跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真係激死我啦, 最近我阿b出熱痱,在屋企內都會出汗,今日又有廿幾度,但我99係都要bb著兩件衫兩條褲,話怕bb冷親喎...解釋比佢聽又唔理,最後我要等佢走左先幫阿b除緊d衫褲

[ 本文章最後由 smalltsui 於 08-4-15 18:31 編輯 ]

大宅

我阿b都係著2件衫, 當然唔係太厚果d, 一件底一件body, ok 丫. 我自己都係著2件薄衫返工.

複式洋房

回覆 #2 smalltsui 的文章

My sister's 99 also did the same, my sister's daughter became very weak and very easy to get ill when she grew up (now she is 12!).

子爵府

原文章由 smalltsui 於 08-4-15 18:29 發表
真係激死我啦, 最近我阿b出熱痱,在屋企內都會出汗,今日又有廿幾度,但我99係都要bb著兩件衫兩條褲,話怕bb冷親喎...解釋比佢聽又唔理,最後我要等佢走左先幫阿b除緊d衫褲 ...

唔係化...廿幾度喎..更何況bb體溫比大人高ga o麻,
我mani b已經著短3 + 底底 (屋企),
出街都係長袖1件 + 長褲...(去到mall先蓋被仔咋)
不過我99都係咁ga, 好彩5係比佢湊...話之佢...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

別墅

吓...唔係呀化....廿幾度都著兩件.
我囡囡都係著一件底衫仔+一條三角骨褲仔ja, 仲開埋風扇比佢tim 呀, 咁熱, 唔駛著咁多, 如果奶奶真係要著兩件, 咁你咪開風扇比bb吹下lor, 佢會舒服d ga

無計la, d 奶奶個個都係咁, 又話驚膝頭哥露出o黎會涷親, 又話大風吹住個頭, 你又唔可以唔聽佢講喎, 因為萬一bb真係涷親, 佢實話鬼我地.....唉...做人新袍甚艱難......

原文章由 smalltsui 於 08-4-15 06:29 PM 發表
真係激死我啦, 最近我阿b出熱痱,在屋企內都會出汗,今日又有廿幾度,但我99係都要bb著兩件衫兩條褲,話怕bb冷親喎...解釋比佢聽又唔理,最後我要等佢走左先幫阿b除緊d衫褲 ...

男爵府

我99都係咁,係要見到樂樂熱到出晒紅色一點點先知心息...肯同佢著少d....

原文章由 smalltsui 於 08-4-15 18:29 發表
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

阿b在屋企都係著1件長袖甲衣 仲開埋風扇向上吹,BB頸有一點點, 不知出熱痱 OR 口水奶鮮 mouth:

(出街有冷氣  +  背心 OR 被仔)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仔仔都係超怕熱...呢排都只係著件背心底衫咋..
如果我奶奶見到咁..又話我大膽架啦..

大宅

我奶奶又係發冷架, 天氣凍個時又EE哦哦, 就算而家天氣咁熱, 佢既口頭蟬都係"BB凍唔凍呀!" 每次第一句講既野都係呢句, 跟住又睇BB著幾多件衫, 連瞓係架BB車度, 夜晚出街大風D(又同佢蓋毛巾被), 話怕D風吹到BB個頭喎! 要我地用毛巾遮住D邊擋風喎! 我同我老公都費時睬佢, 由佢屋企行去餐廳10分鐘路程, 佢把口一直未停過講野, 我叫佢"奶奶, 你可唔可以停下呀把口, 你一直未停過呀!", 佢都依然繼續講野, 我真係覺得好鬼麻!
如果佢知我平時係屋只係同佢著一件薄既中袖四骨夾衣(點解會係中袖, 我將D初生既夾衣比佢而家著, 咪變中袖同四骨囉! ), 佢肯定又 E E哦哦又發癲架嘞!

男爵府

[quote]原文章由 penny998 於 08-4-16 13:16 發表
我奶奶又係發冷架, 天氣凍個時又EE哦哦, 就算而家天氣咁熱, 佢既口頭蟬都係"BB凍唔凍呀!" 每次第一句講既野都係呢句, 跟住又睇BB著幾多件衫, 連瞓係架BB車度, 夜晚出街大風D(又同佢蓋毛巾被), 話怕D風吹到BB個頭喎! ... [/quote
Totally agree!我99又係short short地,成q日都話b凍,10度又凍,20度又凍,30度又凍,我b係屋企只穿一件body,都成身大汗,一定要開冷氣先得!有一次去佢到食飯,佢摸呀b隻手又話佢凍,我同老公即刻摸下,我老公話”唔係呀,咁都話凍”,99就話”下,唔通我有病”,我心諗你係short就真!又有一次係佢到,開冷氣給bb訓,上面一塊綿胎,左邊sip個pillow,
右邊又sip塊毡,話唔洗佢側埋一邊,crazy,2個字後bb醒左又成身大汗又大喊,我先知佢咁多比,我認唔住就話"太多比la"!..........唔好意思,太長la,but我實在太想講!

