡之後會忽略佢,其本上我從來冇停過去關心佢,我地生左四個月,之前個兩個月佢都會問下我可唔可以行埋??但當我地預備好安全措施之後,佢就冇再要求過,當然阿囡同我地訓係一個好大原因......我開始覺得同老公距離遠左,但其實生得小朋友就預左會有改變,只係希望唔會去到家變......

大宅

引用:Quote:Hippo323+發表於+14-12-16+16:54+我

原帖由 Nancy20090615 於 14-12-16 發表
咁快 d 買孭帶喇. 大部份男人都唔會好似我細佬咁 ge, 出街一定佢孭, 攪個囡 d 野佢又會做埋, 換片, 沖涼, ...
你細佬超級好啊!(≧∇≦)

做佢老婆真係幸福!

希望我老公慢慢會好0的啦⋯thank you

大宅

引用:Quote:原帖由+Hippo323+於+14-12-16+發表你

原帖由 EJ-bb811 於 14-12-16 發表
我兩公婆也是為了囡囡團團轉。所以,好好同你老公溝通吓如何可以令你家的小皇子快樂吧。

...
雖然我唔知點令佢快樂,但其實我望住個仔真係好快樂,有小朋友都係幸福事

大宅

引用:我同你情況一模一樣,我老公仲要有埋抑鬱(佢

原帖由 lovebbcy 於 14-12-16 發表
我同你情況一模一樣,我老公仲要有埋抑鬱(佢話因為工作壓力),我從來冇要求過佢要湊囡,佢比我自由,佢放工可以 ...
你要加油啊!

做人老婆真係唔易,生仔會驚身材走樣要keep fit,仲要諗避孕方法,老公唔多理我地又要諗點撩返佢,小朋友既野又要操心

首頁

尾頁

跳至