親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我地兩家人一行6大2小,11/7-17/7,住池袋...
我都未plan去邊玩,不過我朋友個家姐o係東京讀過4年書,佢會幫我plan行程比我參考下,同埋同行既朋友又有個日本通朋友,所以我諗都ok既.

[ 本文章最後由 EuniceMaMa 於 08-4-16 09:48 編輯 ]

子爵府

嘩~~你地坐凌晨機可以玩盡d喎,我有小朋友同行,搭唔到凌晨機,去到日本要2點幾喇

子爵府

你地有無打算去箱根住一晚呀?會唔會好趕呢,我諗住如下:

day 1~~4:00後行新宿或池袋
day 2~~shopping,行街食野
day 3,4~~箱根
day 5~~廸士尼
day 6~~淺草,台場
day 7~~shopping,上機返港

子爵府

原文章由 ballballmum 於 08-4-17 17:47 發表

我有呀 打算住對星館。 上次住過,覺得ok架!

你嘅唔算趕喎! 我那個仲趕過你好多

咁你book左未呀???我都仲睇緊,心大心細,係呢你會去邊度book呀???

子爵府

原文章由 ballballmum 於 08-4-17 22:46 發表

我通常打長途去洒店自己book.

打長途電話去訂,咁係要講英文定日文呀...係去到先比錢架?我諗住上網訂,不過係日文網站,好似係會平d,以下價錢係3大1小朋友既價錢.

http://www.jalan.net/uw/uwp1400/uww1400.do?screenId=UWW1402&distCd=01&kenCd=140000&lrgCd=141600&yadNo=323074&idx=0&vosFlg=6&photo=1&activeSort=0&mvTabFlg=1&afCd=01&rootCd=2401&stayYear=2008&stayMonth=4&stayDay=18&stayCount=1&roomCount=1&adultNum=3&careOnsen=1

[ 本文章最後由 EuniceMaMa 於 08-4-18 08:43 編輯 ]

子爵府

原文章由 ballballmum 於 08-4-19 16:10 發表
剛剛訂埋對星館。 呢兩日打去問,每次都話冇房。mouth: 28/7、29/7、2/8。

今日訂31/7,終於有了。

請問你訂對星館係唔係訂房附風呂呀,大約幾錢呀?唔該

子爵府

原文章由 nicmother 於 08-4-22 23:32 發表

金毛B媽,

Me too! I have booked CX - afternoon flight. July 11 to July 20, and u?

我都係7月11日CX機,不過就早機...可能到時在日本會見到呢,

子爵府

原文章由 ballballmum 於 08-4-22 21:48 發表

您嘅行程都好似我嘅。

訂咗kidzan 嘅ticket 未啊! 佢吔真係好受歡迎。

而家我已留了機位+洒店。 不過,可能會改跟5天團。 然後stay-behind 3天,去埋mother farm、kidzan..和池袋防災館等.. ...

唔該晒你既回覆,但最後我地都係唔去箱根喇,因為唔夠時間.kidzan我訂左ticket喇,我都驚到時好full,買唔到,但1個小朋友最多可同2個大人入去,我地有3個大人,都唔知點算...

子爵府

嘩~~~我都係7月11日出發坐cx喎,到時唔知會唔會見到呢...
我買小朋友機票$2650+tax咋...

首頁

尾頁

跳至