大宅

回覆 #6 Smilesun 的文章

我99都係咁,係要見到亞B熱到出晒紅色一點點,佢都話唔係熱痱,係濕疹..亞B出汗係正常 ,d3濕o西唔好換3,會攝親
今頭條日報有講流感支氣管炎同嬰兒蓋被著多衫的問題...我比d 99睇o下就arm..

大宅

回覆 #6 Smilesun 的文章

我99都係咁,係要見到亞B熱到出晒紅色一點點,佢都話唔係熱痱,係濕疹..亞B出汗係正常 ,d3濕o西唔好換3,會攝親
今頭條日報有講流感支氣管炎同嬰兒蓋被著多衫的問題...比d 99睇o下就arm..

複式洋房

penny,我覺得你講哩句說話好勁呀...(我叫佢"奶奶, 你可唔可以停下呀把口, 你一直未停過呀!)我就唔可以lu,我99係個勁少氣勁記仇既人,一得罪就死緊 我估唔到連我老爺都咁癲,今日又打比我老公話我比bb著禁少,救命呀......今日幾多度呀,我阿b已經成頭成身汗 ,好彩一開始我堅持唔交比佢地挨,唔係阿b肯定成日病

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我b都係著1件過短夾e
訓晏覺同晚上開冷氣

子爵府

原文章由 penny998 於 08-4-16 13:16 發表
我奶奶又係發冷架, 天氣凍個時又EE哦哦, 就算而家天氣咁熱, 佢既口頭蟬都係"BB凍唔凍呀!" 每次第一句講既野都係呢句, 跟住又睇BB著幾多件衫, 連瞓係架BB車度, 夜晚出街大風D(又同佢蓋毛巾被), 話怕D風吹到BB個頭喎! ...

我好like你lee句呀, 妙極妙極!!!
我叫佢"奶奶, 你可唔可以停下呀把口, 你一直未停過呀!"

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

大宅

因為我真係好頂佢唔順嘞! 你唸下, 佢一路行一路係度EE哦哦係咁講野, 講嚟講去都係話好似好大風, D風會唔會吹到BB, 你唸下, 初生既BB車都包得好好架啦! 又罩都罩晒成個車頂啦! BB唔通唔使透氣咩! :;pppp:
仲有呀! 如果係冷氣地方同BB換片, 佢會企係旁邊, 我地一路換, 佢一路係度鬧話我地換得慢, 會冷親BB, 你唸下, 都換左成半年啦! 有幾慢啫! 佢又唔知佢自己換片仲慢個下好野喎!
仲有呀! BB初初出世個時呀! 係房度我開個窗呀! 佢都成日EE哦哦話D風會吹到BB, 要我將張BB床移位呀! 我話間房咁細, 移去邊呀! 唔通方係大人床上面呀, 咁我咪如果佢係度, 我咪關左個窗佢囉! 到佢D親戚上嚟睇BB, 問我仲咩唔開窗, 我咪話奶奶成日話D風會吹親BB, 成日EE哦哦, 佢上嚟我咪索性關窗囉, 費時佢成日哦呀! 之後個親戚咪話佢BB體溫好高, 室內一定要空氣流通, 一定要開窗架, 咁佢先唔哦咋, 呢D野我解釋比佢聽佢唔會聽架, 要人地講佢先聽架囉! 黑人僧呀!
我以前同我奶奶既關係好好架, 好似母女咁架, 自從BB出左世, 因為佢成日都好煩, 成日EE哦哦, 哦到我頂唔順我咪駁咀囉, 我駁咀佢又唔LIKE, 話我佢講咩我都唔聽佢講, 攪攪下而家都無咩計傾呀! 好在我唔使同佢住, BB又係婆婆湊咋, 如果唔係, 反枱都似!
唔好意思呀! 發左唔多UP瘋添, 真係講開又講, 跳起左條根, 放左係心好耐啦! 真係不吐不快呀!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唉...個個老人家都係怕bb冷親, 但又冇人怕bb熱親架wor?! 可知道, bb體溫比我地大人高, 又易出汗, 熱親咪仲衰 ?! 我唔理架, 只會開冷氣時比多件背心仔bb著, 冇開冷氣就短袖衫+短褲 !

公爵府

i'm 0704媽, 我係假日媽媽
我99仲痴, 星期三回99家探望囡囡, 30度氣溫, 囡囡穿了3件衫, 2條褲, 因1件是body短褲, 1對短襪, 頭髮濕透

複式洋房

俾我實忍唔住嘈晒!

好彩我奶奶唔會出聲, 我b都係著1件過短夾衣, 晚上開冷氣瞓,
佢一飲奶, 食粥就濕晒勁抓頭....

首頁

尾頁

跳至