論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公特登係澳洲買返來俾我,我未食過

象牙宮

EQ 高, 你只好說服自己. 它太好味了... 反正雇主我不食. 由工人來食吧.

1. 要不進行教育, 不問自取 = 偷.
2. 要不就收好 ...

那个外傭不會偷?? 順手就是.
偏偏 香港家私, 雪柜 都無得鎖.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

水晶宮

你之前有無同工人講定咩食得咩唔食得?
如工人明知唔食得都照食,就要教訓佢。
如果無講明,咁下次早點提下工人咩野係唔食得囉。
唔好一開始就定性個個工人都鍾意偷,都係賊啦。無互信,點合作落去?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定會話佢...不可以不問自取

子爵府

相信你工人唔知那些糖對你咁重要,否則佢一定唔會食晒佢,佢知道後相信都會内疚,算了吧。

男爵府

回覆:tuenmunoasia 的帖子

算啦,下次叫你老公買多幾包。

大宅

回覆 Katemommy 的帖子

這個工人十分無禮貌,她是不吃幾粒,而是吃哂,半點分寸也沒有。

工人是人,我們要對她們好,有好食的東西一起分享是好的;但她們要知規矩,樓主,你應跟她說清楚。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:工人食曬我包澳洲了結糖

dd工人無大無細,一吃就吃哂,留都無留比你,真係好過份!一定要話下佢!!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

乜你無話比佢知, 你無叫佢食嘅野, 唔好掂架? 我有架. 你好好話吓個工人, 咁無規佢.

公爵府

我連湯都限住工人飲,唔同佢講佢係咁飲,剩低少少俾我老公飲,所以一定要出聲

伯爵府

引用:我老公特登係澳洲買返來俾我,我未食過

原帖由 Katemommy 於 14-12-17 發表
我老公特登係澳洲買返來俾我,我未食過
明白,我都試過比工人食晒我係澳洲買嘅yogurt bar

子爵府

想生BB熱投

不問自取且食曬,係冇禮貌,需要同工人溝通,費事以後相同情況再次發生,佢覺得冇所謂。

別墅

回覆:Katemommy 的帖子

我工人食晒我係英國買的數支辣椒醬,食晒我係超市買既Nutella朱古力榛子醬。仲要理直氣壯話「食完啦,個罐洗好左啦!」
我話我都未食過,佢話唔知。
雪櫃最貴d野俾佢食晒。同珍辣椒醬原封不動。

首頁

尾頁

跳至