婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 後悔的我 於 14-12-17 發表一

原帖由 micling 於 14-12-18 發表
一人一份排好隊 一個一個攞 記住攞一個Orange 做飯後果
我諗起 我大聲講嘢唔代表我無禮貌,阿sir

唔好點評我,電話睇唔到點評

珍珠宮

回覆:挤迫户过冬

唔係好明
明知咁細重請工人,雖然話要返工,但連企都無位,點解唔解決無位問題先請工人(請得工人,點解唔租房仔住)
老人家係想過節一家人,我老公外家4xx呎,一做節17個人(14大人3個細路),都係一晚啫

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 14-12-18 發表

原帖由 後悔的我 於 14-12-18 發表
奶奶唔比出去住,距话日日都要见到个孙,甘唔请工人边个照顾我过两件?其实我觉得又唔系吃正日,唔一定要系 ...
唔係咁講嫁
你地結咗婚,好多嘢要自己面對自己話事,吓吓聽99講,咁你會開心嗎?
好淨睇文字,覺得好辛苦,咁迫重要多個工人,同老公相諒吓喇,睇吓佢有咩想法
其實如果你99無嘢做,可唔可以幫手湊,工人人工+家用比99,減咗個工人無咁迫
其實呢,老人家多數唔鐘意去仔女屋企過節

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 14-12-18 發表

上年我地話要搬出去奶奶日日喊又話跳樓又剩,老公見到佢咁就心软了,我兩個B一出世奶奶就話吾幫我地湊所以 ...
咁就晒佢喇?ed係有恕無路訴囉
佢應該唔止你二個孫啩,其他孫又係日日見住,痴線咩,就得一次,下次更過份一句:我去死喇。。。。你地又就佢呀
女夭,問你老公,屋咁迫,點解要你請工人,但下年99又幫人湊,再問佢,佢想你同D細路迫到幾時,一句話日日要見孫,咁其他孫呢?係咪日日見先,一句話死,大家迫係3xx屋仔,行都無位,問佢想點
你可唔可以唔返工直至小朋友返學?

珍珠宮

引用:我都快顶唔顺啦4个人训一张5尺床,轉身都難

我都快顶唔顺啦4个人训一张5尺床,轉身都難冬天放埋棉被仲慘最吾喜歡奶奶好刻薄個工人全屋衫用手洗日 ...
乜都唔鐘意,同佢講,炒咗個工人,比工人份人工佢,肯唔肯湊,唔肯唔該叫佢收皮,工人你請,如果你都覺有問題,點解唔出聲

珍珠宮

引用:话过比人工距,距话要1万一个月,距想吃我

话过比人工距,距话要1万一个月,距想吃我只車
唔好理你99,搬

珍珠宮

回覆:挤迫户过冬

好奇想問
有公屋後99要一齊住點算?。。。。。

珍珠宮

引用:你99鍾意仔,但又唔幫你湊,走去幫大伯湊女

原帖由 BabyFungT 於 14-12-18 發表
你99鍾意仔,但又唔幫你湊,走去幫大伯湊女,會唔會好笑咗啲?你99一係就有問題,一係就有心玩嘢

...
我估唔係99玩嘢,似99唔多鐘意樓主,一齊住多個工人使又有孫玩又有人呼喝
(希望我估錯)

首頁

尾頁

跳至