婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

樓主你咁既情況都請到工人, 仲要未走? 你個工人好捱得.

複式洋房

回覆:littlerabbitmom 的帖子

我工人幾好阿我幾滿意

複式洋房

回覆:acceno 的帖子

我地吾系吃正日

大宅

M.A.C 發表於 14-12-18 00:20
唔係樓主99唔聽講,而係有可能樓主你唔明白老人家某種情意結,
某些老人家覺得自己仔女當然返自己屋企做節 ...

你講得啱,我家族所有長輩都係咁嘅思想。

伯爵府

嘩,你真係要反抗啦!你99咁無人性又霸道,點解你老公唔可以為2個小朋友著想下?
屋細人多99又唔肯湊,點解仲要一齊住???

我一定會爆老公,話之99跳樓呀!
(10個有10個都假叫死架啦~下次大99,咁我唔叫白車,叫定黑車啦!)
又唔係得一個仔女,點解一定要你老公個家同99住,大家兄弟公平囉!你99咁衰,一個人住,佢咪可以話哂事囉!

複式洋房

回覆:M.A.C 的帖子

因為我奶奶只喜歡仔我大伯🈚️仔所以只要我地同佢住

子爵府

引用:奶奶覺得比得錢就要使到佢盡,簡直變太11晚

原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表
奶奶覺得比得錢就要使到佢盡,簡直變太11晚上11點幾都大大聲講野成屋人都訓吾到早上6點就要人地起身,話佢 ...
你同99講 如果佢想上頭條 就繼續虐待個姐姐

叫你99睇下 Erwiana 件案
冬天成日用凍水洗衫洗嘢 如果姐姐手有凍瘡 你99好快變羅太 不過唔知你99有冇人咁有錢請大律師啦 希望你99到時唔使坐監啦

子爵府

引用:Quote:原帖由 肥妹心 於 14-12-18 發表真係

原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表
我有資格點解我吾排公屋阿?奶奶就吾比我地出去租屋住,有公屋就可以搬因佢知道有排

...
感覺係你地租唔起屋逼埋99到
你一家四口加工人逼埋去仲好意思嫌逼ge?
你99唔想你地搬叫生叫死 但搬公屋就唔會?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表上

原帖由 肥妹心 於 14-12-18 發表
真係咁聽話你又排公屋?等時有屋你唔驚搞出人命呀?,唔好俾藉口先喇,晨早都係諗到自立門戶啦,唔俾搬真係 ...
我都睇到又話要日日見孫,又盛。

排得公屋收入唔方高,未必afford到租私樓,咁就將就下啦!

禁止訪問

引用:我都快顶唔顺啦4个人训一张5尺床,轉身都難

禁止訪問

引用:樓主你咁既情況都請到工人, 仲要未走

複式洋房

回覆:micling 的帖子

雇主唔系距到时候系我惨

複式洋房

回覆:happystich 的帖子

我系度同你講你既感覺係錯既,我逼去奶奶度?好心你搞清楚件事先啦。之前我講過我搬工屋佢都想跟住我地

複式洋房

回覆:我愛Corina 的帖子

吾一定收入好高先可以出去租,你地太睇吾起人了,我地每個月既收入吾需要同所有人交代,反正我租得起樓亦有資格申請公屋

複式洋房

回覆:pigpeppapig 的帖子

系7人衫

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:挤迫户过冬

1家4口申請公屋個限額咁少,我覺得租私樓可以夠比,但請埋工人喎,超級炆水喎。。。

伯爵府

環保接龍勳章

一句:自作孽。

開衰個頭,話跳樓吊頸就讓步,自己攞嚟衰啦!刻薄啲講,佢唔死就你同對小朋友死,睇吓邊個死得有價值啫。爆佢又唔敢,老公又怕煩,冇眼睇!

複式洋房

回覆:elaine_20hk 的帖子

我地林住如搬出去住就唔要工人了,我女读全日,阿仔可能去拖儿班

伯爵府

畀面勳章

就算跳樓都係甘話啦,320呎,我真係感覺到幾大,因為我屋企都係得400呎.拍拖未有細路時,我兩買落的。
但而家我住4口人。我巳經都成日都催我老公快d去睇樓。想賣左再買大d,但都相信唔係一時三刻即刻做到.。。。始終又要賣,再睇,再買。有排攪。搵唔搵到心水都未知。

我一家4口,一個3歲多,一個十個月。
生第2個開始想請工人,但真係無辦再住多個人,仔囡d野又多,本身自己又多3多鞋多袋。
我地巳經做到間屋好慳位了,好多入牆櫃,勉勉強強先叫可叫暫時繼續住先。直到換到新屋唯止.。。。我完全唔敢想像請多個工人會係點相信大家透啖氣都無位。

你仲要得320呎,但多我3個人住
我完全想像唔到。甘樣7個人住埋一齊就算佢唔跳樓,真係唔知邊個激死邊個先。。。。

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

好奇想問
有公屋後99要一齊住點算?。。。。。

唔好點評我,電話睇唔到點評

首頁

尾頁

跳至