夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

事源係上星期日,我姐姐放假,我要返工,所以請左婆婆出黎湊我個女!本身我媽咪同我老公呀媽唔係好妥!我都係星期五同老公講,星期日要搵人湊bb四個鐘,你叫你呀媽定我呀媽,費事到時兩老係度,又有交嗌!咁我老公話,叫我呀媽湊,咁咪嗌呀媽出黎湊,點知老公呀媽飲完茶又上左黎,獺死唔走,我都話叫左我呀媽出黎湊bb,但佢都唔肯走!咁我咪問佢湊唔湊得掂佢話睇幾個鐘冇問題,咁又叫左我呀媽出黎,你係咪玩嘢!咁我呀媽話走都得喇,有嫲嫲湊,但問心個死老嘢,又糖尿,又血壓高,心臟唔好,腳又跛,你點湊我個女呀!佢仲好笑當我媽係工人,叫佢煲好粥俾我個女就走得,我個女尿尿完個廁所仔都要我呀媽洗!我梗係火都黎,你當我呀媽係工人呀!你要霸住個孫湊,就唔該你自己一手一腳搞掂曬佢!因為我已經返左工,但真係好嬲!問我老公,你呀媽係咪玩嘢!唔知佢同佢呀媽講左咩!第二日朝早,我老公,奶奶,姑奶,同姑仔上黎我屋企,要我打電話叫我呀媽出黎對質!真好笑,點解要我呀媽同你對質!叫佢請假唔好返工出黎!佢地上到黎係咁鬧我,話唔出黎,就係心虛,講大話,係我作出黎,話我屈奶奶趕我呀媽走!話我成日講大話,唔識做人新抱!嫁左入男家,就要以男家為重,不能夠有咩都同女家講!佢地仲掟爛我屋企d嘢,包括電話!仲要幾個女人係咁鬧我,我有左兩個幾月!既然你佢地不留情面!我已經唔面對佢地,老公又冇幫我!真係好心淡!好似唔離婚都唔得!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:離唔離婚,真係好難決擇

你老公真係好唔識做
你老公係冷眼咁睇住佢屋企人咁對你?包括掉野 咁我覺得佢真係好差囉

RAA    發表於 14-12-18 15:24

大宅

唔係呀嘛,唔理咩事都好,你有左,你老公唔應該比你加入戰團,你亦唔洗同佢地嘈,唔係有失你身分。咁樣真係好過分!要湊就緊係包清潔架啦!淨係玩呀?!屎尿就你媽洗,玩就佢媽玩,咁就太過分囉!唔好同佢地癲,返外家靜一靜先

大宅

我同老公結左婚就黎三年,但佢冇盡老公既責任,個女出世,唔想外母湊,所以請姐姐湊,開頭年幾都冇俾家用,因為我有做嘢!近呢大半年,個女讀n班,開支真係好大!佢先每個月俾四千我!其實姐姐份糧都唔夠俾!佢個家姐有錢,成日用錢撻人,話頭家,我有份,fine,佢話做女人係蝕底架喇!如果離婚,我想返外家住就,唔可以生呢一個!呀媽話,唔做嘢幫我湊都得,但想生呢個就幫唔到,因為年紀大!叫我諗清楚以後既路會好難行!亦唔俾意見我要唔要肚嗰個!真係人生交叉點!

子爵府

引用:事源係上星期日,我姐姐放假,我要返工,所

原帖由 laiwingha 於 14-12-17 發表
事源係上星期日,我姐姐放假,我要返工,所以請左婆婆出黎湊我個女!本身我媽咪同我老公呀媽唔係好妥!我都 ...
不如離家出走
返外家住
如果個所謂嘅老公冇動於中先算

子爵府

回覆:laiwingha 的帖子

照你咁講
如果你照生
你返外家住
當離婚
你隻佬唔俾錢
你自己可以 afford 到2個小朋友 加姐姐 嗎?

男爵府

你C6好衰喎,點可以任由你俾班女人鬧架?有無諗過你感受?你啲姑9/姑仔嫁咗未?如果嫁咗,佢把口都有問題啦,嫁咗男家為主嘛,你番嚟搵你阿媽做咩呀,處理你男家啲嘢啦!
不如帶埋個女離家出走幾日睇下點先啦…你而家大住個肚都唔好勞氣住先

大宅

回覆 micling 的帖子

但我個肚唔等得,唔要就要趁早

大宅

我呀肯湊個女,湊唔到第二個,佢年紀大,冇能力湊第二個!如果我呀媽湊就唔會請姐姐,有兩萬都可以養個女既,咪慳d

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

個男人咁你都仲生多個
你真係要考慮清楚
我唔認同女人就要蝕底

男爵府

加油!第二個bb真係要慎重考慮。
做人,5好難为自己

子爵府

引用:回覆+micling+的帖子但我個肚唔等得,唔要

但我個肚唔等得,唔要就要趁早
如果我係你
我都好恨心
因為生出嚟害自己阿媽
男人嗰邊錢又唔俾 又多嘢閙 又唔幫手湊
想過時過節又話要搶去見
老馮咁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

全個男家夾埋
上屋企發爛渣
掉爛電器
實在太過份

如果係我 一定忍唔到 實在太過份

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 micling 的帖子我呀肯湊個女,湊唔到

我呀肯湊個女,湊唔到第二個,佢年紀大,冇能力湊第二個!如果我呀媽湊就唔會請姐姐 ...
如果養得掂 可以考慮下 獨立

男家太過份

唔識尊重人

男爵府

離婚唔使諗住,諗左要唔要個肚先

禁止訪問

回覆:laiwingha 的帖子

子爵府

我唔知你咩年紀, 但如果決定離婚, 就真係唔好再生, 講真, 咁唔開心, 咁嘅心情陀仔都唔好! 呢個男人真係幾無用, 無盡過人老公同爸爸嘅責任, 早走早著

珍珠宮

你老公真係不知所謂,由得男家蝦你!錢又唔出,咁無用就唔應該結婚害人!仲容許班生番掉野?我會即刻報警!

子爵府

冇野講……咁都得?
以為拍劇先有d咁嘅人……

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

男爵府

其實首先你要自問鐘唔鐘意細佬仔,若果鐘意,建議生落來。因若你月入二萬,都應養得起兩個小朋友。你阿媽無能力幫手湊,你可搵社區保姆。好平,最貴20元一小時,若經濟有問題可半免或全免

首頁
12345...6

尾頁

跳至