跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 #40 chapman媽 的文章

多謝你!我尋日其實想先比BB實習下,所以舞比他落水,只系幫他戴上水泡,可能系甘他晤中意啦。因爲他依家傷風,都成個禮拜啦,仲未好,所以晤敢同他下水呀。想等他好翻先。我想今日去買猴子棗,希望有用啦。

複式洋房

chapman媽 ,

你個bb好得意呀...佢真係好enjoy wor...其實你係咩時間帶佢去游水架?係咪戶外池黎架?第一次游幾多分鐘好呢?最耐可以stay響戶外泳池幾耐呀?
唔好意思,咁多問題,因為我都好想帶阿b去玩呀...見到你個小朋友真係玩得好暢快呀^^

原文章由 chapman媽 於 08-4-16 01:32 發表
bigchicken,
我兩個小朋友都係六個月開始游水, 我就唔會比水入耳及眼, 我同佢地wear圍頸水泡, 仲有游最多每次10分鐘就上一上水, 仲有就係第一次落水前, 攬住BB一齊落水, 等佢有左安全感先就OK...以下段片for your re ...

禁止訪問

男爵府

唔好客氣, 我都希望大家既BB都玩得開心架...我多數都係同佢地去室外泳池, 因為影相靚D ...不過好多泳池都唔比影相, 阿女既下水禮係去左Disneyland Hotel游, 個日(四月六號)好好好熱, 我地下晝3點幾先落水, 咁哂左一日, D水都好暖架喇...佢地每次落水, 我最多比佢地游10-15分鐘就要佢地上水, 如果唔係, 佢地同大人都tired囉...
原文章由 fifi_chan 於 08-5-10 10:39 發表
chapman媽 ,
你個bb好得意呀...佢真係好enjoy wor...其實你係咩時間帶佢去游水架?係咪戶外池黎架?第一次游幾多分鐘好呢?最耐可以stay響戶外泳池幾耐呀?
唔好意思,咁多問題,因為我都好想帶阿b去玩呀...見到你個小朋 ...

複式洋房

chapman媽

多謝你既分享呀....我帶左阿b去游水之後,再同你地share啦...

原文章由 chapman媽 於 08-5-10 12:06 發表
唔好客氣, 我都希望大家既BB都玩得開心架...我多數都係同佢地去室外泳池, 因為影相靚D ...不過好多泳池都唔比影相, 阿女既下水禮係去左Disneyland Hotel游, 個日(四月六號)好好好熱, 我地下晝3點幾先落水, 咁 ...

別墅

我用左 "cool" 頸水泡時, 有水會藏係內圈, 導致有水會入左耳仔. 你有無咁樣情況 ar? 有水入左BB耳仔怕唔怕?
老公問我要不要幫BB帶耳塞, 他會唔會太誇張?

男爵府

冇喎, 可能阿女動作唔係好大, 就算有都係小小水係近頸既位置, 唔會高到隻耳仔既位...
原文章由 VaVaSo 於 08-5-18 12:51 發表
我用左 "cool" 頸水泡時, 有水會藏係內圈, 導致有水會入左耳仔. 你有無咁樣情況 ar? 有水入左BB耳仔怕唔怕?
老公問我要不要幫BB帶耳塞, 他會唔會太誇張? ...

首頁

尾頁

跳至