婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 後悔的我 於 14-12-17 發表一

原帖由 micling 於 14-12-18 發表
一人一份排好隊 一個一個攞 記住攞一個Orange 做飯後果
咁食碟頭飯好d喎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表上

原帖由 肥妹心 於 14-12-18 發表
真係咁聽話你又排公屋?等時有屋你唔驚搞出人命呀?,唔好俾藉口先喇,晨早都係諗到自立門戶啦,唔俾搬真係 ...
我都睇到又話要日日見孫,又盛。

排得公屋收入唔方高,未必afford到租私樓,咁就將就下啦!

瑪瑙宮

引用:我地林住如搬出去住就唔要工人了,我女读全

原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表
我地林住如搬出去住就唔要工人了,我女读全日,阿仔可能去拖儿班
你而家都可以架

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 BabyFungT 於 14-12-18 發表

原帖由 mulan1985 於 14-12-18 發表
我估唔係99玩嘢,似99唔多鐘意樓主,一齊住多個工人使又有孫玩又有人呼喝
(希望我估錯)
似呀!

瑪瑙宮

引用:吾一定收入好高先可以出去租,你地太睇吾起

原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表
吾一定收入好高先可以出去租,你地太睇吾起人了,我地每個月既收入吾需要同所有人交代,反正我租得起樓亦有 ...
4人家庭收入係上限係約$2萬6,當然租間$1萬,都絕對租得起。但你地每月支出多1萬,你自己衡量下囉!

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 ky0416 於 14-12-18 發表如果

原帖由 devil621 於 14-12-19 發表
係咪比完張櫈佢之後仲要拎埋包花生,一路食一路遠距離咁話:奶奶,唔好跳呀,真係唔好呀!講笑

...
你咁仁慈呀!我太99話去跳海,我問佢係咪?我可以即刻車佢去佢即時收皮

首頁

尾頁

跳至