母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

好苦惱。好擔心要出trip一星期,去完大阪仲餵五餵人奶好?現時bb6個月。各位媽咪可否俾意見??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

擔心的話就停餵... 有d 野連我地都唔知發生咩事, 我會揀唔做, 無謂夾硬做完後個心唔安樂.

大宅

我上星期都剛去完大阪6天, 我回來照餵, 我唔覺得有影響
其實我覺得日本係一個好文明先進o既地方, 真係有問題佢o地當地人都死左先啦...反而返大陸咪仲驚, 大陸咁多核電廠, 有洩漏都唔會公報出來, 中左幅射都唔知啦

複式洋房

我上年去完大阪返黎先陀 B,而且阿 B 兩個月大,肥肥白白,好健康

大宅

引用:好苦惱。好擔心要出trip一星期,去完大阪仲

原帖由 makmapassword 於 14-12-16 發表
好苦惱。好擔心要出trip一星期,去完大阪仲餵五餵人奶好?現時bb6個月。各位媽咪可否俾意見?? ...
應該無問題,我係日本造b, bb出世都好健康

大宅

回覆:makmapassword 的帖子

我唔會搏!贏左冇奬,輸左就一世!

我由陀到而家餵左6個月都冇去過日本都冇食日本進口食品。

目標餵到一歲,然後會出走日本一轉。

別墅

回覆 C9Ma 的帖子

我都希望可以餵到一歳 ><

大宅

回覆:makmapassword 的帖子

有冇同事可代替你出trip?

其實餵唔到一歳都OK,6個月已經叻叻!一歲係我目標,但唔會迫自己。

但如果叫我選擇「搏」定「奶粉」我一定選擇奶粉。奶粉唔係毒藥,只係相對地冇人奶咁好。點計都好過搏!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