跳至

首頁

尾頁

複式洋房

99前日在藥房買A+3要$13X,昨日無啦啦要$152
吓~有無攪錯~加得咁勁!藥房仲話:你唔使問啦,加晒價啦!我立刻去萬寧入貨,都係$139.90.
各位媽咪,你地買A+3幾多錢呀?

大宅

我上星期我媽咪幫我買$135(藥房), 不過我問咗好多間先有得買.......
$150......:;pppp: 唔使加到咁勁呀!

別墅

但事實我問過好多間萬寧都無貨﹐又要加價﹐又要控制供應量﹐是不是供應商在玩野!聽講1號會加到超過200添
各大父母可以說是任由宰割了!

大宅

加得好勵害呀!我上星期係藥房買就$135,但數量不多;如果真係一路係咁加、加到$200~~~真係任宰都無得出聲~~

複式洋房

所以我昨日係萬寧買左6罐,唉~政府叫我地生3個,買奶粉都買窮我地啦~

大宅

咪係,講起政府鼓勵生3個就激氣,生就叫你生;但乜野資源配套都唔夠,就連而家最基本既奶粉都攪成咁~~~

原文章由 Mimiko828 於 08-4-15 12:26 發表
所以我昨日係萬寧買左6罐,唉~政府叫我地生3個,買奶粉都買窮我地啦~

大宅

我早幾個星期係藥房買都係132. 不過, 佢每一只可以買一罐, 我叫左 姑姐買多一罐, 唸住都未食哂, 唔入貨住tim..而且, 見到百佳都係 139. 好老定tim.

哎呀, 今日開始, 要入啦.

原文章由 Mimiko828 於 08-4-15 11:34 發表
99前日在藥房買A+3要$13X,昨日無啦啦要$152
吓~有無攪錯~加得咁勁!藥房仲話:你唔使問啦,加晒價啦!我立刻去萬寧入貨,都係$139.90.
各位媽咪,你地買A+3幾多錢呀? ...

大宅

LUNCH 時, 叫姐姐去藥房買多一兩罐先. 點知已經由 132 加到158, 梗係唔買啦, 叫佢去萬零, 但3號斷貸, 再去屈臣氏, 139.9.

唉... 估唔到d人抄完米, 又抄奶粉...
:;pppp: :;pppp:

別墅

頭先響上環買o左4罐3號@139.9﹐剛剛有一箱貨

大宅

究竟要加到幾時呀?

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

啱啱o係醫院識左個媽媽,佢話a+1而家sell at $20x!

大宅

Last two weeks, I bought A+3 was $129.00. I would like to buy on Monday but out of stock. I hope that the price could remain unchanged.

洋房

唉......我琴日都去百X買左7罐,因藥房嗰人同我講,所有藥房都加哂價,叫我快啲去百X, 萬X嗰啲買埋貨尾,因為佢地賣完呢批貨,就好快加價 但我見A+1百x已經賣到$211簡直crazy 一年 前囡囡出世嗰時都係賣$175咋.......

複式洋房

其實政府係咪要出手理下我地呀~
咁加法,唔係路喎~

別墅

我問過消委會﹐他們說不是他管﹐我都唔知應該向邊個政府部門反映先得?唔通打去萍果日報?
柴﹑米﹑油﹑鹽加價都有電視報導下﹐o甘奶粉呢?

男爵府

我啱啱上嚟先睇到又加價!最衰仲成日無貨!我C6話食多2罐轉食第二啲,費事成日買唔到。日元高企 ,食日本奶粉咪又一樣貴!真係任由宰割!

男爵府

畀面勳章

回覆 #16 晉晉BB 的文章

我呢幾日係萬X, 一共入左9罐 A+3, 仲係$139.9. 冇貨剩啦

惠X一早就繼貨啦..

大宅

今日東x日報有講啦....
話係研發奶粉過程中成本高咗, 加上歐元上升, 所以要加價, 香港美贊商已經向荷蘭母公司反應香港唔夠貨, 話過幾日會有貨喎!

大宅

我覺得美贊臣直頭係搶錢 ,次次加親都十幾蚊,十幾蚊咁加,重要加得咁密,所以我都同隻怪獸轉左明治,日本仔都無佢咁狼死:;pppp: :;pppp:

大宅

I bought A+3 yesterday. The price is changed from $129 to $130. I think it depends on the shop.

首頁

尾頁

跳至