跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問:你地bb係幾時開始望住你塊面同你地眼神接觸架?

我阿b依家7星期大, 平時如果佢唔係"hup"緊眼瞓, 佢斱會周圍望, 擔天望地,不過就甚少望實我塊面或對眼同我眼神接觸. 同佢講野佢斱係周圍望.

健康院話過左滿月嘅bb喜歡望人臉, 我依家好擔心

想問下你地bb幾時開始定定地望住你塊面, 持贖同你地眼神接觸??

Please help!!!

別墅

你唔洗担心, 你個bb都只有七星期大, 我個bb都是差不見會睇住媽咪的面額, 你是不怕他有自閉症啦!你唔好自己嚇自己,

複式洋房

Thank you for your reply

唉, 都真係有D驚架

男爵府

唔使太擔心......
我個 bb 都係2個月到先開始留意我!
之前仲係成日望住天花 d 燈係度笑......

別墅

給你一個絕招~!
你要用高音, 尖聲同佢講BB話,
佢9成都會望住你, 而且望住你發笑, 真的!

別墅

Weni:

你 BB現在好啲未, 有眼神未呀!不過太早都唔可以個BB有自閉症的, 所以你都不用太担心, 如果有須要,你可以自己找一些私人的心理學家做個TEST,

洋房

原文章由 大寶寶 於 08-4-20 01:04 發表
給你一個絕招~!

me2,越誇張佢就笑得越開心

大宅

我細囡兩個月就出聲回應我, 我大囝要三個月才有眼神接觸, 所以不用擔心!!!加油呀!!!

大宅

原文章由 大寶寶 於 08-4-20 01:04 發表
給你一個絕招~!

my son LOVES it!!!! I call it "天使的聲音" hahaha... my son started looking at me eye-to-eye at around 1.5 month old

大宅

my daughter is 4 mths old, but she always ignore me...

she likes to talk to toys, but not me..

though she likes to talk to toys, she never touch them, it really makes me worry..

大宅

我個仔好鐘意我唱 old macdonald had a farm 俾佢聽. 佢一聽到 e-i-e-i-o, 或者 quack quack 就笑.

你o地都試下啦.
子雋 BB

• 27/11/2007--3.06KG10/12/2007--3.125KG//48.1CM13/12/2007--3.27KG//48.8CM20/12/2007--3.63KG//50.4CM11/1/2008---4.45KG13/2/2008---5.42KG//57CM

別墅

Moonifloren:

我囡囡同你個bb一樣喜歡old macdonald, 笑位都係原全一樣

首頁

尾頁

跳至