醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

我媽下牙只餘一隻正常牙,但就快要拔掉
都唔知做活動式牙托
還是植牙好

活動式牙托咬食物係唔係不受力

植牙打過價做2支橋加一副牙約6萬左右
但她又驚痛,睇報紙話打理唔好會發炎

都唔知點揀

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我植咗一隻牙, 非常好, 同真牙一樣咁夠力~

我奶奶本來用活動假牙, 見我ok佢又去, 她植牙後也大讚~
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

大宅

anixon 發表於 14-12-17 19:30
我植咗一隻牙, 非常好, 同真牙一樣咁夠力~

我奶奶本來用活動假牙, 見我ok佢又去, 她植牙後也大讚~ ...

請問你奶奶每隻植還是....
費用要多少

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我植一隻牙$18000, 我奶奶就每隻18000-20000不等,

佢植四隻牙, 靠那四隻牙借力扶住一排牙, 比較覆雜~

我諗每個牙醫會按不同情況收費~

You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

大宅

回覆 anixon 的帖子

明白了,謝謝

anixon    發表於 14-12-20 08:36

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我植一隻牙$18000, 我奶奶就每隻18000-2000

原帖由 anixon 於 14-12-18 發表

我植一隻牙$18000, 我奶奶就每隻18000-20000不等,
要因植牙食抗生素或其他藥?

水晶宮

xiangching 發表於 14-12-31 00:59
要因植牙食抗生素或其他藥?

醫生有比止痛藥和消炎藥...但我無食喎

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:xiangching 發表於 14-12-31 00:59

原帖由 anixon 於 14-12-31 發表
醫生有比止痛藥和消炎藥...但我無食喎
知道種牙腳有機會排斥,要食藥。又擔心老人家因此要食一段長時間。

水晶宮

xiangching 發表於 14-12-31 10:52
知道種牙腳有機會排斥,要食藥。又擔心老人家因此要食一段長時間。

好似食兩三日咋喎, 老人家食藥穩陣d

伯爵府

引用:Quote:xiangching 發表於 14-12-31 10:52

原帖由 anixon 於 14-12-31 發表
好似食兩三日咋喎, 老人家食藥穩陣d
種完牙,好用?

水晶宮

xiangching 發表於 14-12-31 11:01
種完牙,好用?

非常好用夠力

一之蘭太太    發表於 15-2-2 10:29

象牙宮

ko-mui 發表於 14-12-17 07:11
我媽下牙只餘一隻正常牙,但就快要拔掉
都唔知做活動式牙托
還是植牙好

我有植牙 2只. 今年可能要植一只.
微創手術. 診所做.
非大手.... 醫院.
發炎會有机會..... 我每次洗牙, 補牙... 必喉龍炎. 細菌必有的.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

洋房

回覆:anixon 的帖子

可唔可以pm牙醫資料?thz

水晶宮

AMANDAAAA 發表於 15-7-29 19:07
可唔可以pm牙醫資料?thz

我諗你搵返相熟牙醫做會好d~
植牙要整好多次, 每次整完都有小小唔舒服,
最好搵返起同區嘅牙醫快d返屋企休息~
我已經係幾年前做, 相信而家已經加咗價~

首頁

尾頁

跳至