論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問由申請到工人可以到港要用幾多錢 ??

請幫忙 !!!

大宅

不妨試下

原文章由 mrs_chan 於 08-4-15 16:34 發表

請幫忙 !!!

有個免費網站提供比你參考
裹面有到期 BUNBUN 姐姐,印印 姐姐,
自已睇仲邊個就直接打比佢啦 ?
5 駛經 agent , 方便又快捷
網址:www.maidkingdom.com

大宅

唔該唔好SELL 野..
有心找各姊妹解答問題 ...

原文章由 高達媽 於 08-4-15 16:40 發表

有個免費網站提供比你參考
裹面有到期 BUNBUN 姐姐,印印 姐姐,
自已睇仲邊個就直接打比佢啦 ?
5 駛經 agent , 方便又快捷
網址:www.maidkingdom.com

珍珠宮

我淨係比agent fee HKD1600左右, 2~3個月後, 工人到啦~~

伯爵府

唔同agent有唔同價錢....

我自己請咗個yan yan....$3k agent fee包air ticket, body check, insurance (1年), apply hkid, etc....
+ govt fee $2400(for 6個月)

你可以格吓價先....因為我見有d好平 但5知係咪包晒....
agent同我講bun bun會平d....
因張air ticket平過yan......

原文章由 mrs_chan 於 08-4-15 16:34 發表

請幫忙 !!!

珍珠宮

原文章由 Siuchoi 於 08-4-16 17:42 發表
我淨係比agent fee HKD1600左右, 2~3個月後, 工人到啦~~

話時話....我agent都係包: 机票, visa, 那邊國家的驗身, 帶埋佢去apply ID card.

大宅

姐係話申請工人黎到香港幾千就 OK ?

原文章由 Siuchoi 於 08-4-16 17:52 發表

話時話....我agent都係包: 机票, visa, 那邊國家的驗身, 帶埋佢去apply ID card.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

申請 oversead maid 通常我地比 agent fee $ 1500-$3000不等,間間 agent 吾同,所包嘅 service 亦不同,可以問多幾間 compare。而其他包括:
1. salary $3480 per month
2. 1 rest day in every 7 days
3. 12 Statutory Holidays per year
4. Insurance 
5. levy $2400 for 6 months
6. 包食宿
7. 完約回程機票 & $100 travelling allowance

大宅

咁請問可否介紹你間agent給我呀...咁佢d印印點唔點呀...

maggie

原文章由 Hin.com 於 08-4-16 17:47 發表
唔同agent有唔同價錢....

我自己請咗個yan yan....$3k agent fee包air ticket, body check, insurance (1年), apply hkid, etc....
+ govt fee $2400(for 6個月)

你可以格吓價先....因為我見有d好平 但5知 ...

首頁

尾頁

跳至