家事百科

跳至

首頁

尾頁

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

很多時,燈蓋係電鍍會氧化,起綠點,超樣衰。我去五金鋪買左呢d,整返靓。

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:很多時,燈蓋係電鍍會氧化,起綠點,超樣衰

原帖由 selina1109 於 14-12-17 發表
很多時,燈蓋係電鍍會氧化,起綠點,超樣衰。我去五金鋪買左呢d,整返靓。

大宅

引用:很多時,燈蓋係電鍍會氧化,起綠點,超樣衰

原帖由 selina1109 於 14-12-17 發表
你好茜利, 係點整同咩黎? 你係咪讀過家居維修?

王國會長

引用:Quote:原帖由 selina1109 於 14-12-17 發表

原帖由 sweetpotatocat 於 14-12-17 發表
無讀過,興趣only。砂紙、筆、金油、去锈膏。不用五十蚊。

水晶宮

大宅

引用:Quote:原帖由 sweetpotatocat 於 14-12-17

原帖由 selina1109 於 14-12-18 發表
無讀過,興趣only。砂紙、筆、金油、去锈膏。不用五十蚊。
請問要點整? 我想請教如果假天花生秀點先可以整返靚?

王國會長

引用:Quote:原帖由 selina1109 於 14-12-18 發表

原帖由 sweetpotatocat 於 14-12-18 發表
請問要點整? 我想請教如果假天花生秀點先可以整返靚?
如果係金屬,可用圖去锈膏去锈。晤係只可用沙紙磨平,油层油遮住。

別墅

引用:Quote:原帖由+selina1109+於+14-12-17+發表

原帖由 sweetpotatocat 於 14-12-17 發表
甘想請問你如果廁所的玻璃膠邊起了霉,可以怎樣處理?

首頁

尾頁

跳至