嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉,諗住幫佢保濕,用bb facial cream, 唔搽都冇事,一搽即日出事。心痛死

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

回覆 lbb813520 的帖子

睇見都心痛,會唔會去睇下醫生好D?

珍珠宮

我囡都起緊, 又紅又乾............
茶乜好呀...........

大宅

回覆:SAIYUNG 的帖子

今日會去睇醫生,腫晒仲有d 好似雀斑點係患處。都唔知點解同一牌子,搽body 果支冇野用得ok. 搽面呢支就搞成咁

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

Mustexxa?

大宅

回覆:Coconut803 的帖子

係呀!出晒事,又腫又紅又硬硬地,而家仲有d 雀斑點!

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

我個仔都係咁呀, 之前茶過MUSTEXXA, 唔知關唔關事~
而家同佢用椰子油茶左2日, 希望有好轉

大宅

引用:係呀!出晒事,又腫又紅又硬硬地,而家仲有

原帖由 lbb813520 於 14-12-17 發表
係呀!出晒事,又腫又紅又硬硬地,而家仲有d 雀斑點!

我差d想茶mustella
但見阿仔皮膚無乜野唔敢亂黎
所以最終無茶

咁茶邊隻好

大宅

回覆:BB 塊面搞成咁

我都係咼!我個囡一直好地地,見天氣乾,諗住保下濕,點就就爆乾!我仲以為係天氣問題,昨晚買左另一隻cetaphills試,但未有咁快見效,我係咪都睇下醫生好?你今日睇完麻煩報告下

大宅

引用:我都係咼!我個囡一直好地地,見天氣乾,諗

原帖由 alisavolvo 於 14-12-18 發表
我都係咼!我個囡一直好地地,見天氣乾,諗住保下濕,點就就爆乾!我仲以為係天氣問題,昨晚買左另一隻ceta ...
阿B 睇完醫生啦,皮膚敏感同發炎。醫生開左消炎含類固醇藥膏比阿B, 尋晚搽完今日已經好返好多!我唔敢幫阿b 塊面搽潤膚住,等佢好返晒先,而家比塊面休息下。尋晚試用施巴bb 潤膚吱左少少搽腳面試下有冇過敏。到而家都未見起紅。諗住等bb 好返轉用施巴

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

回覆:ilovepinga 的帖子

如果冇好轉就睇醫生,我b尋日睇完,搽醫生開嘅藥膏,今日明明顯好返好多啦(有相)

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

引用:Quote:原帖由 lbb813520 於 14-12-17 發表

原帖由 januscyy 於 14-12-18 發表
我差d想茶mustella
但見阿仔皮膚無乜野唔敢亂黎
所以最終無茶
個個bb 皮膚唔同,吸收今次教訓之後,我會吱少少搽bb 腳仔做測試,等一晚睇下有冇過敏反應,如果見紅就唔會繼續用,試其他牌子。唔敢一開始就搽面,始終面仔要見人。搞到佢咁真係好心痛

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

引用:Quote:原帖由+alisavolvo+於+14-12-18+發表

原帖由 lbb813520 於 14-12-18 發表
阿B 睇完醫生啦,皮膚敏感同發炎。醫生開左消炎含類固醇藥膏比阿B, 尋晚搽完今日已經好返好多!我唔敢幫阿b ...
我後尾買左cetaphills一隻加拿大進口的cream,搽左四日,好返了

大宅

過左幾日,已經好返晒回復正常!
塊面已退紅退腫冇發炎,好彩冇引發濕疹。

大吉小吉總之就係阿吉

大宅

育兒性格勳章

我B上次塊面有少少紅同乾,搽mustuxx facial cream, 又係變左咁,愈搽愈衰,搽cetaphxx兩日好返。

別墅

個時我BB都係茶 MUSTEXXA 爆晒, 可能唔夾我BB, 但我一直無懷疑過係PRODUCT 唔夾繼續茶, 點知一轉另一隻即刻退紅.....真係嚇死我, 輾輾轉轉試左幾隻依家茶CETAPXXXX 隻濕疹專用CREAM....無晒事喇~~

首頁

尾頁

跳至